Header yoga groepsles

Yoga in Eindhoven

  Eindhoven, de vijfde stad van Nederland, is het bruisende hart van Brabant. Je denkt misschien al snel aan Philips en aan PSV, maar Eindhoven heeft nog veel meer te bieden! Hippe industrieel ontwerpers vestigen zich graag in de stad, maar ook het uitgaansleven is niet mis. Je hoeft je werkelijk geen moment te vervelen. Aan de ontspanning is ook gedacht, daarvoor kun je terecht voor een yoga groepsles bij SportCity Eindhoven. 

  Over yogales in Eindhoven

  Yoga is hip en hot. Iedereen die een beetje bezig is met lichaam en geest doet tegenwoordig aan yoga. Het is namelijk niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je mentale welbevinden. Dus wil je naast aandacht voor je fysieke conditie ook investeren in je geestelijke welzijn? Dan is een yoga groepsles bij SportCity Eindhoven echt iets voor jou. Het is ook nog eens de perfecte manier om soepel te blijven en je ademhaling te verbeteren. Hier zul je ook van profiteren bij andere sporten die je beoefent. 

  Waarom een groepsles yoga in Eindhoven?

  Lijkt je het leuk om een uurtje yoga te beoefenen, maar vind je het saai om in je eentje te sporten? Dan is een yoga groepsles bij SportCity in Eindhoven precies wat voor jou. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee, dus je bent in goed gezelschap.   

  Voor wie is een groepsles yoga geschikt?

  De yoga groepslessen bij SportCity Eindhoven zijn geschikt voor elk niveau. Het maakt niet uit of je voor de allereerste keer een les volgt, of dat je thuis bent in alle verschillende vormen van yoga. Het fijne van yoga is dat het geschikt is voor alle niveaus en alle leeftijden. Nog fijner: het is wetenschappelijk bewezen dat je door aan yoga te doen minder stress hebt, beter slaapt en flexibeler wordt. 

  Even ontsnappen aan de drukte en genieten van de rust die een yogales je brengt? De yoga groepslessen worden altijd begeleid door een ervaren yoga instructeur. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je bij verschillende clubs in en rond Eindhoven yoga volgen.  

  Yoga in combinatie met andere sporten

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bij verschillende clubs onbeperkt groepslessen volgen. Geen zin om steeds hetzelfde te doen? Hoeft ook niet. Je kan alle soorten workouts en trainingen die worden aangeboden combineren. Zo kun je bijvoorbeeld eerst aan je kracht werken tijdens een les Bodypump of een rondje fitness, waarna je aan je flexibiliteit werkt tijdens de yogales.

  Heb je een sportblessure? Kom naar yogales!

  Als je door een sportblessure tijdelijk niet intensief kunt sporten, dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Je houdt je buik-, rug- en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel kun je yoga blijven doen om blessures te helpen voorkomen.

  Wat doe je tijdens een yoga groepsles?

  Tijdens een groepsles yoga bij SportCity werk je aan je (innerlijke) balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in onze comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Je neemt verschillende houdingen aan, afwisselend statisch en dynamisch(er). Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van deze asana’s (oefeningen).

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Er is een yogales voor iedereen. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Jong, oud, ervaren of beginner: iedereen kan meedoen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • last hebt van rugklachten of blessures

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  SportCity Eindhoven biedt verschillende vormen van yoga aan. Ga je voor dynamisch en intensief, kies dan Ashtanga yoga, Power yoga of Vinyasa yoga. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Liever wat rustiger aan beginnen? Probeer dan eens een les Flow yoga, Hatha yoga of Yin yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen. Je lichaam wordt hierbij niet zwaar belast. Daarom zijn deze lessen erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Hoe ziet een yoga les in Eindhoven eruit?

  Voor yoga groepslessen in Eindhoven kun je terecht in onze clubs. De yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

  De groepslessen duren 60 tot 75 minuten. Na een uitgebreide warming up word je door onze gecertificeerde instructeurs begeleid gedurende de les. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na de ontspannende cooling down voel je je lekker soepel en ben je weer helemaal in balans.

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt ook voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales.

  Waarom yoga bij SportCity Eindhoven?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je alle vormen van yoga onbeperkt uitproberen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga. Met dit lidmaatschap kun je ook onbeperkt meedoen met andere groepslessen.  Wil je graag groepslessen yoga volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. Vooraf kun je onze SportCity app downloaden. Daarmee kun je je groepslessen en trainingen reserveren, maar je vindt er ook een aantal videolessen yoga om thuis uit te proberen.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Eindhoven

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Eindhoven? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Word ik fitter van groepslessen yoga in Eindhoven? Ja, want je werkt zowel aan je spierkracht als aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en een verbeterde ademhaling. 

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen.

  0 clubs gevonden