Fit For Free Fitness

Fitness in Zoetermeer

  De historische ‘boterstad’ Zoetermeer onder de rook van Den Haag en Rotterdam heeft veel te bieden. Je kunt niet alleen regelmatig een festival bezoeken in dit deel van het Groene Hart van Nederland, je vindt er ook natuurparken, Escape Rooms en zelfs een heuse Ayers Rock om te beklimmen. Ideaal voor gezinnen maar ook voor iedereen die gewoon lekker in de buitenlucht wil bewegen. En natuurlijk vind je er ook een aantal SportCity clubs om het hele jaar door aan je training routine te werken en regelmatig fitness work-outs te kunnen doen. 

  Over fitness in Zoetermeer

  Vind je het prettig om blijvend aan je gezondheid te werken in een moderne sportschool met (onder andere) gespecialiseerde fitnessapparaten? Kom dan langs bij (een van) onze 2 SportCity clubs in Zoetermeer. Onze SportCity clubs zitten in Meerzicht en Rokkeveen. 

  Je kunt bij ons elke dag komen sporten en onze clubs zijn goed bereikbaar. Iedereen is welkom. Het maakt niet uit of je nog nooit een voet in een gym hebt gezet of al jaren fanatiek aan je lijf werkt, kom gewoon trainen op jouw niveau en wanneer jou dat uitkomt.  De deur staat voor je open, voor fitness trainingen, groepslessen en trainen in onze goede FunXtion Zone. 

  Wat is fitness precies? 

  Fitness is eigenlijk een verzamelnaam voor alle activiteiten waarbij je werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. De belangrijkste onderdelen van fitness zijn cardio en krachttraining. Met deze twee trainingscomponenten bouw je snel aan je uithoudingsvermogen plus een strak en gespierd lichaam. Fitness helpt je ook om af te vallen en je kunt er zelfs je houding mee verbeteren.  

  In onze clubs kun je fitness trainingen doen met gespecialiseerde cardio-apparatuur en alles wat je nodig hebt voor een flinke krachttraining. 

  Over onze SportCity club in Zoetermeer

  De SportCity clubs in Zoetermeer (Meerzicht en Rokkeveen) zijn dé fitnesscentra in Zoetermeer om helemaal op jouw manier te kunnen trainen. Je vindt bij ons zeker de fitness routine die het beste bij je past.

  Je kunt hier terecht voor cardioapparatuur, circuittraining, een gezellige Social Corner, bootcamp trainingen, een goede FunXtion zone, krachtapparatuur en onder andere virtual spinning. 

  Cardiotraining

  Cardio is ideaal om aan je conditie te werken en om lichaamsvet te verliezen. Het geheim van deze conditietraining is dat je langdurig een bepaalde oefening uitvoert bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding en tegelijkertijd werk je aan je conditie. Daarnaast heeft cardiotraining nog een aantal voordelen: 

  • bij cardio maak je geluksstofjes aan zoals endorfine en serotonine, waardoor je je helemaal geweldig voelt na elke training

  • cardio werkt stressverlagend 

  • de conditie van je longen, hart, en bloedvaten verbetert na elke cardio training

  • je spieren worden sterker en je verbrandt veel calorieën

  Bij SportCity Zoetermeer kun je je cardiotraining uitvoeren op onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur van de topmerken Precor en Technogym, zoals de loopband, roeimachines, stepapparaten, crosstrainers en fietsen. 

  Krachttraining

  Als je spierkracht wil opbouwen, is krachttraining de ideale aanvulling op cardio training. Je voert spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Je kunt met krachttraining echte spierballen kweken. En omdat sterkere en dikkere spieren je stofwisseling een boost geven, val je extra af. Zelfs in rust!

  In onze clubs in SportCity Zoetermeer bouw je aan je spieropbouw met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je gaandeweg zodat je steeds vooruitgang blijft boeken.

  In de functionele- en FunXtion Zone kun je extra spierversterkende oefeningen doen. Maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht om talloze oefeningen voor je spieren te doen, of gebruik een van de speciale fitness krachttraining attributen die in onze club aanwezig zijn. In onze Free Weight Zone kun je jezelf flink uitdagen door met onze losse gewichten te trainen. Je traint hier nog eens heel specifiek aan de spieren die bij de fitnessapparaten niet aan bod komen. 

  Circuit training

  En dan nog is er nóg een manier om aan je fitheid te werken: via circuittraining. Dit is een trainingsmethode waarbij je een circuit aflegt waarin je weerstandsoefeningen, aerobics en conditietrainingen achter elkaar uitvoert. Kun je niet zo vaak komen sporten, maar wil je toch in één keer je hele lichaam trainen? Dan is circuit training echt iets voor jou. 

  Fitness lidmaatschap bij SportCity Zoetermeer

  In onze SportCity clubs in Zoetermeer kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van de FunXtion- en stretch zones en alle kracht- en cardio apparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle groepslessen, zoals BodyStep en HIIT-trainingen en onze kracht groepslessen (BodyPump en BBB). Wist je dat we ook groepslessen yoga aanbieden waaraan je met dit lidmaatschap kunt deelnemen? 

  Persoonlijke Begeleiding met SportCity app

  Wist je dat er een speciale SportCity app is die persoonlijke begeleiding biedt? Je kunt in de app een trainingsschema downloaden als hulpje om jouw persoonlijke fitnessdoelen te behalen. Helemaal gratis en je boekt ook meteen een training of een live groepsles in de handige SportCity app.

  Veelgestelde vragen over fitness in Zoetermeer

  Kan ik bij SportCity ook douchen?  Ja. Bij elke SportCity club kun je gratis douchen na je work-out. 

  Ik wil spieren kweken. Lukt dat ook zonder krachttraining?  Nou, dat wordt heel lastig. Als je spiermassa wilt opbouwen, is krachttraining echt wel een must. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw, dun of wat voller) aan om een serieuze krachttraining in je fitness schema op te nemen. Je hoeft echt geen (vrouwelijke) bodybuilder te worden, maar spieren kweken en krachttraining vormen wel een krachtig team. 

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Ik wil een gespierd lichaam. Kan ik krachttraining overslaan?  Nee. Als je echt goed gespierd wilt worden, dan is krachttraining echt een must. Dat geldt zeker als je veel spiermassa wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen. Ook als je geen ambitie hebt om bodybuilder te worden.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.