Header pilates groeples

Pilates in Breda

  Breda staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad en de bourgondische levensstijl. Bredanaars weten wel hoe ze van het leven een feestje moeten maken! Ieder jaar met carnaval wordt de stad omgedoopt tot Kielegat en vieren de Kielegatters vijf dagen feest. Breda heeft alles wat je van een eigentijdse stad mag verwachten, maar met de charme en knusheid van het verleden. Het spreekt voor zich dat je er ook aan een fit en strak lichaam kunt werken, met de Pilates groepsles bij SportCity Breda.

  Over Pilates in Breda

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle lessen die we aanbieden. 

  Groepsles Pilates bij SportCity 

  Bij SportCity volg je Pilates groepslessen voor elk niveau. Het maakt niet uit of je net begint of dat je al meerdere lessen hebt gevolgd. Je kunt op elk gewenst moment instromen. Onze clubs hebben ruime openingstijden, zodat er altijd wel een Pilates les is die past in jouw agenda.

  Wat is Pilates en wat doet het voor je?

  Pilates is een fitnessmethode die aan het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door Joseph Pilates. Zijn methode is erop gericht om de buikspieren te trainen en blijvend een betere houding te ontwikkeling. Alles vanuit de ‘core’, omdat buik en rug sterk samenwerken voor een goede balans van de wervelkolom.  Met Pilates krijg je als het ware controle over het centrum van je lichaam, het punt waar elke beweging ontstaat. Dit centrum bestaat uit je rugspieren, maar bevat ook je buik-, bil- en bekkenbodemspieren. Volgens Pilates zorgt een sterke core voor het ontlasten van je gewrichten, zodat ze minder hard slijten en je tot op hoge leeftijd goed kunt blijven bewegen. Maar Pilates doet méér: het is een boost voor je kracht en uithoudingsvermogen en ook je houding verbetert met de les

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  Verbeter je houding met Pilates

  Met onze Pilates oefeningen werk je aan het versterken van je core, maar ook de rest van je lichaam komt aan bod. Omdat je houding verbetert, ga je minder last krijgen van klachten die voortkomen uit een verkeerde houding. Denk aan teveel naar voren of naar achteren leunen, een gekromde rug door zittend werk of juist last van je schouders door zwaar fysiek werk. Je kunt Pilates ook prima combineren met andere vormen van beweging, zoals krachttraining, hardlopen of yoga. 

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig trainingen waarbij zoveel verschillende spiergroepen aan bod komen als bij een les Pilates. Daarom kan Pilates ook helpen bij verschillende doelen, zoals extra kracht, meer lenigheid of een betere balans. 

  De Pilates oefeningen voer je op verschillende manieren uit. Je kunt altijd kiezen voor de versie voor beginners of meer ervaren Pilates beoefenaars. Kom je regelmatig naar een Pilates groepsles? Dan word je snel sterker en ga je vanzelf naar een ander niveau; zo raak je niet uitgekeken op Pilates en blijft elke training weer leuk en een nieuwe uitdaging. 

  Sterkere spieren, betere houding

  Pilates bestaat uit een afwisselende serie low impact oefeningen waarbij je minimaal 1 voet op de grond houdt. Dat maakt de oefeningen minder zwaar voor de gewrichten, terwijl je toch werkt aan meer flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Je buik wordt strakker en omdat je je core stabiliseert (rug, wervelkolom, buikspieren) verbetert je houding ook blijvend. De focus op je oefeningen zorgt er bovendien voor dat je ontstresst.

  Met Pilates kun je ook heel gericht bepaalde spiergroepen trainen, zodat je sneller herstelt van een eventuele sportblessure. 

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Breda eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity Breda duurt ongeveer 1 uur. We beginnen zoals elke groepsles met een stevige warming up. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je goed kan uitleggen hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden. Je krijgt les in een zaal speciaal ingericht voor groepslessen. Op een matje op de grond doe je specifieke oefeningen voor de buik-, bil,- rug- en dijbeenspieren. Het resultaat zie je al vrij snel: sterkere rompspieren en een gezondere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen gebruik je geen apparaten, je doet alles met je eigen lichaam. De lessen zijn ook bedoeld om te ontstressen, daarom gebruiken we rustige muziek die je helpt om extra te focussen. 

  Heb je een blessure waardoor je bepaalde Pilates oefeningen niet kunt doen? Meld het aan het begin van de les bij de instructeur, dan geeft hij of zij je een alternatieve oefening als dat nodig is. 

  Waarom Pilates bij SportCity Breda?

  Als je eenmaal een keer Pilates hebt gedaan, wil je zeker meer. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende SportCity vestigingen door heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus heb je eens zin in een andere les? Gewoon doen! Ga los tijdens de Zumba groepsles of doe een keertje mee met yoga of Bootcamp. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van al onze fitnessfaciliteiten. Zo kun je extra aan je conditie werken op de loopband of crosstrainer, of je spierkracht vergroten in de fitness. Mogelijkheden genoeg.

  Onze clubs hebben allemaal gebruiksvriendelijke, high tech kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. Kom dus gerust een keer de sfeer proeven bij SportCity in Breda. Zien we je binnenkort?

  Makkelijk je lessen boeken met de SportCity app

  Je plekje alvast reserveren? Boek met de gratis SportCity app makkelijk en snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. In de app vind je ook workouts en trainingen die je thuis kunt doen, voor als je een keer niet in de gelegenheid bent om langs te komen. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Breda

  Is Pilates intensief? Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen. Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates concentreren we ons vooral op het ontwikkelen van de core spieren en het verbeteren van de houding. Yoga maakt je spieren en gewrichten juist soepeler. Pilates draait dus meer om kracht en evenwicht. Bij yoga ligt de nadruk op flexibiliteit en stabiliteit en op het vinden van balans tussen lichaam en geest..

  Ik ben niet lenig, kan ik dan toch een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft echt niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat je met elke les steeds wat flexibeler wordt. Regelmatig een les meedoen werkt dan het beste. 

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Breda is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.