Header yoga groepsles

Yoga in Amersfoort

  In Amersfoort is genoeg te zien en te doen. De mooie historische binnenstad met de karakteristieke Koppelpoort is zeker een bezoekje waard. Je kunt er lekker winkelen en een terrasje pakken op het plein bij de prachtige Sint Joriskerk. Breng een bezoek aan het Mondriaanhuis of één van de vele andere musea. En de hofjes en de grachten mag je zeker niet overslaan tijdens je stadswandeling. Aan de lichamelijke en geestelijke ontspanning kun je werken tijdens een yoga groepsles bij SportCity in Amersfoort.

  Over yogales in Amersfoort

  Vroeger vond men yoga iets voor zweverige types met geitenwollen sokken. Tegenwoordig is het een lifestyle die door veel mensen wordt omarmd. En dat is niet voor niets: yoga is zo’n beetje overal goed voor. Je lichaam wordt er sterk en lenig van en ook geestelijk knap je er enorm van op. Geen wonder dus dat er zoveel interesse is in yoga. 

  Bij SportCity Amersfoort geven we verschillende vormen van yoga. Als je graag een beetje actief en dynamisch bezig bent dan kies je voor Power yoga. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Heb je behoefte aan een les die wat rustiger is, bijvoorbeeld na een heftige groepsles BodyPump, of heb je last van blessures? Doe dan eens mee met een les Hatha yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Waarom een groepsles yoga?

  Misschien heb je je al eens voorgenomen om aan yoga te gaan doen, maar zie je het niet zitten om in je eentje op een matje te gaan liggen. Als je het fijn vindt om samen met ander lekker te bewegen en aan je kracht en lenigheid te werken, kom dan naar  een groepsles yoga. Per les doen  ongeveer 25 mensen mee, waardoor het een gezellig les wordt waarin de deelnemers elkaar motiveren.

  Wat doe je tijdens een yoga groepsles in Amersfoort?

  Tijdens een groepsles yoga bij SportCity werk je aan je (innerlijke) balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Je neemt verschillende houdingen aan, afwisselend statisch en dynamisch(er). Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van de houdingen. Hij of zij kan je ook alternatieve oefeningen geven als een houding echt niet lukt, of als je een blessure hebt.

  Wat zijn de voordelen van een yoga groepsles?

  Veel yoga-oefeningen rekken je spieren op en maken je bindweefsel soepel. Er ontstaat ook meer ruimte in je gewrichten. Als je regelmatig aan yoga doet, dan zul je merken dat je gewrichten en spieren soepeler worden en dat je makkelijker beweegt. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat yoga ook bijdraagt aan een goede nachtrust en aan je mentale gezondheid. Door de focus op je ademhaling verbetert je concentratie en sta je beter in contact met je lichaam. Heb je veel last van stress? Dan kan yoga zeker helpen. 

  Ook als je door een (sport)blessure een tijdje niet voluit mag sporten, kun je veel baat hebben bij yoga. Door yoga te beoefenen houd je je lichaam soepel en sterk. Zo kun je na je herstel vaak sneller weer sporten op het niveau dat jij gewend bent. Na je herstel is het een goed idee om yoga te blijven beoefenen, om zo nieuwe blessures te helpen voorkomen.

  Voor wie is de groepsles yoga geschikt?

  Yoga is voor iedereen, het maakt niet uit of je man of vrouw, jong of oud, beginner of gevorderd bent. Je doet de oefeningen zo goed als je kunt en als iets niet lukt, krijg je van de instructeur een alternatief aangeboden. 

  Een yogales is een goede optie om op een actieve manier te ontspannen. Yoga is ook heel geschikt als je rugklachten hebt en als je stramme spieren weer soepel wilt maken. De oefeningen kunnen bovendien verlichting geven als je nek-, schouder- of spierklachten hebt. Kom het gewoon eens proberen!

  Hoe ziet een yoga les in Amersfoort eruit?

  Net als andere groepslessen begint ook elke groepsles yoga met een warming up om je spieren goed voor te bereiden op de oefeningen. Daarna ga je 60 tot 75 minuten aan de slag met de verschillende houdingen en oefeningen die bij de les van  je keuze horen. Je wordt altijd begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je het maximale uit de lessen. Na afloop van de cooling down voel je je lekker soepel en is je hoofd weer leeg.

  Waarom yoga bij SportCity?

  SportCity biedt in Amersfoort op verschillende tijdstippen groepslessen yoga aan. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met de yoga groepslessen, maar ook met alle andere groepslessen die in de club worden gegeven. Er is altijd een club bij jou in de buurt. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. 

  Yoga is een perfecte aanvulling op andere sporten. Tijdens de yoga groepsles ben je bezig met je ademhaling, je concentratie en het bepalen van je grenzen. Dit zijn allemaal dingen die je ook prima bij andere sporten kunt toepassen. Combineer de yogalessen met bijvoorbeeld fitness of Bootcamp. Waar jij zin in hebt.

  Lijkt het je leuk om een yoga groepsles te volgen? Je kunt er op twee manieren achter komen. Doe een keer mee in de club met een groepsles. Of download onze gratis SportCity app en doe thuis een van de gratis yoga lessen die je daarin vindt. 

  Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of na je werkdag profiteren van het effect van een yogales.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Amersfoort

  Welke resultaten kan ik verwachten van yoga? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Je lichaam wordt sterker en soepeler.

  Kan ik yoga combineren met andere sporten? Ja. Yoga is uitstekend te combineren met welke sport dan ook. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling. Daar kun je je voordeel mee doen bij andere sporten.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Tijdens een yoga groepsles ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Als je kiest voor een vorm van yoga waarbij je vaak je spieren aanspant, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen. En dat ga je zien.

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  0 clubs gevonden