Header Zumba groepsles

Zumba in Arnhem

  Ben je op zoek naar een sportschool met Zumba lessen in Arnhem? Kom dan een keertje langs bij SportCity in Arnhem Noord of Arnhem Zuid. Bij onze ruim opgezette clubs zijn er namelijk volop mogelijkheden om te fitnessen en Zumba groepslessen te volgen. Als je van dansen houdt dan is Zumba de ideale manier om in vorm te komen en te blijven. Bij Zumba worden fitness en dansen op een leuke swingende manier gecombineerd. Zo werk je op een leuke manier aan je conditie in onze club aan de Overmaat of onze club aan de Tivolistraat. 

  Wat is Zumba?

  Zumba is een fitnessprogramma wat is opgezet door Alberto 'Beto' Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Beto is een celebrity fitness instructeur die aerobic lessen gaf. Op een dag vergat hij om de aerobic muziek mee te nemen, maar hij had in zijn auto nog wel wat merengue en salsa muziek liggen. 

  Je raadt het al: Alberto gebruikte die muziek voor zijn aerobic les. Dat inspireerde hem om een fitnessprogramma te maken dat gebaseerd is op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, samba, axé en cumbia. Dat programma kreeg de naam Zumba.

  Fitness op muziek

  Bij Zumba doe je fitnessoefeningen op muziek. De oefeningen bestaan vooral uit danspasjes. De pasjes zijn gemakkelijk te volgen. Als je vaker oefent, zul je de pasjes steeds beter onder de knie krijgen. Met Zumba verbeter je je conditie, lenigheid en je verbrandt bovendien lekker veel calorieën.

  Zumba is voor iedereen

  Alberto Perez heeft als filosofie dat je vooral veel plezier in je work-out moet hebben en dat je niet alle oefeningen perfect hoeft uit te voeren. Dat maakt Zumba tot een prima work-out voor als je moeite hebt om naar de sportschool te gaan. Maar Zumba is natuurlijk ook super leuk om te doen als je een passie voor dansen hebt.

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Meedoen met de Zumba groepslessen bij SportCity levert veel voordelen op voor je lichaam en je gezondheid. Je wordt natuurlijk lekker fit als je regelmatig sport, maar wist je dat Zumba ook nog andere voordelen heeft?

  Je spieren worden sterker

  Tijdens de Zumba les train je je buik-, rug- en beenspieren. Door de sterkere rug- en buikspieren krijg je een betere houding. Ook je onderlichaam krijgt een totale work-out. Zo worden je bil- en  beenspieren steviger zodat je benen en billen meer vorm krijgen. Bij Zumba beweeg je ook je armen mee, waardoor die ook meteen wat steviger worden. 

  Door Zumba verbetert je conditie

  Als je regelmatig een Zumba les in Arnhem volgt, dan zul je merken dat je een betere conditie krijgt. Je bloedsomloop verbetert en omdat je de hele tijd lekker in beweging bent, wordt je hart ook sterker. Zo krijg je meer uithoudingsvermogen.

  Hogere vetverbranding

  Zumba is eigenlijk een soort intervaltraining waarbij je snellere en langzamere dansbewegingen afwisselt. Hoeveel calorieën je per les verbrandt, is afhankelijk van de intensiteit van de les, je eigen fitnessniveau en hoe bekend je bent met dansbewegingen. Als je op je voeding let en regelmatig aan Zumba doet, dan kun je zeker wel afvallen.

  Meer Flexibiliteit

  Bij Zumba swing je wat af en daardoor word je lekker flexibel. Als de groepsles wordt afgesloten met stretchoefeningen op rustige maar ook swingende muziek, dan zul je daar ook soepeler van worden.

  Betere coördinatie

  Als je de danspasjes uitvoert tijdens de Zumba les, dan maak je steeds swingende dansbewegingen met je armen, middel en benen. Zo verbeter je de coördinatie tussen de verschillende lichaamsdelen.

  Ontspanning

  Zoek je ontspanning, ook dan is Zumba geschikt. Muziek en dansen zijn goed voor je geestelijke balans. De combinatie van dans, muziek en fitness werkt uitstekend tegen stress en spanning. Na een lesje Zumba kun je er niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal weer helemaal tegenaan.

  Hoe ziet een Zumba les in Arnhem eruit?

  Meedoen met Zumba lessen in Arnhem betekent: op een swingende manier zoveel mogelijk calorieën verbranden. Een les duurt ongeveer een uur. Terwijl je lekker swingt, verbrand je ongemerkt behoorlijk wat calorieën. Een enthousiaste gecertificeerde instructeur doet de passen voor zodat je meteen mee kunt doen.

  Bij elke les wissel je low impact bewegingen af met high impact danspassen. Zo krijgt de Zumba les het karakter van een interval training. Lijkt het je wat? Zumba is geschikt voor iedereen. Je kunt dus instromen wanneer je maar wilt, ook als je het nog nooit eerder hebt gedaan. 

  Waarom Zumba bij SportCity Arnhem?

  In en rond Arnhem zitten 5 SportCity clubs. In Arnhem Noord vind je onze club aan de Tivolilaan en in Arnhem Zuid vind je ons aan de Overmaat. Daarnaast hebben we clubs in Apeldoorn, Veenendaal en Nijmegen waar je terecht kunt. Bij onze clubs kun je elke dag komen sporten. Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Zumba groepsles in Arnhem

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Strong by Zumba.Met de gratis SportCity app.boek makkelijk een tijdslot voor een vrije training of een groepsles;

  Kom langs bij SportCity

  Wil je graag Zumba groepslessen in Arnhem volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app.. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Arnhem is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Arnhem

   Wat moet je meenemen voor een Zumba les in Arnhem?

   Tijdens Zumba kun je gewone sportkleding dragen. Het is belangrijk dat je kleding lekker comfortabel zit. Neem je zaalsport- of aerobicsschoenen mee, of kom dansen op jazzsneakers. Hardloopschoenen zijn niet geschikt. Het profiel van deze schoenen is niet gemaakt voor de zijwaartse bewegingen die horen bij Zumba. Vergeet tenslotte ook niet om een handdoek en een flesje water mee te nemen! 

   Is Zumba geschikt voor beginners?

   Ja, Zumba is heel geschikt voor beginners. De nadruk ligt bij Zumba op de muziek, bewegen en plezier hebben. Het maakt daarbij niet uit of je net begint of al wat ervaring hebt. Iedereen kan gewoon meedoen.

   Wat doet Zumba met je lichaam?

   Bij Zumba concentreren we ons op de danspassen, kracht en lenigheid. Daarnaast verbrand je met een half uur Zumba ongeveer evenveel calorieën als met een half uurtje joggen! Ook train je allemaal verschillende spiergroepen tegelijk. Tenslotte zorgt het plezier in dansen voor de nodige mentale ontspanning.

   Kan ik Zumba lessen volgen in Arnhem Zuid?

   Jazeker. Onze SportCity club aan de Overmaat zit in Arnhem Zuid. Je kunt hier meedoen met Zumba lessen.

   Kan ik het hele jaar door Zumba workouts doen bij SportCity Arnhem?

   Ja. Onder normale omstandigheden (zonder corona) worden het hele jaar door Zumba groepslessen aangeboden bij onze Arnhemse clubs en de clubs in Apeldoorn, Nijmegen en Veenendaal.