Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Haarlem

  Wil je op uitdagende en spannende manier pijlsnel aan je spierkracht en conditie werken? Kickboksen is dé manier om dat te doen en het kan bij SportCity in Haarlem. Er zijn drie SportCity clubs verspreid over het gezellige Haarlem, dus er is er altijd wel eentje in jouw buurt te vinden. Kom je meedoen met kickboks lessen? 

  In onze modern ingerichte SportCity clubs leer je de nieuwste kickbokstechnieken, onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. En als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je ook onbeperkt met al onze andere groepslessen meedoen. Je mag ook altijd gebruik maken van alle cardio- en fitnessapparatuur in de club. Aan afwisseling dus geen gebrek voor wie lekker fit wil blijven.

  Omdat we zeer ruime openingstijden hanteren, is er altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Kom je je uitleven met kickboksen in onze clubs in Spaarneboog, Westergracht of Schalkwijk?

  Wat is kickboksen eigenlijk?

  Kickboksen is een combinatie van boksen met vechtsporten zoals taekwondo en karate en een vleugje Thaiboksen. Bij kickboksen ga je kicken (schoppen), boksen (stoten) en trappen. Het is echt een full body workout, want je gebruikt je voeten, benen, vuisten, armen, handen en je schenen. Met je armen deel je boksstoten uit en met je benen voer je verschillende kicks uit. 

  Over Kickboksen in Haarlem

  Wil je eens een super uitdagende sport proberen? Heb je zin in een leuke training waarmee je in rap tempo aan kracht wint en een ijzeren conditie opbouwt en die een echt boost geeft aan je reactievermogen en snelheid? Dan is kickboksen dé training voor jou. Doe mee met een groepsles kickboksen en ervaar zelf wat een kick het geeft. Je kunt op elk moment instappen want je hebt geen ervaring nodig om de les goed te kunnen volgen. 

  Tijdens de kickboks groepslessen van SportCity heb je geen fysiek contact. Je werkt met speciale pads waarop je stoot of trapt en je traint altijd samen met een trainingsbuddy. Om beurten houd je de pads voor elkaar vast. Ook als je alleen komt is het geen probleem, want onze gecertificeerde instructeur koppelt je gewoon aan een andere buddy. Zo leer je via kickboksen ook meteen nieuwe mensen kennen.

  Hoe ziet een kickboks groepsles in Haarlem eruit?

  Bij SportCity Haarlem trainen we tijdens de Kickboks groepsles met een mix van kickboks technieken en cardio training. Lekker uitdagend en afwisselend dus! Je krijgt les van een gecertificeerde instructeur die jullie de verschillende stoot- en trapbewegingen correct leert uit te voeren. Je oefent beurtelings op speciale pads en er is geen fysiek contact met je buddy. Je kunt dus elkaar dus geen pijn doen, maar je werkt op een super energieke manier aan je techniek en ondertussen bouw je een topconditie op.

  Een groepsles kickboksen in Haarlem is een combinatie van verschillende zelfverdedigingstechnieken. In de  SportCity groepslessen richten we ons vooral op kracht- en conditietraining. Naast alle stoot- en traptechnieken voer je ook bodyweight oefeningen uit, waarbij andere spiergroepen aan bod komen.  Een SportCity kickboks groepsles duurt ongeveer één uur.

  Onze gecertificeerde trainers hebben allemaal verstand van zaken. Je krijgt goed uitgelegd hoe je werkt met de pads, hoe je jouw techniek kunt verbeteren en hoe je blessures kunt voorkomen. Kom je regelmatig meedoen met een groepsles kickboksen, dan ga je snel goede resultaten merken in je conditie en je spieropbouw. Wil jij ook dat je conditie met sprongen vooruit gaat?  Kom gewoon een keer meedoen met een SportCity groepsles kickboksen in Haarlem. 

  Verbeter je conditie, snelheid en kracht

  Met al dat stoten, trappen en zweten verbrand je flink wat calorieën werk je supersnel aan je conditie. Omdat kickboksen een full body workout is, voel je aan je hele lijf dat je spieren sterker worden en dat je aan kracht wint. Je zult merken dat je na elke les overloopt van energie!

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Kickboksen is geschikt voor iedereen, zelfs als je net begint met trainen. Met kickboksen val je af en kunt op een energieke manier flink aan je conditie werken. Al je spieren worden sterker, vooral je arm- en beenspieren en je core. Je gaat werken aan je stoot- en traptechnieken en gaandeweg word je steeds soepeler. Omdat je begeleiding krijgt van de instructeur leer je hoe je zonder blessures kunt kickboksen en hoe je gestaag vorderingen kunt maken. 

  De voordelen van een groepsles kickboksen bij SportCity

  Kickboksen betekent niet alleen maar lekker trappen en stoten tegen een boksbal of de pads. Het doet nog veel meer voor je: je hartslag gaat omhoog en je ademhaling versnelt, dus je verbrandt in dat uurtje kickboksen lekker veel vet. Onderschat ook niet het mentale effect: kickboksen is de perfecte manier om stoom af te blazen en stress te lijf te gaan. Door de beproefde vechttechnieken leer je je lichaam beter kennen, daag je jezelf uit en ontdek je waar je grenzen liggen. Je voelt je daardoor helemaal top en dat zelfvertrouwen straal je ook nog buiten de club uit. 

  Kickboksen is geschikt voor echt iedereen: jong of oud, man of vrouw, beginnende sporters of echte krachtpatsers. Een groepsles kickboksen bij SportCity Haarlem is een uitstekende manier om vanzelf af te vallen, een boost te geven aan je zelfvertrouwen en meer spierkracht op te bouwen. 

  Hoe ziet een les kickboksen in Haarlem eruit?

  Kickbokslessen bij SportCity in Haarlem duren gemiddeld 60 minuten. Tijdens de les doen we een mengeling van kickboks technieken en cardio training. Je leert samen met anderen om effectief en hard te trappen, terwijl je al snel een ijzersterke conditie opbouwt. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus geen kickboks groepsles is hetzelfde. We gaan er stevig tegenaan, zodat je hartslag flink omhoog gaat en je lekker kan gaan zweten. Top voor je vetverbranding! Omdat bij elke SportCity groepsles kickboksen in Haarlem een gecertificeerde instructeur de les begeleidt, ben je altijd verzekerd van een verantwoorde en veilige training. 

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen met al onze SportCity groepslessen, zo vaak je maar wilt. Ook kun je verschillende aanverwante sporten uitproberen, zoals trainen met de bokszak of cardio boxing. 

  Je bent van harte welkom in verschillende clubs van SportCity in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Er is altijd wel een club in de buurt om te komen kickboksen! 

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Haarlem

  Welke kleding heb ik nodig voor de groepsles kickboksen? Kickboksen gaat het beste in gladde kleding die comfortabel zit, zoals gewone sportkleding zonder ritsen of uitsteeksels waar je aan kunt blijven hangen. Voor het betere voetenwerk kun je binnensportschoenen dragen, zo sta en trap je steviger bij de kickboks groepslessen. 

  Is er een verschil tussen kickboksen en ‘gewoon’ boksen? Ja. Kickboksen is een full body workout waarbij je gebruik mag maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Bij ‘gewoon’ boksen ligt de nadruk vooral op het stoten, je houding en je dekking. Bij kickboksen deel je ook harde stoten uit, maar het draait meer om traptechnieken met je benen. In de groepsles kickboksen nemen we ook elementen uit Thaiboksen mee: veel ellebogen- en knietechnieken. 

  Hoe lang duurt het voordat ik vooruitgang ervaar bij het kickboksen? Afhankelijk van hoe vaak je komt meedoen, kun je rekenen op ongeveer 6 weken. Kickboksen werpt zijn vruchten af op de langere termijn, dus geef jezelf de tijd om deze intensieve sport goed onder de knie te krijgen. Geef niet op als het in het begin lastig is, je gaat zeker beloond worden met een topconditie!

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.