SportCity spinning

Spinning in Rotterdam

  In een stad als Rotterdam, waar de afstanden soms wat groter zijn, kun je niet zonder fiets. Niks lekkerder dan fietsen langs de Maas, of met de wind door je haren van het uitzicht genieten vanaf één van de mooie bruggen die de stad rijk is. Of maak eens een rondje door het Zuiderpark of langs de Kralingse Plas. Opties genoeg. Wil je af en toe even echt lekker doortrappen en flink wat calorieën verbranden? Doe dan eens mee met de spinningles bij SportCity Rotterdam.

  Over Spinning in Rotterdam

  Bij Spinning (ook wel indoor cycling) is een spinningfiets jouw instrument. Tijdens een workout van 20 tot 90 minuten kun je alles geven wat je in je hebt. Spinning is uitdagend, afwisselend en je kunt zowel trainen op kracht als op conditie. Je moet wel een beetje doorzettingsvermogen hebben, zodat je je grenzen steeds wat verder kunt verleggen. Ben jij iemand die graag helemaal tot het gaatje gaat? Dan is een Spinning les in Rotterdam echt wat voor jou!

  Lekker afwisselend

  Het is natuurlijk niet helemaal te vergelijken met buiten fietsen, maar toch kom je met Spinning een heel eind. Het voordeel: je hebt nooit tegenwind en je fietst op het ritme van lekkere muziek. Daarnaast word je (tijdens een virtuele les via een scherm) bij de les gehouden door een gemotiveerde en gecertificeerde instructeur. Stoppen is geen optie.

  Tijdens een spinningles neem je verschillende posities aan op je fiets en verander je steeds van weerstand. Alsof je afwisselend door een berglandschap en een weiland zoeft. 

  Wat zijn de voordelen van spinning?

  Met spinning train je niet alleen je core en je beenspieren, het is ook een goede cardio training. Dat heeft veel voordelen: je doorbloeding verbetert, je uithoudingsvermogen wordt per les groter, je humeur knapt er van op en het voorkomt chronische pijntjes. Door de complete workout verbrand je ook nog eens meer calorieën dan in welke andere les dan ook. Tijdens een groepsles spinning raak je zomaar 700 calorieën kwijt. 

  Tel daarbij op de professionele begeleiding en de opzwepende muziek en jouw les kan niet meer stuk. Ook fijn: een virtuele spinning les kun je volgen wanneer het jou uitkomt, je hoeft dus niet op een bepaalde tijd te komen.

  Hoe ziet een les Spinning eruit?

  Of je nu een groepsles doet of een virtuele: net als elke andere groepsles bij SportCity begin je de les met een warming-up. Al snel gaat het tempo omhoog en ga je vol gas. De stimulerende muziek zweept je op om alles te geven. Wel op je eigen niveau en tempo uiteraard, het is niet de bedoeling dat je over de grens gaat. Je zult zien dat je elke keer een tandje harder kunt en dat je conditie enorm vooruit gaat.

  Wanneer is spinning geschikt voor jou?

  Wil jij een training waarbij je aan je conditie en aan je grote spiergroepen werkt, dan is een spinningles bij SportCity perfect voor jou. Niet alleen je core en je beenspieren worden ijzersterk, afhankelijk van de houdingen die je aanneemt, pak je ook je bilspieren mee. En wil je graag ook aan je armspieren werken? Dat kan: met een Fitness & Groepslessenabonnement kun je daar op elk gewenst moment aan werken in de fitnessruimte.

  Verleg je grenzen

  Ook als je jezelf graag uitdaagt en je grenzen wilt verleggen is spinning heel geschikt voor jou. Elke les ga je een stapje verder, je zoekt je eigen grens op. Goed voor je doorzettingsvermogen! En door de enthousiaste instructie en de opzwepende muziek blijft het een leuke en uitdagende les. Je zult merken dat je elke les een beetje meer kunt geven.

  Houd je conditie op peil

  Weer of geen weer, spinning kan altijd. Dus als het weer tegenzit en het echt niet te doen is buiten, dan kun je altijd nog op je spinningfiets kruipen. En als je fanatiek schaatser bent, is spinning in de zomermaanden een prima alternatief. Door mee te doen met de spinning lessen bij SportCity houd je je conditie op peil.

  Ook met blessures kun je spinnen

  Misschien twijfel je, omdat je snel last hebt van blessures aan je knieën of je voeten. Geen zorgen, ook dan kun je helemaal los gaan op een spinbike. Spinning is een low impact training, dus je loopt niet het risico dat je je knieën of je voeten overbelast. Je zult ook merken dat de spierkracht in je benen verbetert door de training.

  Uit welke spinninglessen kan ik kiezen in Rotterdam?

  Bij de 9 SportCity clubs in Rotterdam bieden we de volgende spinning lessen aan: 

  • Live spinning les

  • Virtual cycling lessen van CycleMasters®

  De live spinning groepsles is een uitdagende les, waarin je je grenzen op de spinningbike verlegt onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. De weerstand van je fiets bepaal je zelf, dus je traint altijd op een niveau dat jij aankunt. Je leeftijd, ervaring, geslacht of gewicht maakt daarbij niets uit. 

  CycleMasters® Virtual Spinning lessen

  Als lid van SportCity dan kun je met elk lidmaatschap de virtual cycling lessen van CycleMasters® volgen. Er zijn 3 verschillende lessen die je kunt doen:

  • Beat Ride - dansen en fietsen op muziek

  • Signature Ride - een enerverende les met lichteffecten en actie

  • Scenic Ride - rijd realistische routes in prachtige (berg)landschappen

  Je kiest zelf je virtuele trainer, de tijdsduur en je route en kan meteen beginnen met spinnen! Er zijn korte lessen van 20 minuten, maar ook extra lange lessen van wel 90 minuten. Om het voor jezelf interessant te houden, kun je deze lessen natuurlijk ook onderling afwisselen. Probeer het gewoon een keertje uit!

  Waarom spinning bij SportCity Rotterdam?

  In Rotterdam kun je terecht bij 9 SportCity clubs. En door heel Nederland ben je welkom bij verschillende clubs, afhankelijk van jouw lidmatschap. Er is dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Je lessen kun vooraf thuis boeken via de gratis SportCity app. Daarin vind je ook gratis online groepslessen, videolessen en workouts, waarmee je thuis lekker door kunt trainen. 

  De spinning groepslessen van SportCity zijn super motiverend en lekker actief. De hele groep doet dezelfde oefeningen, maar wel ieder op zijn of haar eigen niveau. Je hoeft dus geen strijd aan te gaan en kunt je helemaal focussen op je ademhaling en je lichaam.

  Kom ook spinnen bij SportCity!

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met elke groepsles die SportCity aanbiedt. Bovendien mag je ook onbeperkt gebruik maken van alle fitness- en cardio apparaten. En wil je eens veranderen van omgeving? Met je lidmaatschap kun je trainen bij verschillende clubs door heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Veelgestelde vragen over spinning in Rotterdam

  Wat heb ik nodig voor mijn eerste spinningles? Voor je eerste (en elke volgende) spinningles heb je in ieder geval een bidon, een spinning broek met zeem en een handdoek nodig, want je gaat zeker zweten. Kom wat vroeger naar de les en laat je instructeur weten dat je net begint. De instructeur helpt je dan met de instelling van de bike. 

  Wat zijn de voordelen van spinningles? Tijdens een spinning les werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je verbrandt veel calorieën tijdens een spinningles.

  Zijn de spinninglessen geschikt voor elk niveau? Als je bij ons komt spinnen, dan stel je zelf de weerstand van je fiets in. Eventueel kan de instructeur je daarbij helpen. Zo kun je aan elke les meedoen op je eigen niveau.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.