Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Arnhem

  Arnhem is van alle markten thuis. Met een prachtig historisch stadscentrum waar het fantastisch shoppen is, zit je natuurlijk al gauw goed. Maar Arnhem gaat met de tijd mee en heeft zich ontwikkeld tot een modestad van formaat. Elk jaar vindt hier het Fashion and Design Festival Arnhem plaats, waar mode, design en kunst met elkaar versmelten. Breng eens een bezoek aan het modekwartier, waar je maar liefst vijftig winkeltjes en zeventig bedrijven vindt die zich bezighouden met mode en design.

  Over Bootcampen in Arnhem

  In Arnhem kun je ook prima aan je conditie werken, met Bootcamp bij SportCity. Je hebt vast weleens een groepje bootcampers bezig gezien in het park of het bos, of misschien wel in de sportschool. Niet zo gek, want deze training voor je hele lichaam wordt steeds populairder. Cardio en kracht combineren in één workout, die nog leuk is ook: dat wil je toch? Heb jij ook wel zin in afwisselende trainingen in groepsverband? Doe dan eens mee met een groepsles Bootcamp in Arnhem. 

  Wat is een Bootcamp groepsles?

  Oorspronkelijk is Bootcamp ontwikkeld voor het leger. Soldaten die in het buitenland moeten worden voorbereid op hun taken, hebben meestal geen sportschool ter beschikking. Daarom gebruiken ze materialen die wel voorhanden zijn. Dat doen we bij Bootcamp ook: bij een outdoor Bootcamp les is alles geschikt als trainingsmateriaal. Klimrekken, bankjes, trappen, je mede-bootcampers, het is allemaal prima te gebruiken. Bootcamp  is een pittige training voor het hele lichaam, maar wel één waar je graag voor terugkomt!

  Voor wie is Bootcamp geschikt?

  Bij SportCity vinden we dat iedereen samen moet kunnen sporten, ongeacht of je beginner of gevorderd bent. Bootcamp is bij ons voor iedereen. Of je nu man of vrouw, jong of oud, beginner of fanatiek sporter bent. Je doet wat je kunt en traint dus altijd op je eigen niveau. Twijfel je nog? Kom dan een keertje meedoen!

  Indoor & Outdoor Bootcamp bij SportCity

  Bootcamp kun je zowel binnen als buiten doen. Bij SportCity bieden we indoor en outdoor trainingen aan. Het kan soms heerlijk zijn om je hoofd even helemaal leeg te maken met een pittige training in de frisse buitenlucht. Daarna kun je er weer helemaal tegen. Trainingsmateriaal genoeg: bankjes, boomstammen, trappen, klimrekken, noem maar op.

  Hoe ziet een Bootcamp les in Arnhem eruit?

  Tijdens een Bootcamp les bij SportCity in Arnhem ga je onder andere hardlopen, oefeningen doen om je kracht te vergroten, afgewisseld door intervaltrainingen. Zo doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtjespringen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. 

  Bootcamp betekent: afwisseling

  Bij Bootcamp zijn eindeloos veel oefeningen mogelijk en dat maakt het ook zo leuk. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. En ga je een outdoor Bootcamp doen, dan pak je elke boomstam, klimrekken of trap mee. Zelfs je mede-Bootcampers zijn geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur vertel je wat je moet doen en zorgt voor de nodige motivatie. 

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Welke voordelen heeft een Bootcamp groepsles?

  • Bootcamp lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht niveau, geslacht of leeftijd

  • Bootcamp training is afwisselend, geen les is hetzelfde

  • Je verbrandt flink wat calorieën tijdens een Bootcamp les (gemiddeld 500 - 800 calorieën per les).

  • Je werkt aan je spierkracht en aan je uithoudingsvermogen.

  • Bij goed weer train je lekker buiten, maar ook binnen kun je prima trainen.

  • Je werkt niet alleen aan je fysieke, maar ook aan je mentale gezondheid. Je lichaam maakt tijdens het sporten endorfine aan, een stofje waardoor je je prettiger voelt. 

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie.  Overtuigd? Neem dan een Fitness & Groepslessen lidmaatschap en je kunt onbeperkt bootcampen. Daarnaast mag je ook onbeperkt gebruik maken van alle trainingsruimtes en kun je meedoen met elke groepsles waar je maar zin in hebt.

  Bootcamp maakt je fysiek en mentaal sterker

  Tijdens een Bootcamp training doe je oefeningen zoals planken, het trekken van sprintjes, squats, opdrukken, tijgeren en high knees. Bootcamp is een intensieve training die zorgt voor het zogeheten afterburn effect. Dat betekent dat je lichaam nog uren na afloop van de training vet blijft verbranden. Ook geestelijk knap je er van op. Je lichaam maakt tijdens de training namelijk stofjes aan waar je een gelukkig gevoel van krijgt. 

  Hoe ziet een Bootcamp groepsles in Arnhem eruit?

  De Bootcamp groepsles is een training van ongeveer 60 minuten. Zoals elke groepsles begin je altijd met een goede warming up. En daarna kan het alle kanten op. De lessen worden in de club of in de buitenlucht gegeven. Je gaat in groepjes aan de slag met onder andere hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen. Denk daarbij aan squats en push-ups, maar ook touwtje springen bijvoorbeeld. 

  Voor de extra uitdaging kun je gebruik maken van verschillende trainingsmaterialen. Ook dit kan van alles zijn. Gewichten, kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-bootcampers! 

  Waarom Bootcampen bij SportCity Arnhem?

  Waar wacht je nog op? Kom ook een keer Bootcampen bij SportCity Arnhem! Na 1 keer wil je zeker meer. Verbeter jezelf steeds weer en je zult merken dat je spierkracht en conditie toenemen. En omdat elke les weer anders is, blijf je nieuwsgierig naar de volgende keer. Motivatiegebrek is daarmee verleden tijd.

  Ruime openingstijden 

  In Arnhem kun je bij twee clubs komen sporten. Er is dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Ben je een ochtend- of juist een avondmens? Geen probleem.Onze sportclubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt komen sporten wanneer jij daar zin in hebt. En kan je een keer niet naar je eigen club? Sluit dan gezellig aan bij een Bootcamp les bij 1 van onze andere clubs. 

  Plan je groepslessen met de SportCity app

  Drukke agenda? Met de gratis SportCity app en ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij SportCity Arnhem. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp groepsles in Arnhem

  Ik heb nog nooit een Bootcamp les gevolgd, kan ik meedoen?

  Ja, iedereen kan meedoen aan een Bootcamp groepsles. Onze ervaren trainers zorgen ervoor dat er oefeningen zijn voor elk niveau. Probeer het dus gerust uit. 

  Hoe vaak kan ik Bootcamp groepslessen doen bij SportCity in Arnhem?

  Zo vaak als je maar wilt! Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen bij onze clubs. Met dit lidmaatschap kun je ook verschillende soorten groepslessen combineren. Doe niet alleen Bootcamp, maar wissel bijvoorbeeld af met een HIIT training of een groepsles Kickboksen.

  Is bootcampen voor mannen en vrouwen gemengd? 

  Ja, bij SportCity sporten we allemaal samen. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau, zo blijft het voor iedereen leuk en uitdagend. 

  Welke kleding raden jullie aan voor een Bootcamp training?

  In ieder geval een paar stevige schoenen waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Daarnaast kun je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Voor de buitentrainingen kan een sweater of een vest ook nog handig zijn.

  0 clubs gevonden