Header pilates groeples

Pilates in Leiden

  Leiden is natuurlijk alom bekend als studentenstad. Daarnaast is Leiden ook een prachtige oude stad met een rijke cultuur en historie. Wist je bijvoorbeeld dat de universiteit van Leiden de oudste van Nederland is? En dat je er prachtige musea vindt, zoals Naturalis en de Lakenhal? Maar Leiden gaat ook met zijn tijd mee, niet voor niets vind je er twee clubs van SportCity, met high tech apparatuur en de laatste groepslessen. Kom bijvoorbeeld eens meedoen met een groepsles Pilates bij SportCity in Leiden.

  Over Pilates in Leiden

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen dus wanneer jij wilt afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Waar komt Pilates vandaan?

  De Duitser Joseph Pilates heeft de gelijknamige bewegingsleer ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw. Hij geloofde dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core, het centrum van je lichaam. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  Pak al je spieren aan

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Hoe ziet een Pilates les in Leiden eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding. Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Gezellig samen trainen

  Je bent nooit alleen tijdens een groepsles Pilates, er doen ongeveer 25 mensen mee aan een les. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga.  Al onze clubs werken met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. Het wordt dus nooit saai. Alle materialen die je nodig hebt tijdens de les zijn in de club aanwezig. Je mag natuurlijk ook je eigen spullen meenemen.

  Sterkere spieren, minder stress 

  Tijdens de Pilates groepsles doe je low impact oefeningen waarmee je werkt aan je flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Hoe vaker je Pilates doet, hoe sterker je spieren worden. Dat ga je aan je lichaam zien! Je rug en wervelkolom worden stabieler, dus je krijgt als vanzelf een betere houding. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Waarom Pilates bij SportCity Leiden?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen. Dus als je eens een andere les wilt uitproberen, dan kan dat. Fiets je benen uit je lijf bij een les spinning of doe een keertje mee met yoga of Bootcamp. Met dit lidmatschap mag je ook gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Zo kun je extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer. Mogelijkheden genoeg.

  Onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij een van de SportCity clubs in Leiden. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Boek met de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Leiden

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht. Bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op het vinden van balans tussen lichaam en geest..

  Ik ben niet lenig, kan ik dan toch een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat hoe vaker je meedoet, hoe leniger je wordt. 

  Hoe vaak moet je Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.