Fit For Free Fitness

Fitness in Breda

  Breda is een stad met veel historische bezienswaardigheden, zoals de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en het Spanjaardsgat. Een goede manier om alles te zien, is het wandelen van de Historische Kilometer. Zo weet je zeker dat je geen enkele hotspot hebt gemist. Je kunt de wandeling ook prima combineren met een rondje shoppen of een gezellig terrasje. En als je toch aan het wandelen bent, loop dan ook eens binnen bij één van de clubs van SportCity in Breda. Daar kun je in een stimulerende omgeving blijvend aan je conditie werken, bijvoorbeeld door aan fitness te doen. 

  Wat is fitness eigenlijk?

  Fitness gaat over alle activiteiten in die erop gericht zijn om je lichaam te trainen, in goede conditie te brengen en je blijvend fit en energiek te voelen. Fitness bestaat in principe uit twee hoofdonderdelen: cardio en krachttraining. Met allebei kun je specifieke resultaten halen, maar je kunt ze ook prima met elkaar combineren.

  Als je aan een sterk en fit lijf wil werken is de combinatie van gerichte kracht- en cardiotraining fantastisch voor jou. Meer spieren, een beter uithoudingsvermogen en een super conditie, dat wil toch iedereen. Fitness is voor iedereen en je kunt op elk niveau starten. Man, vrouw, oud, jong, wat steviger of aan de dunne kant: het maakt niet uit. Jij bepaalt je eigen tempo. 

  Wat is cardio?

  Met cardiotraining werk je aan je uithoudingsvermogen en dus aan de conditie van je longen en je hart. Je kunt op twee manieren aan cardio doen: door middel van duurtraining en met intervaltraining. Bij duurtraining voer je gedurende langere tijd relatief lichte oefeningen uit. Je bouwt de zwaarte geleidelijk op. Na verloop van tijd zul je merken dat je het langer volhoudt op een zwaardere weerstand. Met intervaltraining wissel je intensieve oefening af met rustigere periodes. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je het intensieve gedeelte volhoudt.

  Cardio doe je eigenlijk ongemerkt al elke dag: fietsen, even de trap oprennen, een sprintje trekken om de trein te halen of gewoon een lekkere wandeling door de natuur. Bij SportCity Breda kun je op verschillende manieren aan cardio doen: in je eentje, in groepsverband, met apparaten of gewoon met je eigen lichaam. 

  De voordelen van cardiotraining

  Regelmatig cardiotraining is een goede basis om blijvend fitter te worden. De voordelen in het kort: 

  • Je verbetert je uithoudingsvermogen

  • Je valt er van af doordat je je vetverbranding een boost geeft

  • Je hart- en longconditie verbetert

  • Je voelt je fitter en energieker

  • Je kunt lekker je hoofd leegmaken en je stress wegtrainen

  • Je maakt dopamine, endorfine en serotonine aan, allemaal stofjes die je een geluksgevoel bezorgen en je het gevoel geven dat je na een flinke cardio de hele wereld aankunt.

  Cardio training bij SportCity Breda

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan cardio doen:

  • Train met ons ruime aanbod aan high tech cardio apparatuur. Ga naar keuze los op de loopbanden, fietsen, stepapparaten, roeimachines en de crosstrainers. En varieer vooral naar hartelust! 

  • Doe mee met de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Dit zijn gezellige en motiverende groepslessen met cardio-oefeningen. Keus genoeg, je kunt meedoen met BodyStep, BRN, Spinning, Fat Attack, of Bootcamp. Wil je meerdere groepslessen uitproberen om te kijken welke cardio het beste bij je past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen aan alle groepslessen die SportCity Breda aanbiedt.

  • Leef je uit in de FunXion Zone of probeer het Switching Circuit eens uit. Hier vind je alles wat je nodig hebt om super effectief al je spieren te gebruiken. 

  Wat is krachttraining?

  De tweede tak van fitness is krachttraining. Met krachttraining vergroot en versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Je kunt hiervoor onze gebruiksvriendelijke SportCity fitnessapparatuur gebruiken of heel specifiek trainen met gewichten - of een combinatie van beide natuurlijk. Een fitnesstraining is eigenlijk pas compleet als er ook oefeningen voor krachttraining in zijn opgenomen. Wil je een keertje ervaren welke apparaten of gewichten het beste werken voor jouw persoonlijke krachttraining? Je bent van harte welkom bij SportCity Breda. 

  De voordelen van krachttraining

  Ook krachttraining doet - net als cardio - veel goeds voor je lichaam. We zetten de voordelen op een rijtje: 

  • Je bouwt spierkracht op. Voeg je krachttraining toe aan je cardio routine, dan bouw je nog eens extra spieren op. Spieren zijn echte vetverbranders, dus hoe meer spiermassa je kweekt des te sneller je vetpercentage zal afnemen. Perfect voor wie wil afvallen of gewoon strakker in zijn vel wil komen te zitten. 

  • Je spieren worden beter zichtbaar en krijgen een mooie vorm.

  • Krachttraining kan helpen om spierverkrampingen en blessures te voorkomen (rug, core, schouders) en kan zelfs een goede aanvullingen zijn op je revalidatie na een vervelende blessure.

  Hoe werkt krachttraining?

  Bij krachttraining maak je korte, herhalende en explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen elke keer een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels groeit. Hoe groter je spieren worden, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt en hoe langer je ermee kunt trainen. Het is hierbij belangrijk om rustig te beginnen en gaandeweg de intensiteit en zwaarte van je krachttraining op te bouwen. Je spieren hebben tijd nodig om te groeien en om sterker te worden. Bouw je trainingen rustig en verantwoord op, dan beperk je het risico op blessures. Zo word je steeds een beetje sterker.

  Krachttraining bij SportCity Breda

  Bij SportCity Breda kun je op verschillende manieren je krachttraining uitvoeren: 

  • In de zaal, met onze gebruiksvriendelijke high tech apparatuur.

  • Met losse gewichten in de Free Weights Zone. Probeer de losse gewichten uit om te kijken welk gewicht en welke bewegingen het beste bij jou passen. Je traint hiermee op een andere manier je spieren omdat je lichaam het zelf moet doen - zonder ondersteunend apparaat. Zo werk je ook meteen aan je coördinatie en evenwicht.

  • Met behulp van de gespecialiseerde apparatuur in de FunXtion Zone. In deze ruimte kun je eindeloos trainen, gewoon met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen of apparatuur.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Haal het beste uit je krachttraining door de motiverende groep en de opzwepende muziek. Je leert de beste manier om je oefeningen uit te voeren en je bent altijd verzekerd van deskundige begeleiding.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Breda is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

   Veelgestelde vragen over fitness in Breda

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie. Voor de variatie, of als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Ik wil een gespierd lichaam. Kan ik krachttraining overslaan? 

   Nee. Als je echt goed gespierd wilt worden, dan is krachttraining echt een must. Dat geldt zeker als je veel spiermassa wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen. Ook als je geen ambitie hebt om bodybuilder te worden.

   Help! Hoe moet ik dit fitnessapparaat instellen? 

   In het begin kan het lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap het startersprogramma aan. Bij dit programma krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.