Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Zoetermeer

  Wil je aan je conditie werken in Zoetermeer, dan hoef je niet ver te zoeken. Indoor schaatsen, skieën of snowboarden, klimmen bij Ayers Rock, skaten, hardlopen of fietsen in één van de vele parken: het kan allemaal. Ben je niet zo’n buitensporter, maar wil je wel graag lekker fit worden en blijven op een leuke manier? Probeer dan eens een kickboks groepsles bij één van de clubs van SportCity. In Zoetermeer hebben we 2 vestigingen, dus we zitten altijd bij jou in de buurt. 

  Over Kickboksen in Zoetermeer

  Misschien herken je dit: je wilt best wat aan je conditie doen en een beetje extra spiermassa kan ook geen kwaad. Maar je vindt fitness saai en bij groepslessen raak je in de war van de pasjes. In dat geval hebben wij de perfecte training voor je: de groepsles kickboksen bij SportCity in Zoetermeer. Afwisselend, intensief en zonder ingewikkelde choreografie. Je pakt alle spieren in je lichaam aan, ook die waarvan je niet wist dat je ze had. Klinkt goed? Kom het dan gewoon eens uitproberen. 

  Leer de allernieuwste kickbokstechnieken in onze speciaal ingerichte groepsleszaal. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die we aanbieden. Daarnaast is gebruik van alle fitness- en cardioapparatuur ook onbeperkt. Dus als je toch een keer wilt fitnessen, dan kan dat. 

  Geen fysiek contact

  Je hoeft niet bang te zijn voor een blauw oog of gekneusde ribben als je gaat kickboksen bij SportCity. Bij onze groepsles is er nooit sprake van lichamelijk contact. Je oefent je trap- en stootkills op speciale pads. Die houdt je trainingsbuddy voor je vast en jij voor hem. Dus neem gezellig een vriendin of vriend mee en ga samen aan de slag. Kom je alleen? Dan zorgt de gecertificeerde instructeur dat je wordt gekoppeld aan een andere deelnemer. Je traint altijd met iemand die ongeveer hetzelfde niveau heeft. Samen leer je het beste uit je bokstechniek te halen. 

  Hoe ziet een kickboks groepsles in Zoetermeer eruit?

  Uiteraard begint de groepsles kickboksen met een uitgebreide warming up, om blessures te voorkomen. Vervolgens ga je samen met je trainingsbuddy in de weer met de pads en de stootkussens. Tussendoor doe je ook nog cardio- en body weight oefeningen. Dus na afloop van de les is je hele lichaam aan de beurt geweest. 

  De enthousiaste en gediplomeerde trainer houdt in de gaten of je de oefeningen goed uitvoert en geven je een alternatief als het even niet lukt. Daarnaast zorgt hij of zij natuurlijk voor een goede sfeer en de nodige motivatie. Een les kickboksen duurt zo’n 60 minuten. 

  Je zult snel resultaat merken als je regelmatig meedoet met de groepsles kickboksen. Je conditie wordt beter, je spieren worden sterker en na de les is je hoofd lekker opgeruimd. Eventuele stress verdwijnt als sneeuw voor de zon, die sla je er gewoon helemaal uit!

  Kickboksen en trainen bij SportCity

  Bereid je maar vast voor: uitrusten is er niet bij tijdens een groepsles kickboksen. Je staat werkelijk geen seconde stil, het is een super intensieve training. Je doet dan ook veel in één les: werken aan de perfectie stoot- en traptechniek, spierkracht opbouwen en je conditie verbeteren met de door cardio oefeningen. Hard werken! Kickboksen is een totale work-out, waarin conditietraining, stevige vetverbranding en coördinatietraining bij elkaar komen. Als je vaak genoeg meedoet, word je vanzelf topfit. 

  Bij SportCity kun je zelf bepalen hoe je ideale training eruit ziet. Dus als je voortaan alleen nog maar wilt kickboksen, dan kan dat. Maar houd je van afwisseling, dan kun je ook eens één van de andere trainingen en/of groepslessen uitproberen. Neem een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je onbeperkt doen wat je wilt. 

  Welke andere (vecht)sporten kan ik doen bij SportCity?

  Heb je de smaak te pakken en wil je ook eens een andere training proberen? Dat kan, we hebben keus genoeg. De groepsles Bodycombat is bijvoorbeeld ook geïnspireerd op zelfverdediging en vechtsporten. Maar je kunt ook aan je kracht werken tijdens een les BodyPump, je lenigheid verbeteren in een yogales of aan je core werken bij de BBB. Wil je tussendoor aan al je spiergroepen werken? Kan ook. Met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je ook trainen op al onze fitness- en cardio apparatuur. 

  Waarom is kickboksen goed voor je?

  Kickboksen heeft veel voordelen. Je conditie gaat met sprongen vooruit, je wordt lichamelijk sterker en ook mentaal zul je er profijt van hebben. Niet alleen moet je je heel goed concentreren tijdens de les, je zelfvertrouwen neemt ook toe. Je leert je grenzen en je kracht

  Voor wie is kickboksen geschikt?

  Ja maar, denk je nu misschien, ik ben toch veel te oud/jong/dik/dun/onervaren om te gaan kickboksen? Nee hoor: bij SportCity kan iedereen kan meedoen aan een groepsles kickboksen. Vanaf de allereerste les leer je om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. Op je eigen niveau. Zo nodig krijg je een alternatieve oefening van de instructeur. En hoe vaker je traint, hoe beter het gaat. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

  Groepslessen zijn erg geschikt als je het leuk vindt om samen met anderen te sporten en elkaar te motiveren om het nog beter te doen. Als je samen sport ben je natuurlijk lekker sociaal bezig. Nog een voordeel: tijdens het trainen komt er endorfine (gelukshormoon) vrij in je hersenen. Dus je komt altijd opgewekt de les weer uit.   

  SportCity locaties Zoetermeer

  In Zoetermeer heeft SportCity 2 sportscholen. Dus we zitten altijd bij jou in de buurt. Op al onze locaties maak je gebruik van de beste merken kracht- en cardio apparatuur. Voor de groepslessen hebben we aparte, speciaal voor dat doel ingerichte zalen. Het aanbod in groepslessen kan per sportschool verschillen, check dus eerst even het actuele aanbod bij jou in de buurt. 

  Met een SportCity Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je trainen bij verschillende SportCity locaties door heel Nederland. Kijk hiervoor goed naar je lidmaatcshap om te zien waar je overal mag sporten. Leuk voor de afwisseling! 

  Veelgestelde vragen over Kickboks groepsles in Zoetermeer

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Nee ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al heb je nog nooit van je leven gebokst. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

  Moet ik bang zijn voor blessures? Nee, tijdens een Kickboksles wordt je begeleid door gecertificeerde instructeurs. Zij kijken naar je niveau en passen daar de oefeningen op aan. Natuurlijk word je tijdens de les uitgedaagd, maar je hoeft niet bang te zijn voor blessures. En van fysiek contact is geen sprake want je oefent je stoten en trappen op speciale pads. 

  Hoe lang duurt het voor ik een beetje kan kickboksen? Dat verschilt natuurlijk per persoon en hoe vaak je komt, maar denk zeker aan een week of 6. Als je meerder keren per week komt, zul je sneller vooruit gaan dan wanneer je minder vaak traint. Geef jezelf de tijd om deze sport onder de knie te krijgen en geef het niet te snel op. Je zult zien dat het steeds een beetje makkelijker gaat.

  Moet ik bokshandschoenen meenemen naar de les? Ja, dat mag altijd, maar er liggen ook bokshandschoenen voor je klaar in de zaal. Deze worden na elke les gedesinfecteerd. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.