Header Zumba groepsles

Zumba in Breda

  Inwoners van Breda houden wel van een feestje. Tijdens carnaval verandert de stad in een dansende menigte die van geen ophouden weet. Maar carnaval duurt helaas maar vijf dagen... Wil je ook de rest van het jaar lekker dansen en daarbij op een plezierige manier werken aan je conditie? Dan kun je het hele jaar door meedoen met de Zumba groepsles bij SportCity Breda.

  Waarom een Zumba groepsles?

  Ben je gek op dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Breda echt wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is dan ook precies wat je gaat doen tijdens de les. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar dan uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba is een vrolijke workout, waarbij je weinig kans loopt op een blessure. Dat is een van de redenen waarom Zumba zo populair is. Je danst en beweegt op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregels. De hele workout is redelijk losjes.

  De voordelen van Zumba

  Met Zumba kweek je geen enorme spiermassa. Als dat je doel is, is fitness of de groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je op een leuke manier wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Het is ook weer niet zo dat je helemaal niets aan je spieren merkt: je buik- en rugspieren worden strakker en je been- en bilspieren krijgen meer vorm. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding en dat helpt voor je zelfvertrouwen.

  Andere voordelen van Zumba:

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt

  Waar komt Zumba vandaan?

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitness muziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis: je kunt niet meer om Zumba heen!

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Ben je geen type om aan de apparaten te hangen of om uren cardio te doen? Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus, maar wil je wel graag serieus aan je conditie werken? Dan moet je zeker de Zumba groepsles een keer proberen. Tijdens een les Zumba verbrand je tot wel 900 calorieën, dat is meer dan bij welke andere groepsles dan ook! Maar omdat het zo leuk is, zal dat je geen enkele moeite kosten. 

  Dus wil je fitter, sterker en vrolijker een groepsles uit komen, dan is Zumba helemaal jouw ding. Dankzij het lage instapniveau zijn de Zumba groepslessen geschikt voor alle leeftijden en voor elk niveau. Tijdens de les doen we geen oefeningen die belastend zijn voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Waarom Zumba bij SportCity Breda?

  In Breda vind je 2 clubs van SportCity. Onze clubs zijn goed bereikbaar, dus pak je fiets of de bus en kom langs! Of je nu een ochtendmens of avondmens bent: door onze ruime openingstijden vind je altijd een moment om te komen trainen. Afhankelijk van jouw lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. Dus je kunt altijd meedoen met de Zumba groepsles, ook als je eens een weekendje weg bent in eigen land of gewoon een keer zin hebt in een andere omgeving.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook eens kennis met BBB of Bootcamp. Met dit lidmaatschap kun je bovendien onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Breda volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  Hoe ziet een Zumba les in Breda eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie en zijn bovenal gezellig: per keer doen zo’n 25 mensen mee, dus het wordt vanzelf een dansfeest. 

  Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves, waardoor Zumba een uitstekende conditietraining is. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds iets makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Breda is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Breda

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Je mag ook aan alle andere groepslessen meedoen die SportCity aanbiedt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   Jazeker. De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau en jij bepaalt wat je aankunt. Je kunt dus op elk gewenst moment instromen en meedoen.

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Maakt niet uit hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. En als een pasje of beweging echt niet lukt, dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik dan wel meedoen aan de Zumba groepsles?

   Ja hoor, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En je zult zien: hoe meer je meedoet, hoe makkelijker het gaat.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

   Wat voor kleding is geschikt voor een Zumba les?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.