Header yoga groepsles

Yoga in Arnhem

  Arnhem staat bekend als creatieve en gemoedelijke stad, waar kunst en mode een grote rol spelen. De stad heeft een aantal prachtige parken waar je tussen de kunstwerken yoga kunt beoefenen. Dat zijn heerlijke plekken om lekker buiten creatief wat yoga oefeningen te doen. Je legt gewoon je matje neer en laat je inspireren door je omgeving. 

  Heb je behoefte aan wat meer structuur en begeleiding bij het uitoefenen van je asana’s (oefeningen en houdingen)?  Bij ons kun je terecht voor professionele groepslessen yoga. SportCity Arnhem heeft alles in huis om yoga te kunnen beoefenen met aandacht en goede aanwijzingen.

  Natuurlijk vind je bij ons ook allerlei andere mogelijkheden om samen met anderen lekker aan sport te doen, zoals fitness en onze andere live groepslessen. 

  Over yoga groepsles in Arnhem       

  Onze moderne SportCity sportzalen bieden de perfecte locatie voor inspirerende en betaalbare yoga groepslessen in Arnhem. Hier kun je het hele jaar door, in een comfortabele en fijne omgeving de yoga groepslessen van je keuze volgen. Er is altijd wel een SportCity bij jou in de buurt en je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten yoga lessen. Heerlijk om tussen je drukke activiteiten door in een prettige omgeving even fysiek en mentaal te kunnen ontspannen!

  SportCity biedt - behalve yoga groepslessen - nog veel meer mogelijkheden tot sporten; combineer je yogalessen daarom ook eens met andere trainingen. Naast het volgen van leuke groepslessen kun je bij ons ook lekker aan de apparaten hangen, op de loopband staan of deelnemen aan een opzwepende groeps work-out met muziek.

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  In onze groepslessen yoga leer je om te werken aan een sterk en gezond lichaam, door middel van statische houdingen en dynamische bewegingen. Je verbetert je ademhaling, concentratie en je wordt leniger. Ook je kracht, uithoudingsvermogen, balans en snelheid verbeteren door yoga.  

  Yoga is geschikt voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen. De oefeningen kunnen heel inspannend zijn of juist langzaam en ontspannen. Een gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt de groep en leert je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Ook mentaal heeft yoga een positieve invloed: je krijgt er energie van en gaat tegelijkertijd ontspannen weer naar huis. 

  Vind je het heerlijk om een uurtje yoga te beoefenen, maar vind je dat saai in je eentje en doe je je oefeningen het liefst samen met anderen? Dan is een yoga groepsles bij SportCity in Arnhem echt iets voor jou. Onze groepslessen yoga bestaan uit ongeveer 25 deelnemers per keer. Samen sporten motiveert!

  Yoga bij SportCity is geschikt voor alle niveau’s. Of je nu voor het eerst een les volgt of je je al jarenlang hebt verdiept in allerlei yoga vormen, maakt daarbij niet uit. Dat is de magie van yoga - het is geschikt voor alle niveau’s en alle leeftijden. Het is wetenschappelijk onderbouwd dat yoga stress vermindert, je slaap verbetert en je flexibeler maakt. Bijkomend voordeel is dat het zelfs je hartconditie kunt verbeteren en ontstekingen kan remmen. 

  Je kunt een aantal soorten yoga groepslessen volgen, van kalm en ontspannen tot pittig en uitdagend.

  Wanneer is een yogales in Arnhem geschikt voor jou?

  Yoga is geschikt voor iedereen. Door aan yoga te doen, verbeter je je ademhaling, word je bewuster van je lichaam, kun je mentaal goed ontspannen en breng je tegelijkertijd je energieniveau omhoog. Maar yoga biedt nog zoveel meer dan ontspanning en een goed lichaamsbewustzijn. 

  Yoga is namelijk ook geschikt voor mensen met gewrichts- of spierklachten. Je merkt al na een paar yogalessen dat je klachten afnemen of zelfs verdwijnen. De rustigere yogavormen zoals Hatha Yoga,Yin Yoga of Restorative Yoga zijn uitstekend geschikt voor beginners, omdat je hierbij stap voor stap en met aandacht leert om de yoga-posities correct uit te voeren.

  De instructeur leert en inspireert je om de houdingen nog preciezer uit te oefenen. Bovendien is het gezellig om samen met de andere deelnemers aan je conditie te werken.  

  Onze yoga lessen zijn stuk voor stuk laagdrempelig, iedereen is van harte welkom om mee doen! De groepen zijn gemengd en alle leeftijden en niveaus kunnen deelnemen. Je kunt ook het hele jaar door instromen. De lessen zijn geschikt voor wie net begint met yoga (je eerste les) of al langer aan yoga doet. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert om fysiek en mentaal volledig in balans te komen. 

  Een groepsles yoga in Arnhem - hoe werkt het? 

  Een groepsles yoga in Arnhem helpt om aan een krachtig, soepel lichaam en een sterke geest te werken. Yoga is geschikt voor iedereen die zowel fysiek actief wil zijn als wil werken aan geestelijke ontspanning. De lessen duren 60 tot 75 minuten en we starten altijd met een warming-up. Tijdens de les word je begeleid in het uitvoeren van vloeiende en statische houdingen (asana’s). We voeren de oefeningen uit terwijl we zitten, staan of liggen op een yogamat. Elke les wordt begeleid door een gecertificeerde groepsles docent die de oefeningen duidelijk voordoet en de deelnemers helpt bij het vinden en vasthouden van de juiste houding. De instructeur heeft veel kennis van anatomie en kan je daardoor ook goed begeleiden als je door een blessure een houding of beweging niet goed kunt uitvoeren. We sluiten de yoga lessen altijd af met een ontspannende cooling-down. Je komt daarna vol energie en ontspannen uit de yoga les.

  Waarom kiezen voor yogales bij SportCity Arnhem?

  SportCity biedt je via de groepslessen yoga een mooie stok achter de deur om in een gezellige sfeer fit te blijven en te ontspannen. Breng je lichaam en geest in balans met een van onze yoga groepslessen. 

  SportCity biedt in de verschillende clubs in Arnhem een grote diversiteit aan groepslessen yoga aan. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende vormen van yoga, van zeer ontspannend tot behoorlijk intensief. We bieden een Fitness & Groepslessen lidmaatschap aan, waarmee je onbeperkt kunt meedoen met alle groepslessen die in onze SportCity Arnhem clubs worden aangeboden. Zo wordt het nog gezelliger om fit te blijven en je goed te voelen.

  Check ook onze SportCity app voor diverse work-outs voor thuis en om lessen te boeken!

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Arnhem

  Word ik fitter van groepslessen yoga in Arnhem? Ja, want je werkt zowel aan je spierkracht als aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en een verbeterde ademhaling. 

  Kan ik yoga beoefenen als ik een (sport)blessure of rugklachten heb? Ja, yoga is bij uitstek geschikt om bij een blessure toch op een rustige manier je spieren te blijven gebruiken. Je blijft aan je lenigheid en algemene fitheid werken, terwijl je niet je fysieke grenzen overschrijdt. Juist bij rugpijn kan yoga goed helpen. De yoga oefeningen in de groepslessen rekken je rugspieren op, versterken ze en laten ze op een dieper niveau ontspannen. Bij yoga werk je sowieso aan al je spieren. Dat heeft een gunstig effect op je hele lichaam - van je beenspieren tot je buikspieren en je rug. Er zijn ook oefeningen die zich specifiek richten op rugklachten, vraag hier gerust naar bij je yoga instructeur.

  Kan ik meerdere groepslessen (yoga) op 1 dag doen?  Jazeker kan dat. Met ons voordelige Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot alle yoga groepslessen en alle andere soorten groepslessen die je maar wilt volgen.

  0 clubs gevonden