Header yoga groepsles

Yoga in Breda

  In Breda hoef je je nooit af te vragen wat je kunt gaan doen. Geniet van de mooie historische binnenstad en struin door de leukste winkelstraten. Zoek de natuur op in de mooie stadsparken of in de groene omgeving. Vervelen is er niet bij. En als je even tot jezelf wilt komen en ook nog aan je lichaam wilt werken, dan kom je gezellig meedoen met de groepsles yoga bij SportCity in Breda.

  Over yogales in Breda

  Je kunt geen tijdschrift of krant openslaan of er staat wel een artikel over yoga in. Werd yoga vroeger neergezet als iets voor zweverige types, nu lijkt het wel of iedereen yoga heeft ontdekt. En dat is niet zo gek: yoga is zo ongeveer overal goed voor. Je lichaam wordt er sterk en lenig van en ook geestelijk knap je er enorm van op. Geen wonder dus dat er zoveel interesse is in yoga. 

  Wil je niet alleen fysiek maar ook mentaal bezig zijn? Dan is een yogales in Breda echt iets voor jou. Yoga brengt je weer in contact met jezelf en ontspant je lichaam en geest, zodat je weer helemaal oplaadt. Het is daarnaast de perfecte manier om lenig te blijven en je ademhaling te verbeteren. Je zult merken dat je sportprestaties daardoor ook beter worden.

  Wat is een yoga groepsles?

  Tijdens een groepsles yoga bij SportCity werk je aan je innerlijke balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in onze comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van de asana’s.

  Wie kan meedoen met de yoga groepsles in Breda?

  Onze yogalessen zijn geschikt voor iedereen. Jong, oud, ervaren of beginner. Een yogales bij SportCity in Breda is bijzonder geschikt als je:

  • door rugklachten of blessures niet kunt sporten

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning tegelijk

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  Je instapniveau maakt niet uit, je kunt altijd meedoen met de groepsles yoga. Jij bepaalt wat je aankunt en de instructeur helpt je als het even niet lukt.

  Kies de yoga die bij jou past

  Bij SportCity Breda kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Houd je van dynamisch en intensief bewegen, dan is Power yoga een les die je zeker eens moet proberen. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Houd je het liever wat rustiger, of heb je last van blessures? Probeer dan eens Hatha yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Met je SportCity lidmaatschap kun je bij de clubs in Breda en verschillende SportCity clubs in Nederland elke groepsles yoga volgen die jij wilt. 

  Combineer yoga in Breda met andere sporten

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bij al onze clubs onbeperkt groepslessen volgen. Het is ook mogelijk om verschillende soorten work-outs en trainingen te combineren. Werk bijvoorbeeld eerst aan je kracht met een les Bodypump en stretch daarna je spieren tijdens de yogales.

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Een yogales is een goede manier om een uurtje mentaal te ontspannen. Yoga is ook heel geschikt als je rugklachten hebt en als je stramme spieren weer soepel wilt maken. De oefeningen geven bovendien verlichting als je nek-, schouder- of spierklachten hebt. 

  Stijve spieren en gewrichten worden weer soepel

  Veel yoga-oefeningen rekken je spieren op en maken je bindweefsel soepel. Er ontstaat ook meer ruimte in je gewrichten. Als je regelmatig aan yoga doet, dan zul je merken dat je gewrichten en spieren soepeler worden en dat je makkelijker beweegt.

  Sportblessure? Yoga kan vaak toch!

  Heb je last van een sportblessure en mag je een tijdje niet intensief sporten? Dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Door de oefeningen te doen hou je je schouder-, rug- en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je na je herstel weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel helpt yoga om blessures te voorkomen. 

  Een groepsles heeft als voordeel dat je samen met anderen in beweging bent. Je hoeft dus niet in je eentje op je matje je oefeningen toe doen. De groepsles is gezellig en je kunt er nieuwe mensen leren kennen. Bovendien motiveer je elkaar. Onze groepslessen zijn geschikt als je net begint met yoga, maar ook als je al vaker aan yoga hebt gedaan. Instromen kan het hele jaar door, dus je kunt meteen beginnen.

  Hoe ziet een yoga les in Breda eruit?

  Voor yoga groepslessen in Breda kun je terecht in onze clubs. Er is vast ook een club bij jou in de buurt. De yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

  De groepslessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens de les word je begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na afloop voel je je lekker soepel en ben je weer helemaal zen.

  Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Het is dus ook mogelijk om voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg te maken met een yogales.

  Waarom yoga bij SportCity Breda?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga.

  Altijd een club in de buurt

  Onze clubs zijn goed bereikbaar met fiets, auto en openbaar vervoer. De clubs zijn dagelijks geopend en vaak kun je al vroeg terecht. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland.

  Wil je graag groepslessen yoga in Breda volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. Vooraf kun je onze SportCity app downloaden. Daar vind je, naast heel veel meer, een aantal yoga videolessen die je zelf thuis kunt doen. Dus: pak je matje en probeer het zelf. Enthousiast geworden? Kom dan sporten bij SportCity.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Breda

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen.

  Kan yoga helpen bij rugklachten? Als je rugklachten hebt, dan kan yoga verlichting geven, maar dat is wel afhankelijk van het soort rugklachten. Wil je beginnen met yoga? Overleg vooraf met je fysiotherapeut, arts of behandelaar of dit voor jou verstandig is.

  0 clubs gevonden