Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Haarlem

  In dit artikel

  1.

  Haarlem staat bekend om het stadhuis, de vleeshal, de Hoofdwacht en de St.-Bavokerk. In Haarlem kun je in je vrije tijd lekker gaan varen op de Spaarne, een terrasje pakken aan het water of heerlijk uit eten gaan. In deze hoofdstad van Noord-Holland is eigenlijk altijd wel wat te beleven.

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is een pittige fysieke training die militairen moeten doorstaan als ze zich aanmelden voor het leger. Push ups, gewichtheffen en cardiotraining zijn dagelijkse kost voor de bootcampers in het leger. De Bootcamp training die we bij SportCity aanbieden is gebaseerd op dit programma, maar dan wel aangepast zodat iedereen mee kan doen.

  Samenwerking staat centraal

  Ja, onze Bootcamp training is best pittig, maar plezier en samenwerken staan bij ons centraal. Elke training verbeter je jezelf en samen met de andere deelnemers overwin je allerlei obstakels. Met spierversterkende oefeningen en cardio werk je elke training opnieuw aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  De positieve effecten van Bootcamp les

  Als je een paar lessen Bootcamp hebt gedaan, dan zul je merken dat je meer conditie krijgt en dat je spierkracht toeneemt. Je wordt sterker, fitter en strakker.. Met 1 á 2 Bootcamp groepslessen per week kan je dit effect al bereiken.

  Bootcamp is voor iedereen!

  Iedereen kan meedoen aan onze Bootcamp trainingen! Man, of vrouw, beginner of doorgewinterde bootcamp fan - onze trainingen zijn uitdagend voor elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Waar wacht je nog op?

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp is geschikt voor iedereen. Het maakt daarbij niet uit welk niveau je hebt. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je op elk gewenst moment beginnen met Bootcamp bij SportCity in Haarlem. Onze gecertificeerde instructeurs en de andere deelnemers motiveren je tijdens de oefeningen.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp training is afwisselend. Door de variatie blijf je je lichaam steeds weer aan het werk zetten.

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les.

  • Je verlegt je grenzen waardoor je mentaal sterker wordt.

  • Trainingen kunnen zowel buiten als binnen gedaan worden.

  • Je conditie, kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie, snelheid en behendigheid worden verbeterd

  Wil je samen met anderen werken aan je conditie en kracht? Dan is Bootcamp bij SportCity zeker geschikt voor jou. 

  Bootcamp maakt je fysiek en mentaal sterker

  Tijdens een Bootcamp training doe je oefeningen zoals planken, sprinten , squats, opdrukken, tijgeren en high knees. Bootcamp is een intensieve training die zorgt voor het afterburn effect. Daardoor blijft je lichaam nog uren na afloop van de training vet verbranden. Ook geestelijk knap je er van op. Je lichaam maakt tijdens de training namelijk stofjes aan waar je een gelukkig gevoel van krijgt.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Haarlem eruit?

  De Bootcamp lessen van SportCity duren ongeveer een uur. De lessen kunnen zowel in de buitenlucht als binnen in de club worden gegeven. Zorg dus dat je altijd passende kleding bij je hebt. Een Bootcamp les bestaat onder andere uit fitness oefeningen, hardlopen en intervaltrainingen. Zet je spieren aan het werk met push ups en squats die je in een hoog tempo uitvoert. Touwtje springen kan ook onderdeel zijn van de training. 

  Bootcamp trainingen zijn afwisselend

  Het leuke van een Bootcamp training is dat alles mogelijk is.Train je spieren bijvoorbeeld extra door kettlebells, corebags en medicine balls te gebruiken. Ook je mede-bootcampers zijn dankbaar trainingsmateriaal. Tijdens een outdoor Bootcamp maken we ook gebruik van bijvoorbeeld boomstammen en klimrekken.

  Geen gebrek aan motivatie!

  Vind het lastig om jezelf te motiveren? Dan is Bootcamp iets voor jou. Tijdens de oefeningen word je begeleid door een enthousiaste, gecertificeerde groepslesinstructeur. Je sport in een team, dus je motiveert elkaar. Het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur zorgen dat je niet opgeeft als het even wat pittiger wordt. Je traint altijd op je eigen niveau waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Haarlem?

  Kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Haarlem! Onze gediplomeerde instructeurs motiveren je om net dat stapje verder te zetten. Zo verbeter je jezelf steeds weer en zul je snel merken dat je spierkracht en conditie toenemen.

  Ruime openingstijden 

  In Haarlem en omgeving kun je bij 5 clubs komen trainen . Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem.Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen trainen wanneer jij daar zin in hebt.

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Drukke agenda? Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity Haarlem. Zo kun je je trainingen en/of lessen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Haarlem

  Hoe vaak kan ik Bootcamp groepslessen doen bij SportCity in Haarlem?

  Zo vaak als je maar wilt! Met ons lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen bij onze clubs. Met dit lidmaatschap kun je ook verschillende soorten groepslessen combineren. Doe niet alleen Bootcamp, maar wissel bijvoorbeeld af met een HIIT training, een yogales of een groepsles Kickboksen.

  Welke kleding raden jullie aan voor een Bootcamp training?

  In ieder geval een paar goed dempende schoenen zodat je goed kunt lopen, rennen en springen. Daarnaast kun je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Voor de buitentrainingen kan een sweater of een vest ook nog handig zijn.

  Kan Bootcamp helpen bij het afvallen?

  Ja. Tijdens een Bootcamp training verbrand je tussen de 500 en 800 calorieën.  Als je elke week 1 of 2x een bootcamp training doet en op je voeding let, dan zul je na een tijdje zeker gewicht gaan verliezen.

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Het kan, maar het hoeft niet. Meestal maak je tijdens de trainingen gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De instructeur kan ook oefeningen met losse materialen zoals kettlebells of touwen op het programma zetten. Als je buiten gaat bootcampen, dan gebruik je tijdens de oefeningen dingen als picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts?

  Ja. Bootcamp combineert uitstekend met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of BodyShape bij.

  Ik heb een sportblessure. Is het nu verstandig om Bootcamp te doen?

  Nee. Bij Bootcamp trainen we op een intensieve manier. Daardoor raden we af om met een blessure deel te nemen aan de bootcamp lessen. Als je wilt sporten met een blessure, dan kun je overwegen om bijvoorbeeld een tijdje Pilates of Yoga te doen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.