Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Eindhoven

  Eindhoven de gekste! Die kreet kun je horen als je langs het PSV-stadion loopt tijdens een wedstrijd. Maar er is meer te beleven in Eindhoven. Lekker stappen aan het Stratumseind, cultuur snuiven bij het Van Abbemuseum en je hart ophalen aan de tofste street art. En je kunt er ook kickboksen bij 1 van de 5 vestigingen van SportCity. Wat wil je nog meer?

  Veilig sporten

  Kickboksen klinkt heftiger dan het is. Tijdens wedstrijden die je op tv ziet, lopen de deelnemers nog weleens een blauw oog of gebroken neus op. Maar bij SportCity Eindhoven train je veilig, zonder fysiek contact. Je traint samen met een buddy, die voor jou de speciale pads vasthoudt waar je tegenaan stoot en trapt. Omgekeerd doe jij dat ook voor hem (of haar natuurlijk). Je kunt je eigen trainingsbuddy meenemen, maar je kunt ook alleen komen. Dan word je tijdens de les aan iemand gekoppeld. Misschien maak je nog wel nieuwe vrienden ook!

  Kickboksen bij SportCity

  Bij kickboksen mag je bijna al je lichaamsdelen gebruiken: je werkt met je handen, voeten, schenen en je vuisten. Je staat geen moment stil, dus na een training ben je lekker moe. Alle spiergroepen komen aan bod. Bij kickboksen leer je zowel trap- als stoottechnieken. De gecertificeerde trainer helpt je om je techniek goed te ontwikkelen. 

  De sport is een mengeling van technieken uit karate, taekwondo en klassiek boksen. Het is een uitdagende en gevarieerde sport, die niet voor niets al sinds de jaren 70 wordt beoefend. 

  Kickboksen is een prima aanvulling op je normale sportroutine. Alles komt aan bod: techniek, kracht en cardio in één les. Na afloop voel je je voldaan en kun je er weer helemaal tegen. 

  Blijf op gewicht met kickboksen

  Je kunt je voorstellen dat je veel calorieën verbrandt als je zo intensief bezig bent. Dat klopt, dus kickboksen helpt je ook op gewicht te blijven. Als je wat wilt afvallen is kickboksen ook een goede sport om te beoefenen, eventueel in combinatie met fitness en cardio. Ook je conditie gaat met sprongen vooruit, alleen maar voordelen dus!

  Werk aan je zelfvertrouwen

  Door te gaan kickboksen, daag je jezelf flink uit. Je zoekt je grenzen op: hoe hard durf ik te trappen, kan ik wel zo hoog met mijn been? Je zult merken dat niet alleen je conditie verbetert, ook krijg je steeds wat meer zelfvertrouwen. Mooi meegenomen toch? 

  Voor wie is kickboksen geschikt?

  Kickboksen is voor iedereen. Of je nu man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren sporter bent: het maakt niets uit. De enthousiaste en gecertificeerde trainers van SportCity Eindhoven leren je vanaf les 1 om de boks- en traptechnieken op de goede manier uit te voeren. Heb je de smaak eenmaal te pakken? Dan kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap zo vaak komen trainen als je wilt. 

  Wat zijn de voordelen van kickboksen?

  Na een paar lessen meedoen met de groepsles Kickboksen, zul je een aantal dingen merken:

  • Je conditie wordt steeds beter. Bij kickboksen sta je bijna nooit stil: voetenwerk en verdediging zijn belangrijk, zodat je steeds in beweging bent. Daar heb je een goede conditie voor nodig. Die zul je moeten opbouwen, maar dat gaat vanzelf als je vaker meedoet. 

  • Je evenwicht en coördinatie gaan vooruit. Je moet tijdens het boksen je lichaam goed onder controle hebben. Door het vele trappen in de lucht, wordt je evenwicht vanzelf steeds beter.

  • Trappen en stoten kost veel kracht en dat maakt je spieren sterker. Je zult merken dat je steeds meer kracht en snelheid krijgt.

  • Kickboksen kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert je eigen kracht kennen en je voelt je sterker omdat je jezelf leert verdedigen.

  Hoe ziet een groepsles kickboksen in Eindhoven eruit?

  Een kickboks groepsles duurt ongeveer een uur. Net als bij andere groepslessen krijg je tijdens de Kickboks groepsles les van een gediplomeerde instructeur. Hij of zij leert je de stoot- en trapbewegingen op speciale pads. Die pads worden vastgehouden door je trainingsbuddy, je traint dus altijd samen. Daarnaast bevat de les ook cardio oefeningen. Door de afwisselende oefeningen is de les leuk en afwisselend, hij is voorbij voor je er erg in hebt. Je doet alles op je eigen tempo, dus de trainingen zijn voor iedereen geschikt. Na een paar lessen zul je zien dat je het steeds wat langer volhoudt.

  Kickboksen is een goede manier om je af te reageren. Veel aan je hoofd? Een uurtje kickboksen bij SportCity Eindhoven en je kunt er weer helemaal tegen! 

  Waarom kickboksen bij SportCity Eindhoven?

  SportCity biedt in Eindhoven en omgeving groepslessen kickboksen aan. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die deze club aanbiedt. Je reserveert makkelijk en snel via de gratis SportCity app

  Je mag meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. Daarnaast kun je gratis gebruik maken van de fitnessapparaten in de clubs. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een betere conditie. 

  In en rond Eindhoven zijn 5 clubs te vinden van SportCity. Maar je mag als lid sporten in verschillende clubs, afhankelijk van jouw lidmaatschap, die zijn verspreid over heel Nederland. Onze moderne clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers en gratis parkeren. 

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Eindhoven

  Heb ik speciale kleding nodig voor kickboksen? Je hoeft geen speciale kleding aan te schaffen om te kunnen kickboksen. Het  is wel belangrijk dat je kleding draagt waarin je je goed kunt bewegen. Gewone sportkleding die goed past is prima. Een korte of lange broek met T-shirt bijvoorbeeld. Let wel goed op dat er geen harde of scherpe ritsen of andere uitsteeksels aan zitten. Daar zou je je aan kunnen bezeren. Draag binnenschoenen voor je voetenwerk, waarmee je stevig staat als je je oefeningen doet.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Bij kickboksen mag je zowel je handen als je voeten gebruiken. Bij boksen gebruik je alleen je handen en ben je vooral bezig met stoten en je houding. Kickboksen gaat vooral om traptechnieken voor je benen.

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een sportschool geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

  Is er risico op blessures? Nee. De Kickboksles wordt begeleid door gecertificeerde instructeurs. Zij kijken naar je niveau en passen daar de oefeningen op aan. Je wordt flink uitgedaagd tijdens de les, maar je hoeft niet bang te zijn voor blessures. Je hoeft ook niet bang te zijn voor een blauw oog: er is geen fysiek contact doordat je oefent met speciale pads. 

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Eindhoven is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.