Fit For Free Fitness

Fitness in Arnhem

  Arnhem is internationaal bekend vanwege de ‘Slag om Arnhem’ in de Tweede Wereldoorlog. De film ‘A bridge too far’ speelt zich af op de John Frostbrug, waar veel toeristen op af komen. Maar Arnhem heeft ook Burgers Zoo en het Openluchtmuseum. Daar bovenop is het een modestad waar je heerlijk kunt shoppen, genoeg te doen dus! Vergeet niet om ook aan je conditie te blijven werken bij SportCity in Arnhem.

  Wat is fitness en wanneer is fitness geschikt voor jou?

  Onder fitness vallen alle activiteiten die bijdragen aan een goede algemene conditie. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen. Wil jij graag lekker in je vel zitten en je lichaam in vorm brengen? Dan is fitness geschikt voor jou! 

  Iedereen kan aan fitness doen, het maakt daarbij niet uit welke leeftijd, welk geslacht of gewicht je hebt. Je stroomt op je eigen niveau in en maakt op jouw tempo vorderingen. Kom gewoon een keer meedoen! 

  Fitness bestaat uit cardiotraining en krachttraining. Beide soorten trainingen kun je bij SportCity op verschillende manieren uitvoeren en zijn in te zetten een specifiek fitnessdoel te behalen. 

  Wat is cardiotraining?

  Met cardio kun je optimaal aan je conditie werken en ondertussen lichaamsvet verliezen. Je kunt kiezen uit twee soorten cardiotraining. Houd je van variatie, dan kies je voor intervaltraining. Daarbij wissel je intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Na verloop van tijd houd je de intensieve periode langer vol en heb je minder rust nodig. 

  Is jouw doel om zoveel mogelijk vet te verbranden, dan is duurtraining jouw ding. Daarbij voer je voor een langere periode een bepaalde oefening (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) uit bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Als gezegd is cardio training is een hulpmiddel bij het afvallen én een manier om een beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  Cardio bij SportCity

  Bij SportCity kun je op jouw favoriete manier aan cardio doen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardioapparaten in de zaal. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je daarnaast ook onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. In een live groepsles doe je de oefeningen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp.

  Wat is krachttraining?

  Als je spierkracht wil opbouwen, is krachttraining de ideale aanvulling op cardio training. Je voert spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Je kunt met krachttraining echte spierballen kweken. En omdat sterkere en dikkere spieren je stofwisseling een boost geven, val je extra af. Zelfs in rust!

  Bij krachttraining train je je spieren door het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Je maakt korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining heeft verschillende voordelen:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden en kan dus helpen bij afvallen

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity 

  In onze clubs in SportCity Arnhem bouw je aan je spieropbouw met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je gaandeweg zodat je steeds vooruitgang blijft boeken.

  De functionele- en FunXtion Zone is voor jou ingericht om extra spierversterkende oefeningen doen. Maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht om talloze oefeningen voor je spieren te doen, of gebruik een van de speciale fitness krachttraining attributen die in onze club aanwezig zijn. Wissel de krachtapparatuur ook eens af met de losse gewichten in onze Free Weight Zone. Je werkt hier nog eens heel specifiek aan de spieren die bij de fitness apparaten niet aan bod komen. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  Circuit training

  Wil je nog meer variatie? Dat kan. Er is namelijk nóg een manier om aan je fitheid te werken: via circuittraining. Bij deze manier van trainen leg je een circuit af, waarbij je verschillende soorten oefeningen in een rap tempo achter elkaar uitvoert. Denk aan weerstandsoefeningen, aerobics en conditietraining in één ronde. Kun je niet zo vaak komen sporten, maar wil je toch in één keer je hele lichaam trainen? Dan is circuit training echt iets voor jou. 

  Waarom fitness bij SportCity Arnhem?

  In onze SportCity clubs in Arnhem kun je met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt gebruik maken alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle cardio groepslessen, zoals BodyStep, Bootcamp, Spinning en HIIT-trainingen. Groepslessen die meer focussen op kracht zijn er ook, zoals bijvoorbeeld BodyPump en BBB. En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles. 

  Nog meer in de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  heb je nog meer plezier van je lidmaatschap. Je kunt in de app een trainingsschema downloaden als hulp om jouw persoonlijke fitnessdoelen te behalen. Je boekt er je trainingen en groepslessen mee en vindt er ook videolessen en oefeningen voor thuis. 

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Arnhem is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

   Veelgestelde vragen over Fitness in Arnhem

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem?

   Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

   Ik wil een gespierd lichaam. Kan ik krachttraining overslaan? 

   Nee. Als je echt goed gespierd wilt worden, dan is krachttraining echt een must. Dat geldt zeker als je veel spiermassa wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen. Ook als je geen ambitie hebt om bodybuilder te worden.

   Help! Hoe moet ik dit fitnessapparaat instellen? 

   In het begin kan het lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap het startersprogramma aan. Bij dit programma krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.