Header Zumba groepsles

Zumba in Maastricht

  Met een prachtig historisch centrum en tal van terrasjes is Maastricht hét summum op het gebied van cultuur en bourgondische gezelligheid. Een swingende Zumba groepsles bij SportCity in Maastricht is dan ook de ideale manier om lekker in vorm te blijven.

  Over Zumba les in Maastricht

  Hou je van dansen én van fitness? Geef je dan op voor een Zumba les in Maastricht. Zumba is de perfecte mix van Latijns-Amerikaanse dansstijlen en fitnessoefeningen. Zo train je jouw rug, buik-, benen- en bilspieren op levendige muziek en werk je stap voor stap aan je conditie.

  Genieten van de culinaire hotspots van Maastricht en fit blijven met Zumba? Tuurlijk! SportCity in Maastricht is dé fitness sportschool voor het volgen van Zumba lessen. Deze groepslessen zijn geschikt voor alle leeftijden, zodat iedereen op zijn eigen tempo kan werken aan conditieverbetering. Met een SportCity lidmaatschap hoef je geen Zumba les te missen, want je kunt behalve in Maastricht ook op andere locaties in Nederland groepslessen volgen. 

  Combineer Zumba in Maastricht met andere sporten

  Het is ook mogelijk om Zumba bij SportCity in Maastricht te combineren met andere sporten. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt trainen bij al onze clubs. Werk bijvoorbeeld aan je lenigheid met Pilates of kom na je Zumba les volledig tot rust met Yoga. 

  Wat is een Zumba groepsles?

  In een Zumba groepsles worden fitnessoefeningen gecombineerd met Latijns-Amerikaanse dansstijlen. Deze manier van trainen is geschikt voor iedereen die van dansen houdt en graag sport in groepsverband. Zumba is bedacht door fitnesstrainer en choreograaf Alberto Perez en betekent: snel bewegen én plezier hebben. Op de meeslepende tonen van de salsa, merengue of cumbia wissel je low impact workouts af met high impact workouts, waarbij je tot wel 900 calorieën kunt verbranden.  

  Kies de Zumba groepsles die bij jou past

  Bij SportCity in Maastricht kun je kiezen uit verschillende soorten Zumba groepslessen:

  • Zumba Gold: in deze groepsles leer je stap voor stap de basis van Zumba. Ideaal voor beginners!        

  • Zumba: deze groepsles is geschikt voor iedereen die dansend fit wil worden.       

  • Zumba Toning: in deze groepsles voor gevorderden wordt Zumba gecombineerd met toning sticks (dumbells).

   Je ziet het! Of je nu net begint met sporten of al meer ervaring hebt; Zumba is geschikt voor iedereen. 

  Wanneer is een Zumba groepsles geschikt voor jou?  

  Wil je graag werken aan je conditie, maar zie je er tegenop om in je eentje te trainen met fitnessapparaten? Dan is een Zumba groepsles echt iets voor jou. Bij deze sport komt er geen apparaat aan te pas, maar combineer je fitnessoefeningen met dansbewegingen op het ritme van swingende muziek. Een Zumba groepsles is bovendien geschikt voor alle leeftijden!

  Verbrand calorieën en verbeter je lichaamshouding

  Tijdens Zumba lessen verbrand je niet alleen veel calorieën, maar werk je ook aan een betere lichaamshouding, waardoor nek- en rugklachten verminderen. Tijdens het dansen op ritmische muziek voel je je bovendien zowel geestelijk als lichamelijk vogelvrij en dat zorgt voor een ultiem geluksgevoel.       

  Zumba lessen bij SportCity –stay fit and have fun

  Zumba lessen bij SportCity zijn zowel geschikt voor ervaren dansers en sporters als voor beginners. De groepslessen worden gegeven door een gecertificeerde Zumba instructeur die je helpt om jouw dansmoves en conditie elke les te verbeteren. Lol en sportplezier staan bij de Zumba groepsles voorop en dat zorgt voor een gezellige sfeer in de groep. Ook blijf je lekker gemotiveerd wanneer je in groepsverband traint. Heb je ook zin om te beginnen met Zumba lessen bij SportCity in Maastricht? Let’s go!     

  Hoe ziet een Zumba groepsles in Maastricht eruit?       

  Tijdens een Zumba groepsles bij SportCity in Maastricht combineer je eenvoudige danspasjes met workouts op sfeervolle muziek. De Zumba lessen zitten boordevol afwisseling, waardoor het nooit saai wordt. Daarbij heeft iedere les een laag instapniveau dat rustig wordt opgebouwd, zodat je makkelijk tussentijds kunt instromen. 

  Lekker in je vel met Zumba 

  De Zumba groepslessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur en worden gegeven in onze ruime zalen die speciaal zijn ingericht voor groepen. Tijdens de les train je elke spier in je lichaam met afwisselend intensieve en lichte oefeningen. Ook werk je aan je balans, kracht en coördinatie. De salsamuziek zorgt voor een feestelijke sfeer en motiveert je bij elke stap. Een Zumba groepsles geeft je energie en ook je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Na afloop voel je je dan ook lekker in je vel; en dat straal je uit!

  0 clubs gevonden

   Waarom een Zumba groepsles bij SportCity in Maastricht?

   Iedereen - van beginner tot gevorderde - is van harte welkom om deel te nemen aan een Zumba groepsles bij SportCity in Maastricht. Daarbij is de club ook eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, zodat je elk moment van de dag aan je conditie kunt werken. 

   Zumba lessen wanneer je wilt 

   Bij SportCity in Maastricht sluit je eenvoudig een lang of kortdurend Fitness & Groepslessen lidmaatschap af en bepaal je zelf hoe vaak en wanneer je aan een Zumba groepsles wilt deelnemen. Daarnaast kun je thuis gratis online Zumba lessen volgen via de SportCity app

   Toegang tot verschillende SportCity vestigingen

   Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity vestigingen in Nederland. De toegang is afhankelijk van jouw lidmaatschap. Op onze website vind je in één oogopslag een club bij jou in de buurt.   

   Veelgestelde vragen over Zumba groepsles in Maastricht 

   Heb ik speciale schoenen nodig voor een Zumba groepsles in Maastricht?

   Je hoeft geen speciale schoenen te kopen om deel te nemen aan een Zumba groepsles in Maastricht. Belangrijker is dat de gymschoenen lekker zitten. Lichtgewicht sportschoenen met weinig tot geen profiel zijn meer dan voldoende.

   Ik ben niet goed in dansen. Kan ik de Zumba lessen dan toch makkelijk volgen?

   Je hebt geen danservaring nodig om te beginnen met Zumba. Iedereen kan deelnemen aan de groepslessen. De danspasjes zijn makkelijk te volgen en worden telkens stap voor stap uitgelegd.

   Welke kleding kan ik het beste aantrekken voor een Zumba groepsles?

   Tijdens een Zumba groepsles kun je het beste voor comfortabele en vochtabsorberende kleding kiezen, waarin je je vrij in kunt bewegen. Dat kan variëren van een fitnesslegging met een strakke top tot een trainingsbroek met een ruimvallend T-shirt.

   Welke spieren worden bij Zumba getraind? 

   Bij Zumba worden verschillende spiergroepen getraind via een totale workout. Op sfeervolle merengue en salsamuziek worden danspasjes gecombineerd met fitnessoefeningen. Hierdoor worden je rug- en beenspieren sterker en je billen en buik strakker.

   Kun je ook afvallen door Zumba groepslessen te volgen?

   Jazeker. Tijdens de Zumba groepslessen ben je continu in beweging, waarbij het ritme van de oefeningen regelmatig wordt afgewisseld. Hierdoor wordt de vetverbranding gestimuleerd waardoor je afvalt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je Zumba lessen combineert met een gezond eetpatroon voor het behalen van een maximaal resultaat.

   Waar komt Zumba vandaan?

   Zumba is bedacht door Alberto Perez. Deze Colombiaanse fitnesstrainer en choreograaf uit Miami kwam op het idee om een fitnessprogramma te introduceren, waarbij je op zomerse muziek - zoals de salsa, merengue en cumbia - workouts combineert met Latijns-Amerikaanse dansstijlen. De Zumba lessen werden in no-time populair bij jong en oud.