Header Zumba groepsles

Zumba in Zoetermeer

  Als je houdt van sportieve activiteiten, dan zit je in Zoetermeer helemaal goed. Als je van winterse sporten houdt, kom je met een indoor skihelling en schaatsbaan niets tekort. Daarnaast heeft Zoetermeer ook klimwanden, mountainbike parcoursen en een golfbaan. Alleen als je graag danst, heeft Zoetermeer wat minder te bieden. Maar gelukkig is er wel de Zumba groepsles bij SportCity Zoetermeer! 

  Zou jij elke dag van de week wel samen met anderen willen dansen? Dat kan! Bij SportCity in Zoetermeer kun je het hele jaar door al swingend aan je conditie werken met onze opzwepende Zumba groepslessen. Als jij graag fit wilt blijven, maar dan wel met een workout waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles perfect voor jou.

  Wat is Zumba?

  Het kan bijna niet anders of je hebt weleens van Zumba gehoord. Vanaf het begin is het al een enorm succes: bijna elke camping organiseert wel een Zumba avond. In sommige gevallen staan er zelfs hele pleinen vol met enthousiaste dansfans die allemaal tegelijk dezelfde oefeningen doen.  Samen dansen werkt aanstekelijk en motiverend, daarom is Zumba ook zo razend populair. Je komt elke week weer met plezier naar je Zumba groepsles in Zoetermeer! 

  Waar komt Zumba vandaan?

  Zumba is ontstaan in Columbia. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez, bedacht een nieuwe manier van fitness beoefenen. Hij combineerde oefeningen die te vergeleken zijn met aerobics en zijn favoriete Latijns-Amerikaanse muziek tot een uitdagende en motiverende work out. De naam Zumba is afkomstig uit het Colombiaans-Spaans en betekent zoiets als ‘snel bewegen’ en ‘lol hebben’. Laat dat nou precies zijn wat Zumba inhoudt!

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training waar je heel erg gespierd van zult worden. Maar voor wie wil afvallen en bovendien aan zijn conditie wil werken, is Zumba de perfecte training. Natuurlijk train je je spieren wel: Zumba levert je strakkere buik- en rugspieren op en een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Mocht je ook graag aan je spierballen willen werken, dan kun je altijd nog naar de fitness. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met welke groepsles dan ook. En daarnaast staat al onze fitness- en cardioapparatuur in de gym volledig tot je beschikking. 

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Zumba is de perfecte training voor jou als je graag op een leuke en actieve manier aan je conditie wilt werken. Een Zumba les geeft je heel veel energie en je wordt er, naast fit, ook behoorlijk vrolijk van. 

  Dus ben je op zoek naar een groepsles waar je fit, sterk en vrolijk van wordt, dan moet je echt meedoen met de Zumba groepsles. Het lage instapniveau maakt dat de Zumba groepslessen geschikt zijn voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  Alle spieren doen mee

  Een Zumba groepsles is een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Zoetermeer eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity Zoetermeer duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Lekker afwisselend

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Waarom Zumba bij SportCity Zoetermeer?

  SportCity is centraal gelegen in Zoetermeer en is goed bereikbaar op de fiets of met de auto. Ben je een vroege starter, of toch meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je vast wel een moment waarop je kunt komen trainen. Afhankelijk van jouw lidmaatschap ben je welkom bij verschillende SportCity clubs in Nederland.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Om mee te kunnen doen met de Zumba groepsles, neem je ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. En je kunt ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Emmen volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Zoetermeer

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je naar hartelust fitness en groepslessen met elkaar combineren. 

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. Daarnaast maak je het gelukshormoon endorfine aan, dus je wordt er ook nog eens heel vrolijk van.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Daarnaast mag je ook deelnemen aan alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen. Na een tijdje zul je merken dat je meer aankunt, dat werkt super motiverend!

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

   Welke kleding is geschikt voor Zumba?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.