Fit For Free Fitness

Fitness in Haarlem

  Haarlem staat bekend om de schitterende oude pleinen en de monumentale panden langs de rivier de Spaarne. En vergeet ook het Frans Hals museum en het Teylers Museum niet. Maar als je na een dagje Haarlem uitgeput op de bank ploft, dan is het misschien goed om eens wat aan je conditie te gaan doen?

  Fitness bij SportCity Haarlem is een prima manier om te werken aan je conditie en kracht. Kom ook eens langs bij één van onze clubs en probeer zelf onze cardio- en krachtapparatuur.

  Wat is fitness en wanneer is fitness geschikt voor jou?

  Fitness is een manier van trainen waarbij je je conditie en kracht verbetert. Als je graag wat kilo’s kwijt wilt, meer spiermassa wilt ontwikkelen of gewoon lekker in je vel wilt zitten, kom dan fitnessen bij SportCity in Haarlem. Door fitness te doen kun je o.a.: 

  • je houding verbeteren

  • afvallen

  • je conditie verbeteren

  • sterker worden

  Bij SportCity kun je op 3 manieren aan fitness doen: circuittraining, cardiotraining, krachttraining of een combinatie van deze 3. 

  Krachttraining

  Krachttraining kan helpen bij het afvallen en opbouwen van spierkracht. Met krachttraining kweek je niet alleen spieren, je vergroot ook het uithoudingsvermogen van je spieren zodat je de krachtinspanning langer volhoudt.

  Circuittraining

  Bij een klassieke circuittraining doe je zo’n 5 tot 10 verschillende oefeningen waarbij je allerlei fitness attributen kunt gebruiken. Heb je weinig tijd om te trainen en hou je van afwisseling? Dan is circuittraining iets voor jou.

  Cardiotraining

  Door cardiotraining krijg je een betere conditie en als je langdurig cardio doet, stimuleert dat de vetverbranding. Daarom in cardio een prima manier om af te vallen en je conditie op peil te brengen. Cardiotraining is bovendien stressverlagend en het heeft een positief effect op je hart, longen en bloedvaten.

  Welke fitness oefeningen kun je bij SportCity Haarlem doen? 

  Bij SportCity Haarlem kun je op allerlei manieren aan fitness doen. Onze fitnessruimtes zijn overzichtelijk ingedeeld. Zo hebben we aparte zones voor cardio apparaten, een Free Weight Zone, een functionele- én FunXtion Zone en ruimtes voor live groepslessen.

  Krachttraining 

  Bij krachttraining train je verschillende spiergroepen. Train bijvoorbeeld je rug en benen met een deadlift en een barbell, of doe squats en maak je hamstrings, quadriceps, bilspieren, en buikspieren sterker. Gebruik je onze Plate Loaded apparatuur dan kun je steeds meer gewichten toevoegen als je sterker wordt. Je kunt dus op elk niveau trainen.

  Cardiotraining 

  Wil je cardio training doen, dan kun je gebruik maken van onze cardio apparatuur. Kies voor een duurtraining of een intervaltraining. Bij duurtraining sport je op een vast tempo en dit houd je een tijdje vol. Zo bouw je een goede basisconditie op. Bij intervaltraining wissel je intensief bewegen af met rustperiodes.

  Functionele zone

  In de functionele zone kun je duizenden oefeningen doen met onze fitnessattributen. Wil je graag een circuittraining doen, dan is dat ook mogelijk. Doe bijvoorbeeld push-ups, walking lunges, jumping jacks en step-ups om je spieren sterker te maken en je conditie te verbeteren.

  Welke fitness apparatuur kun je bij SportCity Haarlem gebruiken?

  Bij SportCity in Haarlem kun je trainen op verschillende kracht- en cardio apparaten en op Plate Loaded apparatuur. Onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur stel je zelf gemakkelijk in zodat je meteen kunt gaan sporten. Handig als je al ervaring hebt met fitnessen. 

  Ga je voor het eerst trainen? Volg dan het start programma om snel je weg te vinden in de club. Dit krijg je gratis als je een Fitness lidmaatschap neemt.

  Free Weight Zone

  Wil je extra spieren trainen die bij de apparaten niet aan bod komen, of wil je een bepaalde spiergroep extra trainen? Train dan met losse gewichten in de Free Weight Zones. Je kunt o.a. gebruik maken van dumbbells, barbells, kettlebells en plates om je spieren sterker te maken.

  Cardio apparaten

  In onze clubs vind je een uitgebreid aanbod aan cardio apparaten van de topmerken Technogym en Precor. Doe je intervaltraining of duurtraining op de stepapparaten, roeimachines, loopbanden, fietsen en crosstrainers en verbrand lekker veel calorieën.

  FunXtion Zone

  In de functionele- en FunXtion Zone kun je duizenden oefeningen doen waarmee je veel spiergroepen tegelijk traint. Gebruik je eigen lichaamsgewicht of gebruik een van de fitness attributen die op de club aanwezig zijn.

  Waarom fitness bij SportCity Haarlem?

  In de SportCity clubs kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van de krachtapparatuur, cardio apparaten en functionele zone. Kies je voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap dan kun je bovendien onbeperkt groepslessen volgen.

  Je eigen trainingsschema met de SportCity app

  Wil je graag persoonlijke begeleiding? Download dan via de SportCity app een gratis trainingsschema en gebruik het om je fitnessdoelen te halen. Of doe een van de meer dan 280 workouts, geschikt voor elk fitnessniveau en doel. Met je lidmaatschap boek je eenvoudig een tijdslot voor een vrije training of een live groepsles. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Haarlem

  Kan ik begeleiding krijgen bij het trainen? Ja. Als je een Fitness lidmaatschap neemt, heb je met de gratis SportCity app toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Zo kun je een persoonlijk trainingsschema downloaden en dit gebruiken om je fitnessdoelen te halen. Dit motiveert je telkens weer om net dat stapje extra te zetten.

  Ik wil graag afvallen. Is fitness daarvoor geschikt? Een combinatie van cardiotraining en krachttraining kan goed helpen om af te vallen. Geef je persoonlijke fitnessdoelen op in de SportCity app en ga aan de slag met je persoonlijke trainingsschema.

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld Spinning, BodyStep, BRN, Fat Attack of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en maak je onbeperkt gebruik van de fitnessfaciliteiten.

  Word ik van krachttraining extreem gespierd?  Dat hoeft niet per sé, maar het kan wel. Als jij je training richt op het vergroten van je spiermassa, dan zul je na verloop van tijd je spieren zien groeien. Wil je gewoon in vorm komen, dan kun je ook met minder gewicht trainen om je doel te bereiken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.