Header pilates groeples

Pilates in Maastricht

  Maastricht is een van de meest geliefde steden voor uitstapjes en citytrips. Het Vrijthof met de gezellige terrasjes en restaurantjes kent iedereen wel, maar je kunt in Maastricht ook fantastisch winkelen en cultuur snuiven. Bezoek bijvoorbeeld eens één van de vele kerken, zoals de rode Sint Janskerk. Of ga kunst bekijken bij het Bonnefantenmuseum, wat al een kunstwerk op zichzelf is. En wil je tussendoor werken aan een sterker en strakker lichaam? Kom dan meedoen met de Pilates groepsles bij SportCity in Maastricht.

  Over Pilates in Maastricht

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen dus wanneer jij wilt afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Waar komt Pilates vandaan?

  In het begin van de vorige eeuw is Pilates ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates. Volgens hem komt elke beweging die je maakt vanuit een centraal punt in je lichaam, namelijk je core. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, vermindert de druk op je gewrichten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Mooi meegenomen: door de oefeningen ontwikkel je ook een betere houding, word je sterker en vergroot je je uithoudingsvermogen. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates is geschikt voor iedereen. Je kunt het doen als je in topvorm bent, als je van een blessure herstelt, als je jong bent of al wat ouder. Heb je al lang niets aan lichaamsbeweging gedaan? Kom dan gauw van die bank af, want met Pilates bouw je je conditie weer op. Onze Pilates groepslessen zijn geschikt voor elk niveau en je kunt op ieder gewenst moment instromen.

  Gezellig samen sporten

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Het voordeel van SportCity is dat je met een lidmaatschap fitness en groepslessen combineert. Wissel bijvoorbeeld Pilates af met fitness of yoga. 

  Onze clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. In de club zijn alle benodigde materialen voor je les aanwezig. Zelf meenemen mag natuurlijk ook.

  Last van je rug of bekken? Probeer Pilates!

  Veel rug- of bekkenklachten worden veroorzaakt door een slechte houding? Hoe goed je er ook op let, ongemerkt ga je toch ingezakt zitten als je bijvoorbeeld veel achter de computer zit. Bij Pilates voer je gerichte oefeningen uit die de spiergroepen in je core sterker maken. Je houding verbetert daardoor. Je zult snel merken dat je rug- en bekkenklachten minder worden. Je wervelkolom wordt soepeler en sterker en ook je bekken zal stabieler worden. Dat is de reden dat Pilates ook kan helpen bij bekkeninstabiliteit. Overleg wel eerst met je specialist voordat je je opgeeft voor een Pilates les.

  Pak al je spieren aan

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, oftewel je powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Maar dat de focus op je core ligt, betekent niet dat je andere spieren niet aan bod komen. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Pilates en sportblessures

  Eén van de fijne dingen van Pilates is dat je er niet zo snel blessures mee oploopt als met andere sporten. Helaas betekent dat niet dat je nooit meer spierpijn zult krijgen, want Pilates is vrij intensief. Ben je gevoelig voor blessures, of herstel je van een blessure? Dan is Pilates een goede manier om in beweging te blijven.

  Als je regelmatig aan Pilates doet, dan verbetert je bloedsomloop door de ademhalingstechnieken die bij Pilates horen. Pilates is heel effectief, omdat je niet alleen de oppervlakkige spieren, maar ook de dieper liggende spieren traint. Zo train je jezelf fit.

  Hoe ziet een Pilates les in Maastricht eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Er doen ongeveer 25 deelnemers mee aan een groepsles. Zo hoef je nooit in je eentje de Pilates oefeningen te doen. Dit werkt motiverend waardoor je net dat stapje extra zet. 

  Tijdens de les werk je, na een warming up, aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur train je je lichaam met precisie, controle en concentratie. Op een matje op de grond voer je oefeningen uit voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Waarom Pilates bij SportCity Maastricht?

  Bij SportCity volg je onbeperkt Pilates lessen met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van onze fitness apparatuur. Wissel bijvoorbeeld je groepslessen af met een sessie op de loopband of crosstrainer en bouw zo extra conditie op. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Handig als je voor of na je werk wilt komen trainen, maar ook als je eens een middag vrij hebt en zin hebt om te trainen.

  Boek je groepsles met de gratis SportCity app

  Met de gratis SportCity app boek je snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. Hierin vind je ook tips en trainingen voor als je thuis nog aan de slag wilt.

  Veelgestelde vragen over Pilates in Maastricht

  Is Pilates intensief? Ja. Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en Pilates is dat yoga kan worden gebruikt om je lichaam flexibeler te maken. Yoga maakt ook geleidelijk je gewrichten soepeler. Bij Pilates proberen we vooral de core spieren te ontwikkelen en je houding te verbeteren. Yoga draait dus om flexibiliteit en stabiliteit. Pilates draait meer om kracht en evenwicht.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Helpt Pilates ook tegen stress? Ja. Pilates heeft een positief effect op stress. Concentratie en coördinatie zijn van belang bij Pilates. Dit helpt je je hoofd leeg te maken en zorgen opzij te zetten.

  0 clubs gevonden