Header pilates groeples

Pilates in Amersfoort

  In Amersfoort is genoeg te beleven voor iedereen. Houd je van shoppen, dan kun je je hart ophalen in het de mooie oude binnenstad. Maak een rondvaart door de grachten en bezoek onderweg het Mondriaanhuis. Tussendoor kun je de inwendige mens verzorgen bij talloze leuke restaurants en cafés. En wil je aan je fysieke gesteldheid werken, dan kun je meedoen met de groepsles Pilates bij SportCity in Amersfoort.

  Over Pilates in Amersfoort

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. 

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen dus wanneer jij wilt afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Waar komt Pilates vandaan?

  De Duitser Joseph Pilates heeft de gelijknamige bewegingsleer ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw. Hij geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen.

  Pak al je spieren aan

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent natuurlijk niet dat je andere spieren niet aan het werk worden gezet. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  Hoe ziet een Pilates les in Amersfoort eruit?

  De groepslessen Pilates bij SportCity duren ongeveer 1 uur. We beginnen, zoals elke groepsles, met een warming up. Tijdens de les werk je aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk relaxt de les weer uit! 

  Gezellig samen trainen

  Onze groepslessen zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet, je doet gewoon mee met de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waarvoor je graag elke week terugkomt. 

  Alle materialen die je nodig hebt tijdens de les zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Goed voor lichaam en geest 

  Tijdens de Pilates groepsles doe je low impact oefeningen waarmee je werkt aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Waarom Pilates bij SportCity Amersfoort?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als je eens een andere les wilt uitproberen, dan kan dat. Gooi je heupen los bij de Zumba groepsles, of doe een keertje mee met BodyPump of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Zo kun je spieren kweken in de fitness en extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer. Alles kan.

  Onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij SportCity in Amersfoort. We hopen je snel te zien!

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Boek met de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Amersfoort

  Hoe vaak moet je de Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates extra interessant voor jou. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren. Dit zijn de buik- rug en bekkenspieren die de wervelkolom en organen ondersteunen.

  Ik heb last van mijn een blessure, kan ik meedoen aan een Pies les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden