Fit For Free Fitness

Fitness in Rotterdam

  Rotterdam staat natuurlijk wereldwijd bekend om zijn haven. Daar wordt hard gewerkt, dag en nacht steken de havenarbeiders de handen uit de mouwen. Schepen veilig de haven inloodsen of juist begeleiding richting zee. Lading lossen en weer nieuwe inschepen, en dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Wil je zelf ook hard aan het werk, maar dan aan je lichaam? Kom dan fitnessen bij SportCity in Rotterdam. Met 9 clubs in de stad en nog een aantal in de omgeving zit er altijd wel een club bij jou in de buurt.

  Wat is fitness?

  Fitness is eigenlijk een verzamelterm voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. De belangrijkste onderdelen van fitness zijn krachttraining en cardiotraining.

  Wat is krachttraining?

  Met krachttraining versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Dit doe je door spierversterkende oefeningen uit te voeren. Je kunt deze oefeningen doen op de gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur van SportCity, of je gebruikt losse gewichten. Net wat jij het prettigst vindt. We raden iedereen aan om krachttraining op te nemen in het fitnessschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. 

  De voordelen van krachttraining

  Zoals de term al zegt helpt krachttraining je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Hoe werkt krachttraining?

  Bij krachttraining train je je spieren door het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Je maakt korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  Krachttraining bij SportCity Rotterdam

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardiovasculaire training, of gewoon ‘cardio’ dus, wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een stevige wandeling, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. Bij SportCity bieden we verschillende soorten cardiotraining. 

  Waarom cardiotraining? 

  Als je aan cardio doet, zul je na verloop van tijd merken dat je conditie verbetert. Je vergroot je uithoudingsvermogen en je stimuleert de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustperiodes. Als je een goede conditie hebt, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  De voordelen van cardiotraining

  Als gezegd is cardio training is een hulpmiddel bij het afvallen én een manier om een beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart, bloed- en vaatstelsel

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  Cardio training bij SportCity Rotterdam

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er zit altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Je kunt op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. Maak tijdens je training gebruik van cardio apparatuur zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • In een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Rotterdam.

  • Ga los op het Switching Circuit en in de  FunXtion Zone: Doe je trainingen in circuitvorm of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat zijn de voordelen van fitness?

  Fitness heeft verschillende voordelen. Door de combinatie van kracht- en cardiotraining werk je op alle gebieden aan een sterk en gezond lichaam. Je vergroot je spierkracht, je uithoudingsvermogen, je conditie en je mentale gezondheid. En dat ga je merken. Zichtbare resultaten zijn een strakker lichaam en gezondere huid. De kwaliteit van je slaap kan er ook op vooruit gaan, waardoor je uitgeruster aan je dag begint. En een betere conditie is natuurlijk altijd prettig, bijvoorbeeld als je eens een sprintje moet trekken om de bus te halen. 

  Je kunt op elk gewenst moment beginnen met fitness. Ervaring of een bepaald niveau is niet nodig: jij bepaalt het tempo. Rustig opbouwen is beter dan veel te zwaar van start gaan. Onze gecertificeerde instructeurs staan klaar om je te helpen de oefeningen goed en zorgvuldig uit te voeren.

  Waarom fitness bij SportCity Rotterdam?

  In onze clubs in Rotterdam kun je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt los op alle apparaten die we aanbieden. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Rotterdam

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem?

  Nee, iedereen kan beginnen aan fitness. Je hoeft geen ervaring of een ijzeren conditie te hebben. Die krijg je vanzelf als je vaker komt.

  Wat voor kleding moet ik aan bij fitness?

  Je traint het prettigst in kleding die lekker zit. Een t-shirt met een korte broek is prima, maar als je liever een strakke legging met een topje draagt is dat ook prima. Een paar stevige schoenen is aan te raden, ook om blessures te voorkomen.

  Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, kan ik dan wel meedoen met de groepslessen?

  Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. Als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.