Kettlebel les - SportCity

Bootcamp in Maastricht

  Maastricht staat bekend om zijn prachtige historische binnenstad met de prachtige pleinen en gezellige straatjes. De stad heeft ook een bourgondisch imago: je kunt er heerlijk eten en drinken en je waant je bijna in het buitenland. Wil jij genieten van het goede Maastrichtse leven en ondertussen ook op een uitdagende manier aan je conditie werken? Kom dan meedoen met de groepsles Bootcamp bij SportCity Maastricht.

  Bootcamp is de perfecte training als je op zoek bent naar een pittige workout waarmee je in één keer je hele lichaam aanpakt. Met onze Bootcamp lessen kom je heel snel in vorm en het is nog leuk ook. En bij mooi weer volg je je Bootcamp lekker in de buitenlucht. 

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is ontstaan als spierversterkende training voor Amerikaanse soldaten in bezette gebieden. In korte tijd moesten zij lichamelijk worden voorbereid op hun taak, zonder dat er professionele apparatuur in de buurt was was. In plaats daarvan gebruikten ze materiaal wat wel voorhanden was, zoals zakken met zand en andere zware voorwerpen. Daarnaast was intervaltraining en cardio onderdeel van het programma. De Bootcamp trainingen bij SportCity zijn gebaseerd op deze pittige trainingen.

  Voor wie zijn de Bootcamp groepslessen in Maastricht geschikt?

  Iedereen kan meedoen met Bootcamp. Man, vrouw, beginner of getraind: onze trainingen zijn te volgen op elk niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen! Waar wacht je nog op?

  Bootcamp is voor iedereen die het leuk vindt om samen met anderen te werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Leeftijd, geslacht of ervaring is niet belangrijk. Je bepaalt zelf hoe lang en hoe intensief je meedoet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je op elk moment beginnen met Bootcamp bij SportCity in Maastricht. Onze gecertificeerde instructeurs en je mede-bootcampers zorgen voor de extra motivatie tijdens de oefeningen.

  Bootcamp is lekker gevarieerd 

  Eén ding is zeker: je zult je niet snel vervelen tijdens onze Bootcamp training. Door de grote variatie in oefeningen, die elke les verschillen, is iedere training weer anders. Sommige elementen, zoals intervaltraining en hardlopen komen elke les wel in een bepaalde vorm voorbij, maar je doet ook telkens verschillende fitnessoefeningen. Denk aan burpees, planken, squatten, opdrukken, lunges, planken en sit ups. Elke training opnieuw werk je aan aan je kracht, conditie en explosiviteit. Na de les ben je waarschijnlijk helemaal kapot, maar intens tevreden. Je hebt het toch maar weer gedaan!

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht je niveau

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar binnen kun je ook prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Welke effecten heeft de Bootcamp les?

  Al na een aantal lessen Bootcamp zul je merken dat je meer conditie krijgt. Je spierkracht neemt toe. Je wordt dus sterker, fitter en strakker. Het heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. Ook mentaal zul je verschil merken: doordat je intensief beweegt, maak je endorfine aan. Dat wordt ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd en zorgt dat je je prettiger voelt.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Maastricht eruit?

  Een Bootcamp les van SportCity duurt ongeveer een uur. Tijdens dat uur training doe je onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Afhankelijk van het weer worden de lessen in de buitenlucht of in de club gegeven. Je doet in een hoog tempo burpees, push ups en squats, of je gaat touwtje springen. Hardlopen is ook vaak onderdeel van de training. Het uur is voorbij voor je het weet!

  Tijdens een Bootcamp training is van alles mogelijk. Behoefte aan extra krachttraining? Maak dan gebruik van kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook je eigen lichaamsgewicht of een andere deelnemer zijn prima geschikt als trainingsmateriaal. En wil je lekker buiten spelen? Dan is het hopen op mooi weer, zodat je mee kunt doen met een outdoor Bootcamp les. Daar kijken we welke bruikbare materialen we onderweg tegenkomen, zoals banken, picknicktafels of een ouderwets klimrek.

  De motivatie komt vanzelf

  Is het krachthonk jou te saai en ben je niet geschikt om pasjes te onthouden? Dan moet je echt een keer Bootcamp proberen! Geen les is hetzelfde, je hoeft geen choreografie in te studeren en het is goed voor je hele lichaam. De enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur houdt je bij de les en extra motivatie haal je uit je medesporters. De training is voor alle niveaus, dus de les is geschikt voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Maastricht?

  Kom vandaag nog van de bank af en ga ook een keer Bootcampen bij SportCity Maastricht! Na 1 keer kom je zeker weten terug. Verbeter jezelf elke les opnieuw eer en merk dat je spierkracht en conditie toenemen. Dat smaakt naar meer.

  Kom wanneer jij wilt 

  Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. Of je nu een ochtend- of juist een avondmens bent. En ben je een keer ergens anders? Dan ben je van harte welkom bij 1 van onze andere clubs. 

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Met de gratis SportCityapp en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij de SportCity club van jouw keuze. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Maastricht

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les?

  Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hier graag bij.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training?

  Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts?

  Ja. Bootcamp is uitstekend te combineren met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. En wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of BodyShape bij.

  Kan ik meedoen met Bootcamp als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  0 clubs gevonden