Header pilates groeples

Pilates in Haarlem

  Haarlem is een veelzijdige stad. Al drie keer is Haarlem uitgeroepen tot leukste winkelstad van Nederland, dus shopaholics kunnen er hun hart ophalen. Maar je vindt er ook het Teylers museum, dat is het oudste museum van Nederland en is een bezoekje meer dan waard. En als je dan toch aan het cultuursnuiven bent, loop dan ook even de Koepel Kathedraal, een indrukwekkend bouwwerk dat zich kan meten met grote kerken in het buitenland. In Haarlem kun je ook aan je fysieke en mentale welzijn werken, met een groepsles Pilates bij SportCity.

  Over Pilates in Haarlem

  Met onze Pilates lessen werk je doelgericht aan een strakker lijf en een betere houding. Je kunt op elk gewenst moment beginnen, je doet mee op je eigen niveau. Ons aanbod in trainingen is heel divers, dus je kunt je Pilates lessen makkelijk combineren met fitness en onze andere groepslessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. 

  Wat is Pilates?

  Pilates is een bewegingsleer die in de 20e eeuw is ontwikkeld door de naamgever, Joseph Pilates. Hij ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog, met de bedoeling om het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Pilates ontwikkelde verschillende oefeningen en zo ontstond een innovatieve, veilige en effectieve vorm van bewegen die we kennen als Pilates.

  Versterk je spieren, verminder stress 

  Tijdens de Pilates groepsles doe je low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, worden je spieren sterker en dat zie je aan je lichaam. Doordat je rug en wervelkolom stabieler worden, krijg je ook een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk.

  Train al je spieren

  Bij elke Pilates oefening gebruik je je core spieren, ook wel je sixpack-spieren. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buik wordt platter en je houding verbetert. Daarnaast werk je aan flexibiliteit, evenwicht en coördinatie. Al ligt de nadruk op je core, de rest van je spieren komen ook allemaal aan bod. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. Pilates kan je ook helpen je spieren in vorm te houden bij een blessure.

  Gezellig samen trainen

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Al onze clubs werken met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Het wordt dus nooit saai. Alle materialen die je tijdens de les nodig hebt zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen.

  Hoe ziet een Pilates les in Haarlem eruit?

  Tijdens een Pilates les van een uur train je vol concentratie en controle. De oefeningen doe je op een matje op de grond. Vooral je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren komen aan bod. De oefeningen zorgen voor een betere houding en tegelijkertijd werk je met gerichte oefeningen en bewegingen aan kracht, coördinatie, flexibiliteit en balans. Je ademhaling ondersteunt je bij elke beweging. Onze gediplomeerde instructeurs doen de oefeningen voor, zodat je ze op de juiste manier uitvoert.  

  Volg onbeperkt Pilates lessen

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij alle SportCity vestigingen. Dus als je eens zin hebt in iets anders, dan kan dat. Doe eens mee met een les spinning of probeer een keertje yoga of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Werk bijvoorbeeld extra aan je conditie op de loopband of crosstrainer. 

  Al onze clubs hebben gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij een van de SportCity clubs in Haarlem. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Boek met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap en de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen.

  Veelgestelde vragen over Pilates in Haarlem

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht, bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op de balans tussen lichaam en geest.

  Krijg je van Pilates een platte buik? Pilates kan helpen als je doel is om een platte(re) buik te krijgen. Pilates versterkt je buikspieren, maar ook de ademhalingsspieren, buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren.Tijdens de les kan je instructeur de focus leggen op benen, armen of buikspieren. Het doel is uiteindelijk dat je je sterker en beter in balans voelt.

  Met welke sporten kun je PIlates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, Bootcamp en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen in je eigen tempo.

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen.Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.