Header yoga groepsles

Yoga in Leiden

  Het Zuid-Hollandse Leiden is bij velen bekend. Om haar Pieterskerk en Hooglandse Kerk, de grachten van de Oude en Nieuwe Rijn en gezellige binnenstad. Sportieve Leidenaren kunnen hun weg vinden naar drie verschillende SportCity clubs in en rondom Leiden.

  Over yoga in Leiden 

  Wil je op een fijne manier werken aan het ontspannen van je lichaam en geest? Kom dan eens een groepsles yoga volgen bij SportCity Leiden. Bij Yoga is het tempo laag. Oefeningen worden staand, zittend of liggend op een mat uitgevoerd en je werkt alleen met je eigen lichaamsgewicht. Dat maakt Yoga de perfecte instaples. Maar ook als je al jaren yoga beoefent, zijn de groepslessen heerlijk. Yoga bij SportCity zorgd niet alleen voor inspanning maar voor ontspanning. Kom jij een keer langs?

  Yoga en sporten bij SportCity

  Bij een Yoga groepsles werk je onder andere aan je lenigheid, flexibiliteit, concentratie en balans. Veel mensen volgen Yoga elke dag. Maar het is ook een fijne aanvulling naast bijvoorbeeld je fitnesstraining. Door Yoga kan jij je spieren soepel houden na een intensieve cardiotraining, of je hoofd leeg maken naast een groepsles Kickboksen

  Wat is een Yoga groepsles?

  Yoga is een eeuwenoude bewegingsleer uit het Hindoeïsme, maar is pas vanaf de 20e eeuw populair in het Westen. Yoga kent vele vormen waaronder de rustigere Yin en Nidra en de actievere Ashtanga, Vinyasa Flow en Power. Bij SportCity doen we de klassieke Hatha Yoga, waarbij je verschillende houdingen staand, zittend en liggend uitvoert in een rustig tempo. 

  Yoga voor je lichaam én geest

  Yoga is voor zoveel dingen goed, daar kan je een website over volschrijven. Laten we het daarom houden bij een paar belangrijke punten. Lichamelijk verbeter je met Yoga je balans, coördinatie en lenigheid. Omdat je vooral focust op het oprekken van de spieren kan Yoga ook helpen bij het verbeteren de bloedsomloop.

  Daarnaast is Yoga erg goed voor je mindfulness. Aan het begin en einde van de les is er een kort rustmoment of meditatie die je helpt om je geest helemaal leeg te maken. Zo is Yoga echt een moment voor jezelf. 

  Is een Yoga groepsles geschikt voor mij? 

  Heb je na een fitness training vaak last van spierpijn? Krijg je tijdens je werk of school regelmatig last van je rug? Heb je ‘s nachts moeite met in slaap komen? We hebben allemaal wel eens last van ons lichaam of zitten niet lekker in ons vel. Maar wist je dat regelmatig meedoen aan een groepsles Yoga je kan helpen om deze klachten bij de oorzaak aan te pakken?

  Tijdens de les is de zaal een Yogastudio. Onze trainers hebben een yoga opleiding gevolgd en weten zo precies waar ze op moeten letten. Ze begeleiden je bij elke houding en lukt iets niet, dan geven ze een alternatieve oefening. Zo is de les geschikt voor iedereen en ben je na het einde helemaal ontspannen. Klinkt dat niet heerlijk?

  Iedereen kan Yoga 

  Als er ooit een groepsles was waar echt iedereen aan mee kan doen, dan is het Yoga. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoef je echt niet lenig te zijn om aan Yoga mee te kunnen doen. De verschillende houdingen helpen je juist te werken aan een sterk, flexibel en gezond lichaam.

  Hoe ziet een groepsles Yoga in Leiden eruit? 

  Bij een groepsles yoga begin je meestal zittend op een matje (deze hoef je niet zelf mee te nemen, maar worden door SportCity verzorgd). Je neemt dan een momentje om tot inkeer te komen en je voor te bereiden op het komende uur. Tijdens het uur volgt een serie oefeningen op de mat, zittend, liggend en staand. Soms richten we ons op een bepaald lichaamsdeel. Zo is elke les weer anders. 

  Begin je dag zen met een Yogales

  Aan het einde van een Yogales nemen we weer een moment van rust, dit keer liggend op de mat. Je kunt dan heerlijk navoelen wat alle oefeningen met je lijf hebben gedaan. Begin je ‘s ochtends met een les, dan kan je dag al niet meer stuk.

  Waarom Yoga bij SportCity in Leiden?

  Omdat je na een yogales heerlijk ontspannen de zaal verlaat is het er eentje waar je gegarandeerd wil blijven terugkomen, en je mede yogi’s ook! Misschien zie je ze ook in de fitnesszaal of tijdens een andere groepsles in Leiden. Want samen sporten is natuurlijk wel gezellig. 

  SportCity locaties Leiden

  In Leiden vind je maar liefst drie clubs om uit te kiezen. Elke club heeft een heel eigen karakter met verschillende trainers en een uitgebreid aanbod aan groepslessen. Sport je het liefst dichtbij huis of onderweg naar school of werk? Het leuke aan sporten bij SportCity is dat je bij verschillende locaties mag sporten, dus altijd eentje waar het jou uitkomt!

  Boek je eerste Yogales 

  Bij de verschillende SportCity clubs in en rondom Leiden kun je  diverse groepslessen Yoga volgen. Check vooraf de gratis SportCity app en reserveer jouw plekje. Dat kan al voor de komende twee weken! Dan heb je meteen een stok achter de deur om te gaan en kan de voorpret beginnen. 

  Veelgestelde vragen over groepsles Yoga in Leiden

  Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan wel meedoen? Ja, je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yoga te beoefenen. Wel kan je door regelmatig naar de groepslessen te komen leniger worden. 

  Ik heb een blessure, kan ik naar de les komen? Ja, met de meeste blessures kun je gewoon Yoga blijven beoefenen. Voor de les kun je bij de instructeur aangeven dat je een blessures hebt, dan kan daar rekening mee gehouden worden. Wanneer nodig zal er een alternatieve oefening worden gegeven. 

  Moet ik zelf een yogamat meenemen naar de les? Het mag natuurlijk wel, maar we hebben bij SportCity genoeg matjes voor iedereen. Natuurlijk worden de matjes na les schoongemaakt. 

  Wat trek ik aan naar een yogales? Bij de yogales is het handig om kleding te dragen die lekker zit en waar je je flexibel in kunt bewegen. Draag liever geen overdreven wijde kleding omdat dit in de weg kan gaan zitten tijdens bepaalde poses. Het is fijn om ook iets warms mee voor de rustmomenten voor en na de les. En bijvoorbeeld een paar dikke sokken voor tijdens het ontspannen. 

  Is Yoga geschikt voor alle leeftijden? Ja! Yoga is een bijzondere vorm van bewegen die iedereen kan doen, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. 

  Kun je sterker worden van Yoga of is het alleen voor ontspanning? Je kunt zeker sterker worden van yoga. Bij sommige poses gebruik je je lichaamsgewicht waarbij je spieren moeten werken. Ook span je tijdens veel oefeningen je buikspieren aan om in balans te blijven. Zo werk je op een fijne manier aan je lenigheid, balans en coördinatie. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.