Header pilates groeples

Pilates in Zoetermeer

  Bij Zoetermeer denken veel mensen aan bloeiende bedrijventerreinen, uitgebreid winkelen of lange wandelingen maken in het groen. Of je nu van wandelen houdt of liever op de bank of achter je laptop zit: een goede houding is voor iedereen belangrijk. Om je lang goed te blijven voelen of juist om klachten te voorkomen. Daar kun je gezellig aan komen werken tijdens de les Pilates bij SportCity in Zoetermeer. Kom gewoon een keer meedoen met onze les! De SportCity club is er voor iedereen en je kunt het hele jaar door instromen en meedoen tijdens onze ruime openingstijden.

  Gezellig samen sporten

  Tijdens een groepsles Pilates werk je heel gericht en geconcentreerd aan je kracht, een goede lichaamshouding en aan balans. Samen sporten met anderen is gezellig en je motiveert elkaar. Het grote voordeel van SportCity is dat je met een lidmaatschap fitness en groepslessen kunt combineren. Wissel bijvoorbeeld Pilates af met fitness, HIIT of yoga. In onze ruime en moderne clubs vind je altijd wel een training of groepsles die jij leuk vindt!

  Onze clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. Ze passen de oefeningen aan naar het niveau van de sporters, zodat iedereen de lessen leuk, uitdagend en interessant blijft vinden. In onze clubs zijn alle benodigde materialen voor jouw (groeps)les aanwezig. Maar je mag natuurlijk ook zelf spullen voor de les meenemen, als je dat fijner vindt. 

  Wat is Pilates precies?

  Even een stukje (sport)geschiedenis. Ruim 100 jaar geleden ontwikkelde de Duitser Joseph Pilates een methode om gewonde soldaten in de Eerste Wereldoorlog sneller te helpen revalideren en herstellen. Zijn methode is specifiek ontwikkeld om de buikspieren te trainen en blijvend een betere houding te ontwikkeling. Alles vanuit de ‘core’, omdat buik en rug sterk samenwerken voor een goede balans van de wervelkolom. Met Pilates krijg je als het ware controle over het centrum van je lichaam, daar waar elke beweging ontstaat. Dit centrum van je lichaam, bevat rugspieren maar ook buik-, bil- en bekkenbodemspieren. Volgens Pilates zorgt een sterke core voor het ontlasten van je gewrichten, zodat ze minder hard slijten en je tot op hoge leeftijd goed kunt blijven bewegen. Maar Pilates doet méér: het is een boost voor je kracht, je uithoudingsvermogen en je houding verbetert zienderogen. 

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates is geschikt voor iedereen die aan de algemene conditie wil werken. Bovendien is het bij uitstek geschikt voor mensen met gewrichtsklachten. Dat komt omdat je in een laag tempo low impact oefeningen doet en je spieren dus niet overbelast. Daarnaast is Pilates zeker iets voor jou als je wilt werken aan je flexibiliteit, houding, kracht, balans en coördinatie. En als je blijvend je houding wil leren verbeteren.  

  Verbeter je houding met Pilates

  Met onze Pilates oefeningen werk je aan het versterken van je core, maar ook de rest van je lichaam komt aan bod. Omdat je houding verbetert, ga je minder last hebben van ‘vage’ pijntjes die voortkomen uit een verkeerde houding, zoals bijvoorbeeld teveel naar voren of naar achteren leunen, een gekromde rug door zittend werk of juist last van je schouders door zwaar fysiek werk. Pilates gaat dan ook prima samen met andere vormen van beweging, zoals krachttraining, hardlopen of yoga. 

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig sporten waarbij je zoveel verschillende spiergroepen van het lichaam aanspreekt als bij een les Pilates. Daarom kan Pilates ook helpen bij verschillende doelen, zoals extra kracht, meer lenigheid of een betere balans. 

  De Pilates oefeningen voer je op verschillende manieren uit. Je kunt altijd kiezen voor de versie voor beginners of meer ervaren Pilates beoefenaars. Kom je regelmatig naar een Pilates groepsles? Dan word je snel sterker en ga je vanzelf naar een ander niveau; zo raak je niet uitgekeken op Pilates en blijft elke training weer leuk en een nieuwe uitdaging. 

  Sterkere spieren, betere houding

  Pilates bestaat uit een afwisselende serie low impact oefeningen waarbij je minimaal 1 voet op de grond houdt. Dat maakt de oefeningen minder zwaar voor de gewrichten, terwijl je toch werkt aan meer flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Je buik wordt strakker en omdat je je core stabiliseert (rug, wervelkolom, buikspieren) verbetert je houding ook blijvend. De focus op je oefeningen zorgt er bovendien voor dat je ontstresst.

  Met Pilates kun je ook heel gericht bepaalde spiergroepen trainen, zodat je sneller herstelt van een eventuele sportblessure.

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Zoetermeer eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity Zoetermeer duurt ongeveer 1 uur. We beginnen altijd met een warming up en de les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je goed kan uitleggen hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Je krijgt les in een zaal speciaal ingericht voor groepslessen. Heb je een blessure waardoor je bepaalde Pilates oefeningen niet kunt doen? De instructeur zorgt voor een alternatieve oefening voor jou. Tijdens de les doe je op een matje op de grond specifieke oefeningen voor de buik-, bil,- rug- en dijbeenspieren. Het resultaat zie je al vrij snel: sterkere rompspieren en een gezondere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen gebruik je geen apparaten, je doet alles met je eigen lichaam. De lessen zijn ook bedoeld om te ontstressen, daarom gebruiken we rustige muziek die je helpt om extra te focussen. 

  Waarom Pilates bij SportCity Zoetermeer?

  Onze groepslessen Pilates zijn super motiverend. Je hoeft niet zelf te een serie oefeningen te bedenken, je doet gewoon mee lekker met de instructeur en de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en je ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waardoor een groepsles Pilates nooit saai wordt. Je bent van harte welkom.

  Kom je meedoen met groepslessen Pilates?

  Vind je het leuk om in groepsverband te sporten? Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met verschillende groepslessen. Zo kun je ook andere groepslessen uitproberen, zoals yoga, BodyShape of Spinning. 

  Ben je een keer op citytrip of langs bij ouders of vrienden? Ook dan hoef je geen groepsles te missen, want met je lidmaatschap kun je terecht bij verschillende clubs van SportCity in Nederland. Kijk hiervoor goed naar je lidmaatschap, deze bepaalt bij welke clubs je onbeperkt mag sporten. Je kunt bij ons kiezen uit fitness, live groepslessen, Small Group trainingen (max. 6 personen) en virtuele lessen.  

  Met de gratis SportCity app boek je eenvoudig vooraf je groepsles. In de app vind je ook videolessen, work-outs en kun je persoonlijke trainingsschema’s downloaden. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Zoetermeer

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga?

  Pilates en yoga lijken wel wat op elkaar, maar bij Pilates zijn de oefeningen vooral gericht op het verbeteren van je houding. Pilates is meer op het fysieke gericht en dan vooral op de core en je houding, terwijl yoga ook veel aandacht besteedt aan de geest/ spiritualiteit. Kom je 2x per week Pilates trainen dan merk je al snel dat je sterkere spieren opbouwt. 

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt of als 50- plusser? Pilates is geschikt voor elk niveau en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates juist interessant voor jou. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren, waardoor je houding verbetert. Dat kan juist bij overgewicht heel belangrijk zijn om je gewrichten te ontlasten.

  De oefeningen hebben een lage impact en je houdt steeds de controle over je spieren. Je evenwicht verbetert en je houding wordt rechter. Dat is positief voor elk lichaamsgewicht en voor elke leeftijd.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? Draag gewoon makkelijk zittende kleding die nergens knelt tijdens de Pilates oefeningen. Schoenen zijn niet nodig.

  0 clubs gevonden