Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Leiden

  Leiden is algemeen bekend als studentenstad bij uitstek, maar in Leiden is nog veel meer te doen. Bezoek de eeuwenoude Hortus, beklim de Burcht, bezoek één van de overgebleven stadspoorten of loop een rondje Singelpark. Vervelen is er niet bij. En als je zin hebt om je eens flink uit te leven op sportief gebied, dan kun je lekker gaan kickboksen bij SportCity, de beste en goedkoopste sportschool in Leiden.

  Als je een beetje huiverig bent om te gaan kickboksen, omdat je bang bent voor een gebroken neus of een blauw oog, dan kunnen we je geruststellen. Kickboksen bij SportCity is helemaal veilig: er komt geen fysiek contact aan te pas, want je oefent je trap- en stoottechnieken op speciale pads. Daarbij is het ook nog heel erg leuk om te doen.

  Kickboksen bij SportCity in Leiden

  Bij kickboksen gebruik je meer dan alleen je vuisten. Ook je schenen, handen en voeten komen eraan te pas. En naast stoten leer je ook traptechnieken. Bij deze intensieve sport gebruik je je hele lichaam. Kickboksen is komen overwaaien uit Japan, maar ook in de Verenigde Staten wordt de sport al sinds de jaren ‘70 beoefend. De populariteit is zeer verklaarbaar, want het is een leuke, uitdagende en gevarieerde sport. Kickboksen is eigenlijk een combinatie van verschillende vechtsporten. Je deelt de trappen uit die je ziet bij karate en taekwondo, gecombineerd met de stoten van het traditionele boksen. 

  Kickboksen is leuk genoeg op zich, maar je kunt het ook inzetten als aanvulling op je sportprogramma. Met een combinatie tussen cardio, kracht en techniek is het een complete workout. 

  Ga elke les vooruit

  Na een groepsles kickboksen weet je precies waar al je spieren zitten, ook op plekken waarvan je niet eens wist dat je er spieren had. Je verbrandt heel veel calorieën, want je stofwisseling krijgt ook een flinke oppepper. Dus mocht je graag aan je conditie willen werken en tussen de bedrijven door wat gewicht willen kwijtraken, dan is kickboksen heel geschikt voor jou!

  Ook mentaal op je best

  Niet alleen je conditie gaat erop vooruit, ook mentaal doet kickboksen wat met je. Tijdens de groepsles kickboksen zoek je je grenzen op, waardoor je meer zelfvertrouwen krijg. Dat is ook aan de buitenkant te zien. 

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  De groepsles Kickboksen in Leiden is voor iedereen toegankelijk. Wat je leeftijd, geslacht, gewicht of niveau ook is, dat maakt allemaal niet uit bij SportCity. Nog nooit gesport? Geen probleem. Je ervaren en gecertificeerde groepsles instructeur leert je de juiste boks- en traptechnieken. Lukt het even niet? Dan krijg je een alternatieve oefening. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je komen trainen wanneer je maar wilt, dus je hebt het zo onder de knie.

  Waarom is kickboksen zo goed voor je?

  Al na een paar lessen Kickboksen bij SportCity in Leiden zullen je dingen gaan opvallen:

  • Je krijgt een steeds betere conditie. Stilstaan is er niet bij tijdens de groepsles Kickboksen. Je voetenwerk en verdediging zijn belangrijk, waardoor je de hele tijd in beweging bent. Daar is een goede conditie onontbeerlijk. Die heb je niet na één les, maar hoe vaker je meedoet, hoe sneller je hem opbouwt. 

  • Doordat je tijdens het kickboksen je lichaam goed in evenwicht moet zien te houden bij het trappen in de lucht, krijg je daar steeds meer controle over. Je coördinatie gaat ook elke les vooruit..

  • Je krijgt steeds een beetje meer kracht en snelheid. Bij het trappen en stoten gebruik je kracht en maak je je spieren sterker.

  • Je leert je eigen kracht kennen en voelt je sterker omdat je jezelf leert verdedigen. Dat kan helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven.

  Hoe ziet een groepsles kickboksen in Leiden eruit?

  De groepsles Kickboksen wordt gegeven door een enthousiaste, gediplomeerde instructeur. Hij of zij leert je de stoot- en trap bewegingen, die je uitvoert op  speciale pads. De les bestaat uit een mix van cardio training en kickbokstechnieken. Door de leuke en afwisselende oefeningen vliegt de les voorbij. Hoewel de trainingen best pittig zijn, kan toch iedereen van elk niveau eraan meedoen. Ieder op zijn eigen tempo. 

  De les begint met een uitgebreide warming-up. Daarna ga je in groepjes van twee aan de gang met stootkussens of pad. Je leert zo efficiënt mogelijk stoten en trappen. Tijdens de oefeningen is er nooit sprake van fysiek contact, maar het doel is natuurlijk wel om de pads zo goed en hard mogelijk te raken. Bij de bodyweight oefeningen die je tussendoor doet, train je ook andere lichaamsdelen. Je bent ongeveer een uur bezig met de groepsles kickboksen.

  Na de training stuiter je van de adrenaline. Ook als je een zware dag hebt gehad, kun je er weer helemaal tegen na een groepsles kickboksen bij SportCity Leiden!

  Waarom kickboksen bij SportCity Leiden?

  In Leiden kun je bij SportCity meedoen met groepslessen kickboksen. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die deze club aanbiedt. Daarnaast kun je gebruik maken van alle fitnessapparaten in de sportscholen. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een betere conditie. 

  Een keer niet thuis, of zin om ergens anders te trainen? Als lid van SportCity heb je toegang tot verschillende sportscholen die zijn verspreid over heel Nederland, afhankelijk van je lidmaatschap. Onze moderne clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers en gratis parkeren. Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap kun je thuis alvast je kickbokslessen reserveren.

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Leiden

  Kan ik alleen naar een kickboksles komen? Ja, iedereen is welkom om een kickboksles uit te proberen. Je mag samen met een partner of vriend komen, maar ook als je alleen bent, is er altijd een trainingspartner voor je. 

  Zijn de kickbokslessen gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. We maken groepjes op basis van niveau, zodat je altijd een gelijkwaardige trainingspartner tegenover je hebt.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen je handen en voeten gebruikt, en niet alleen je handen. Bij kickboksen mag je gebruik maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Ik heb nog nooit een kickboksles gevolgd, kan ik zomaar meedoen? Ja, iedereen mag meedoen aan een groepsles kickboksen. Het maakt niet uit of je beginner bent of al jaren bokst. Onze trainers zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en het beste uit je training haalt. 

  Moet ik bang zijn voor blessures? Nee, tijdens een groepsles kickboksen wordt je begeleid door gediplomeerde instructeurs. Zij kijken naar je niveau en passen daar de oefeningen op aan. Natuurlijk word je tijdens de les uitgedaagd, maar je hoeft niet bang te zijn voor blessures. En van fysiek contact is geen sprake want je oefent je stoten en trappen op speciale pads. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.