Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Eindhoven

  Kun je niet stilzitten? Dan zit je goed in Eindhoven. Want daar kun je je elke dag van de week op een sportieve manier vermaken. Je kunt er lekker zwemmen in een natuurzwembad, tussen de boomtoppen lopen in het klimcentrum, schaatsen, fietsen, karten, noem maar op. En je kunt natuurlijk meedoen met de Bootcamp les bij SportCity.

  Fit worden en blijven op een leuke manier, dat wil iedereen wel. Vind je het saai om (alleen maar) aan de gewichten te hangen en heb je geen zin in pasjes in een klasje? Denk dan eens aan een Bootcamp les bij SportCity Eindhoven. Elke les is anders en je sport vaak ook lekker in de buitenlucht. Veel leuker dan dat wordt het niet!   

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een trainingsmethode waarbij je uitdagende oefeningen uitvoert. Daarbij werk je aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en kracht. Tijdens een Bootcamp les train je je hele lichaam, dus je gebruikt vrijwel alle spiergroepen.

  Waar komt Bootcamp vandaan?

  Bootcamp is ooit bedacht voor militairen die met weinig middelen toch in korte tijd fit en sterk moesten worden. Ze gebruikten daarbij materialen die voorhanden waren en maakten ook gebruik van hun eigen lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat dat een pittige training was. De Bootcamp training bij SportCity is gebaseerd op dit intensieve trainingsprogramma. Maar dan zo aangepast dat iedereen het vol kan houden. 

  Bootcamp is altijd anders 

  Het grote voordeel van de Bootcamp training: elke les is anders. Er zijn veel verschillende oefeningen, waarmee de instructeur steeds kan variëren. Het blijft dus elke les een verrassing wat je nu weer gaat doen. Goed voor de motivatie! Intervaltraining en hardlopen zijn min of meer vaste onderdelen, maar er komen ook verschillende fitnessoefeningen voorbij. Denk aan squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je werkt aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Wat zijn de effecten van Bootcamp les?

  Als je meedoet met Bootcamp lessen, merk je al na een paar lessen dat je conditie vooruit gaan. Je kunt oefeningen langer volhouden en wordt minder snel moe bij het hardlopen. Je spierkracht neemt ook toe. Het algemene effect is dat je sterker, fitter en strakker wordt. Je verbrandt veel calorieën, tussen de 500 en 800 per les. Daardoor kan het je helpen bij het afvallen. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 keer Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. 

  Complete training

  Wil je eens wat anders dan fitness en cardiotraining? Bootcamp is een goed alternatief. Tijdens een pittige Bootcamp les versterk je je spieren én je traint je uithoudingsvermogen. Je kunt naast Bootcamp ook altijd fitness (blijven) doen om specifieke spiergroepen te trainen. Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je eenvoudig groepslessen Bootcamp en fitness voor een complete training combineren.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp is voor iedereen die samen met anderen wil werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Of je nu beginner bent of al fanatiek aan het sporten bent, meedoen kan op elk niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je op elk moment beginnen met Bootcamp bij SportCity in Eindhoven. Je motivatie tijdens de oefeningen krijg je van onze instructeurs en de andere deelnemers.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer kan je ook lekker buiten trainen, maar binnen kun je ook prima sporten.

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. Hoe ziet een Bootcamp les in Eindhoven eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity Eindhoven duurt ongeveer een uur. Tijdens dat uur trainen doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Je doet in een hoog tempo burpees, push ups en squats, of je gaat touwtje springen. De les is voorbij voor je het weet! 

  Er is van alles mogelijk tijdens een Bootcamp training. Behoefte aan extra krachttraining? Maak dan gebruik van kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook je collega-bootcampers zijn prima trainingsmateriaal. En heb je zin om weer eens ouderwets los te gaan als een kind in de speeltuin? Bij de outdoor Bootcamp lessen kun je je hart ophalen. Daar maken we gebruik van de materialen die we tegenkomen, dus leef je uit op banken, picknicktafels of een ouderwets klimrek.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Eindhoven?

  Bij SportCity is iedereen welkom. Het maakt niet uit welk niveau je hebt, hoe oud je bent en wat je geslacht of gewicht is: je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. Met ruim 90 clubs over heel Nederland zit er altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen. Wat je ritme ook is, met onze ruime openingstijden kan je komen sporten wanneer het jou uitkomt. 

  Nog meer overtuiging nodig? Kom gewoon een keer Bootcampen bij SportCity Eindhoven! De kans is groot dat je nooit meer iets anders wilt. Je zult zien dat je snel een stuk beter in je vel zit, zowel fysiek als mentaal.

  Boek alvast je groepslessen met de SportCity app

  Heb je graag je agenda op orde? Neem ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, download de gratis SportCity app en boek snel en simpel je Bootcamp lessen bij SportCity Eindhoven. En heb eens zin in een andere groepsles? Kan ook. Train waar en wanneer het jou uitkomt.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Eindhoven

  Kan ik meedoen met een Bootcamp les als ik niet gewend ben om te sporten?

  Jazeker. Bootcamp is een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Je doet de  oefeningen zo goed als jij kunt. Na een paar lessen zul je zien dat je  jezelf steeds meer kunt uitdagen.

  Wat kan ik verwachten als ik ga beginnen met Bootcamp?

  Houd er rekening mee dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Ga niet meteen helemaal tot je grens, maar probeer de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Na een paar lessen zul je merken dat je steeds beter mee kunt doen. Je krijgt uiteraard last van spierpijn, maar dat betekent ook dat je spieren aan het werk zijn!

  Helpen Bootcamp trainingen bij het afvallen?

  Ja. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën  Als je elke week 1 of 2x een bootcamp training doet en daarbij op je voeding let, zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen.

  Is het verstandig om Bootcamp te doen als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens om een tijdje Pilates of Yoga te doen.

  0 clubs gevonden