Header Zumba groepsles

Zumba in Eindhoven

    Eindhoven swingt de pan uit tijdens het jaarlijkse carnaval. De stad verandert in een dansende en hossende massa, niet meedoen is geen optie. Jammer dat carnaval maar 5 dagen duurt… Wil jij ook de rest van het jaar swingen in Eindhoven? Doe dan mee met de Zumba groepsles bij SportCity. Bij ons is het elke les weer feest.

    Wat is Zumba?

    De meeste mensen weten intussen wel wat Zumba is. Geen wonder, want er is volop aandacht voor. Overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen Zumba lessen georganiseerd. De oefeningen zijn vergelijkbaar met aerobics, maar dan net een beetje anders. De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba klas gaat. En wist je dat dansen in een groep extra geluk hormonen aanmaakt? Zo heb je na een uurtje Zumba gegarandeerd de rest van de dag een supergoed humeur. 

    Waar komt Zumba vandaan? 

    Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitness muziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

    Waarom een Zumba groepsles?

    Is dansen helemaal jouw ding en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Eindhoven wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is precies wat je gaat doen tijdens de les. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En oefening baart kunst: hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

    Als je weleens naar het zomercarnaval in Rotterdam hebt gekeken of op een festival hebt gestaan, dan weet je: van dansen wordt je fit en vrolijk. Tijdens een Zumba groepsles volg je als groep de choreografie van de instructeur. In een groep bewegen geeft extra energie. En terwijl jij lol hebt, verbrand je als een dolle calorieën. Fijn als je een beetje gewicht kwijt wilt. 

    De voordelen van Zumba

    Van Zumba zul je niet enorm gespierd worden. Daarvoor is de fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Het is ook weer niet zo dat je helemaal niets aan je spieren gaat merken: je buik- en rugspieren worden zeker strakker. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger worden en meer vorm krijgen. Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. 

    Nog meer voordelen van Zumba:

    • je verhoogt je vetverbranding

    • het is superleuk om te doen

    • het is voor iedereen geschikt.

    Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

    Hou je van muziek, dans je graag en ben je altijd in voor een feestje? Dan moet je zeker meedoen met de Zumba groepsles. Bij Zumba maakt het niet uit hoe fit je bent. En ritmegevoel is ook niet per se nodig. Onze enthousiaste groepslesinstructeurs zijn er om jou aan te moedigen. En samen met de hele klas doe je de pasjes. Je hebt het zo onder de knie. Twee linkervoeten? Maakt niet uit. Als je maar plezier hebt.

    Hoe ziet een groepsles Zumba in Eindhoven eruit?

    Na een uitgebreide warming up ga je aan de slag met de pasjes of choreografie. Zumba is een training die hoge intensiteit afwisselt met lage intensiteit. Goed voor je conditie! Als je de pasjes niet meteen onder de knie hebt, is dat geen probleem. We blijven de pasjes herhalen, dus dat komt goed. Als je maar blijft bewegen. Aan het einde van de les is er een cooling down. Een Zumba groepsles duurt ongeveer 60 minuten, maar is voorbij voor je het weet.

    Dansen en conditietraining

    De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

    Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

    Waarom Zumba bij SportCity Eindhoven?

    Samen bewegen op muziek, daar word je toch vrolijk van. En kom je niet helemaal gemotiveerd aan bij de les, dan zorgen onze enthousiaste groepslesinstructeurs wel dat daar snel verandering in komt. Houd je van afwisseling, dan wissel je groepslessen af met bijvoorbeeld krachttraining en cardio. Liever elke dag een andere groepsles? Ook dat kan. De beste manier om erachter te komen welke trainingsvorm bij jou past, is door het te proberen.

    Kan je niet wachten om binnenkort een groepsles Zumba mee te pakken? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen aan elke groepsles die je maar wilt.

    Daarnaast mag je onbeperkt gebruik maken van de fitnesszaal. Door onze ruime openingstijden vind je vast een moment om te komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Zo kun je altijd en overal meedoen met jouw favoriete groepsles. Thuis je groepslessen boeken en lekker verder sporten doe je met de gratis SportCity app

    0 clubs gevonden

    SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Eindhoven is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

      Veelgestelde vragen Zumba Eindhoven

      Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

      Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

      Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

      Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

      Ik heb geen ritmegevoel, kan ik meedoen aan Zumba?

      Ja, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En, hoe vaker je komt, hoe sneller je het doorhebt. 

      Hoe intensief is een Zumba les?

      Het tempo van de les is afwisselend. Soms ligt het tempo hoog, soms wat langzamer. Reken er maar op dat je behoorlijk gaat zweten tijdens de les.

      Ik heb last van mijn knie/heup/schouder kan ik meedoen aan een Zumba les?

      Ja. Alle oefeningen worden staand uitgevoerd en we gebruiken geen gewichten. Daardoor is de klas niet heel belastend voor je spieren. Ook kan elke oefeningen worden aangepast aan je eigen fitness niveau.