Header pilates groeples

Pilates in Arnhem

  Arnhem is de modestad van Nederland. In het Modekwartier in de stad vind je volop leuke fashion winkels, sommige van beroemde Nederlandse ontwerpers. Met zoveel keuze aan kleding, wil je natuurlijk ook een beetje lekker in je vel zitten. Daaraan kun je werken bij de Pilates groepsles van SportCity Arnhem. 

  Bij SportCity is iedereen welkom! Je kunt op elk niveau instromen, ongeacht leeftijd, geslacht of gewicht. Ons sportaanbod is breed, zodat je Pilates lessen makkelijk kunt combineren met fitness en onze vele andere groepslessen.

  Wat is Pilates?

  De Duitser Joseph Pilates heeft de gelijknamige bewegingsleer ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw. Hij geloofde dat elke beweging die je maakt vanuit het centrum van je lichaam komt, ook wel je core genoemd. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen.

  Er zijn verschillende soorten Pilates. In principe doe je Pilates oefeningen op een matje op de grond. Het is ook mogelijk om Pilates te doen met speciale apparaten. Reformer Pilates is daar een voorbeeld van. Bij SportCity doen we de oefeningen op een mat op de grond. 

  Train je diepe spieren

  Bij Pilates doe je oefeningen voor de diepe spieren. Daarnaast werk je aan flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Er bestaan heel veel oefeningen, waarbij alle spieren in je lichaam getraind kunnen worden. De nadruk ligt wel op de core spieren, die belangrijk zijn voor een goede houding.

  In vorm met Pilates

  Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Je krijgt een betere houding omdat je de diepere rompspieren regelmatig traint. Het is ook bijzonder geschikt als je weer wat strakker wilt worden na een bevalling of als je je spieren in vorm wilt houden bij een blessure.

  Gezellig samen sporten

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. 

  Onze clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. In de club zijn alle benodigde materialen voor je les aanwezig. Zelf meenemen mag natuurlijk ook.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  De voordelen van Pilates

  Regelmatig aan Pilates doen heeft positieve effecten op je lichaam. Bij Pilates train je vooral de core spieren die zorgen voor een goede lichaamshouding. Zo train je de dieper liggende buik- en rugspieren waardoor je rechter gaat staan.

  Als je regelmatig Pilates oefeningen doet, versterk je onder andere je schuine buikspier. Dit is een diepliggende buikspier die een soort band vormt in je lichaam. Deze spier wordt vaak niet genoeg gebruikt. Als je deze spier sterker maakt, dan levert dat meer uithoudingsvermogen op, of je nu hardloopt op een loopband, fietst of zwemt. Je kunt Pilates dus uitstekend combineren met andere sporten.

  Hoe ziet een Pilates les in Arnhem eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Er doen zo’n 25 deelnemers mee aan een groepsles, dus je hoeft je Pilates oefeningen nooit alleen te doen. Dit werkt motiverend waardoor je net dat stapje extra zet. 

  Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Waarom Pilates bij SportCity Arnhem?

  Bij SportCity volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende clubs met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Wissel je Pilates lessen bijvoorbeeld eens af met spinning of een uurtje yoga. Met dit lidmaatschap kun je bovendien gratis gebruikmaken van de fitnessapparaten. Verbeter je conditie op de loopband of maak je armspieren nog sterker met de halters en gewichten.

  Boek je lessen online met de SportCity app

  Onze clubs hebben ruime openingstijden. Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap boek je snel en gemakkelijk je Pilates lessen.

  Moderne sportfaciliteiten

  Onze clubs hebben allemaal high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij SportCity in Arnhem. Zien we je binnenkort?

  Veelgestelde vragen over Pilates in Arnhem

  Is Pilates ook krachttraining? Pilates is niet vergelijkbaar met een krachttraining zoals je dat in een fitnesszaal kunt doen. Bij Pilates train je wel intensief, maar je zou het een zachte krachttraining kunnen noemen. De nadruk ligt bij Pilates-oefeningen op je core, die tijdens de training steeds actief is. Met Pilates train je vooral de diepe spieren van je bekkenbodem, buik en onderrug.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates zijn de oefeningen gericht op het verbeteren van je houding. Pilates kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen. Pilates is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest. Yoga is een combinatie van mediteren en bewegen, met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je spieren, maar je geest is bij yoga net zo belangrijk.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden