Header Zumba groepsles

Zumba in Amersfoort

  Als liefhebber van Latijns-Amerikaanse en andere wereldmuziek kun je in Amersfoort elk jaar je hart ophalen op maar liefst twee festivals! Gooi in het zomerseizoen je heupen los op achtereenvolgens het Musica Mundo Festival en het Dias Latinas festival. Jammer dat je daarna weer een jaar moet wachten op de volgende edities…

  Goed nieuws! Bij SportCity in Amersfoort kun je elke dag van het jaar dansend aan je conditie werken met onze swingende Zumba groepslessen. Als jij graag fit wilt blijven, maar dan wel met een workout waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles geschikt voor jou.

  Wat is Zumba?

  Zumba is inmiddels alom bekend. En dat is niet zo vreemd, want je komt het bijna overal tegen. Overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen Zumba-lessen georganiseerd waar veel mensen aan deelnemen. De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba klas gaat.

  We danken het ontstaan van Zumba aan een gelukkig toeval. Ergens in de jaren ’90 liet een Colombiaanse aerobics instructeur, Alberto Perez, zijn cassettebandje met fitness muziek per ongeluk thuis liggen. Noodgedwongen moest hij de tape gebruiken die toevallig in zijn walkman zat. En dus ging zijn klas aan de slag met dansbewegingen en oefeningen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. Zumba was geboren!

  Waarom een Zumba groepsles?

  Doe je niets liever dan dansen en zoek je een manier om fit te worden en te blijven? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Amersfoort echt wat voor jou. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training om spierballen mee te kweken. Daarvoor kun je terecht bij fitness of de groepsles BodyPump. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Het levert je strakkere buik- en rugspieren op en een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam.

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Misschien ben je geen type voor de fitness en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de crosstrainer. Maar je wilt wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier. Dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. 

  Dus als je op zoek bent naar een groepsles waar je fitter, sterker en vrolijker uitkomt dan je binnenkwam, dan moet je echt meedoen met de Zumba groepsles. Het lage instapniveau maakt dat de Zumba groepslessen geschikt zijn voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  Alle spieren doen mee

  Een Zumba groepsles is een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Amersfoort eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity Amersfoort duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Lekker afwisselend

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Waarom Zumba bij SportCity Amersfoort?

  SportCity is centraal gelegen in Amersfoort en is goed bereikbaar op de fiets of met de auto. Ben je een vroege starter, of toch meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je vast wel een moment waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap ben je welkom bij verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Om mee te kunnen doen met de Zumba groepsles, neem je ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. En je kunt ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Amersfoort volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Amersfoort

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je naar hartelust fitness en groepslessen met elkaar combineren. 

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. Daarnaast maak je het geluk hormoon endorfine aan, dus je wordt er ook nog eens heel vrolijk van.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Daarnaast mag je ook deelnemen aan alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen. Na een tijdje zul je merken dat je meer aankunt, dat werkt super motiverend!

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

   Welke kleding is geschikt voor Zumba?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.