Fit For Free Fitness

Fitness in Maastricht

  Denk je aan Maastricht, dan denk je aan het Vrijthof met de gezellige terrasjes en de leuke markt. Maar Maastricht heeft (veel) meer te bieden. Je vindt er bijvoorbeeld het Bonnefantenmuseum, met een uitgebreide kunstcollectie uit verschillende periodes. Ook de Sint Servaasbasiliek, de oudste kerk van Nederland, is zeker een bezoekje waard. En je kunt er prima aan je conditie werken, bij één van de vestigingen die SportCity heeft in en rond Maastricht.

  Wat is fitness en is het wat voor jou?

  Onder fitness verstaan we alle activiteiten die zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. Bij fitness werk je zowel aan je kracht als aan je conditie. Wil jij graag lekker in je vel zitten en je lichaam in vorm brengen? Dan is fitness geschikt voor jou! Met fitness werk je o.a. aan de volgende doelen:

  • conditie verbeteren

  • sterker worden

  • afslanken

  • betere houding

  Je kunt je lichaam trainen met cardio-, kracht- en circuittraining. Met elke trainingsvorm kun je een specifiek fitnessdoel behalen.

  Wat zijn de voordelen van fitness?

  Fitness heeft verschillende voordelen. Door de combinatie van kracht- en cardiotraining werk je op alle gebieden aan een sterk en gezond lichaam. Je vergroot je spierkracht, je uithoudingsvermogen, je conditie en je mentale gezondheid. En dat ga je merken. Zichtbare resultaten zijn een strakker lichaam en gezondere huid. De kwaliteit van je slaap kan er ook op vooruit gaan, waardoor je uitgeruster aan je dag begint. En een betere conditie is natuurlijk altijd prettig, bijvoorbeeld als je eens een sprintje moet trekken om de bus te halen. 

  Je kunt op elk gewenst moment beginnen met fitness. Ervaring of een bepaald niveau is niet nodig: jij bepaalt het tempo. Rustig opbouwen is beter dan veel te zwaar van start gaan. Onze gecertificeerde instructeurs staan klaar om je te helpen de oefeningen goed en zorgvuldig uit te voeren.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio, voluit ‘cardiovasculair’, is elke vorm van training die je hartslag omhoog jaagt. Hardlopen, roeien, crosstrainen, een groepsles Bootcamp, het zijn allemaal vormen van cardiotraining. In het dagelijks leven doe je ongemerkt ook regematig aan cardio. Een sprintje naar de trein, regelmatig de trap op en af, een flink eind fietsen naar de supermarkt: het is allemaal cardio. Bij SportCity Maastricht bieden we verschillende soorten cardiotraining, er is vast een vorm bij die jou aanspreekt. 

  Cardio training bij SportCity Maastricht

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er zit altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Je kunt op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. Maak tijdens je training gebruik van cardio apparatuur zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • In een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Maastricht.

  • Ga los op het Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Waarom cardiotraining? 

  Als je aan cardio doet, zul je na verloop van tijd merken dat je conditie verbetert. Je vergroot je uithoudingsvermogen en je stimuleert de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustperiodes. Als je een goede conditie hebt, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  De voordelen van cardiotraining

  Als gezegd is cardio training is een hulpmiddel bij het afvallen én een manier om een beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  Wat is krachttraining?

  Het woord zegt het eigenlijk al. Krachttraining vergroot je kracht, je versterkt de spiermassa in je hele lichaam. Dit doe je door spierversterkende oefeningen uit te voeren. Je kunt deze oefeningen doen op de gebruikersvriendelijke fitnessapparatuur van SportCity, of je gebruikt losse gewichten. Net wat jij het prettigst vindt. We raden iedereen aan om krachttraining op te nemen in het fitnesschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. 

  Krachttraining bij SportCity Maastricht

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je ontelbare oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je als gezegd bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Waarom fitness bij SportCity Maastricht?

  In onze clubs in Maastricht kun je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt los op alle apparaten die we aanbieden. Neem je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je daarnaast ook onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Zo kun je ook los in de gym als je eens een keertje niet in Maastricht wilt of kunt sporten.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Maastricht

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness kun je met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen zijn een goede combinatie, zo werk je aan je spieren en aan je conditie. Probeer bijvoorbeeld eens een les BodyStep, Spinning, of BRN. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Wat voor kleding moet ik aan bij fitness?

   Je traint het prettigst in kleding die lekker zit. Een T-shirt met een korte broek is prima, maar als je liever een strakke legging met een topje draagt is dat ook prima. Een paar stevige schoenen is aan te raden, ook om blessures te voorkomen.

   Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, kan ik dan wel meedoen met de groepslessen?

   Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. Als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes.