Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Rotterdam

  Als je denkt aan Rotterdam dan denk je aan de Maas met haar Erasmusbrug, de Euromast die overal bovenuit steekt en de mix van moderne architectuur die de stad kenmerkt. Van Rotterdam Zuid tot aan Hilligersberg, overal in 010 kun je sporten bij SportCity.

  Over Kickboksen in Rotterdam 

  Ben je klaar om aan je conditie te werken? Wil je je trap- en stoottechnieken verbeteren? En tegelijkertijd sterker worden? Probeer dan een Kickboks groepsles in één van onze Rotterdamse clubs. Kom alleen, met een partner of vriend en wordt binnen de kortste keren fitter. Goed om te weten: tijdens de les is er geen fysiek contact, we stoten en trappen op pads. 

  Kickboksen en sporten bij SportCity

  Tijdens een Kickboks groepsles werk je aan je hele lijf. Je verbetert je uithoudingsvermogen én je spierkracht. Zo is Kickboksen een hele goede basistraining. Sterker worden? Combineer de groepslessen dan met gewichtstraining. Werken aan je conditie? Probeer dan ook de fitnessapparaten. Betere mind-body connectie? Dan raden we een combinatie met yoga aan.

  Sport samen bij SportCity Rotterdam

  Sporten doe je voornamelijk om fitter te worden, beter in je vel te zitten en gezond te blijven. Een leuke bijkomstigheid is dat het bij SportCity Rotterdam ook nog eens heel gezellig is.  Want in een stad als Rotterdam vind je veel sportieve types. Sport samen en raak gemotiveerd door je nieuwe maatjes in de groepsles.

  Wat is een Kickboks groepsles?

  Bij Kickboksen denken veel mensen aan vechtsport en zelfverdediging. En dat is ook de basis van het Kickboksen. Alleen doen we bij SportCity het Kickboksen met een ander doel. Namelijk sterker en fitter worden. Zo is een groepsles Kickboksen voor iedereen geschikt en leuk om mee te doen. Ongeacht hoe oud je bent, hoe fit of ervaren. 

  Kickboksen voor je conditie

  Het maakt tijdens een Kickboks groepsles niet uit of je al jaren traint of net instapt. Kun je al een high-kick? Dat is mooi meegenomen. Kom je niet verder dat een lage trap? Ook dat is goed, want dan is er een hoop te leren! Onze ervaren instructeurs helpen je elke les het meeste uit jezelf te halen. Zo blijf je week na week terugkomen.

  Tijdens de les train je met een partner. Maar maak je geen zorgen, er is geen fysiek contact. Je oefent trap- en stoottechnieken met behulp van pads, afgewisseld met lichaamsoefeningen om je kracht en conditie uit te dagen. Zo werk je elke week aan een betere conditie. 

  Is een Kickboks groepsles geschikt voor mij?

  Vind je het leuk om aan je conditie en kracht te werken? Stoot en trap combinaties te leren? Steeds beter te worden qua techniek? Kom dan een Kickboksles proberen in één van onze Rotterdamse clubs. Tijdens een Kickboksles gebruik je natuurlijk je lichaam. Maar ook mentaal wordt je uitgedaagd. Was het nou trap-stoot-trap of stoot-trap-stoot? 

  Omdat je samenwerkt in groepjes van twee (onder leiding van onze ervaren instructeurs) is een groepsles Kickboksen heel motiverend. Heb je een topdag, dan straalt jouw positiviteit uit op anderen. En andersom werkt het net zo. Zo wordt elke training extra leuk met elkaar. 

  Hoe ziet een Kickboksles in Rotterdam eruit?

  Elke training begint met een warming up om je spieren voor te bereiden op de les. De les zelf duurt zo’n 60 minuten. Tijdens de les wordt je verdeeld in paren en ga je samen aan de slag. Onze ervaren instructeurs leren je verschillende stoten en trappen die je vervolgens op de pads oefent. Zo blijft het fysieke contact beperkt en kun je samenwerken met elke partner, ongeacht hoe groot of ervaren hij of zij is. 

  Weer vol energie na een Kickboksles 

  Als je de hele dag achter een bureau hebt gezeten kan je aan het einde van de dag wel wat beweging gebruiken. Maar ook als je de hele dag staat of fysiek zwaar werk doet is Kickboksen een heerlijke manier om weer op te laden. Elke les is weer uitdagend met nieuwe oefeningen waar je sterker van wordt en meer conditie krijgt. Het is gegarandeerd zweten geblazen!

  Waarom Kickboksen bij SportCity Rotterdam?

  Vanaf het moment dat je de SportCity club binnenloopt weet je dat je goed zit. Tijdens de groepslessen wordt je begeleid door een ervaren instructeur. Maar wil je meer weten over onze fitnessapparaten, een schema samenstellen of gewoon wat advies? Dan staan onze trainers ook voor je klaar!

  SportCity locaties Rotterdam 

  Sport je het liefst dichtbij huis, vlakbij werk of school of ergens onderweg? In Rotterdam vind je negen SportCity locaties verspreid over de stad. Van Blijdorp tot aan de Kuip, in Zuid, Noord en Centrum. Elke club heeft high-tech kracht- en cardio-apparaten en een gevarieerd lesaanbod. 

  Boek nu een groepsles bij SportCity Rotterdam 

  Heb je de SportCity app al gedownload? Hierin vind je het actuele lesaanbod per locatie en boek je een plekje in de zaal. Maar het zit ook vol met workouts die je thuis kunt doen op een moment dat het jou uitkomt. Voor als je even niet bij een van onze vestigingen terecht kunt.

  Veelgestelde vragen over Kickboks groepsles in Rotterdam

  Moet ik bang zijn voor blessures? Nee, tijdens een kickboksles wordt je begeleid door gecertificeerde instructeurs. Zij kijken naar je niveau en passen daar de oefeningen op aan. Natuurlijk word je tijdens de les uitgedaagd, maar je hoeft niet bang te zijn voor blessures. En van fysiek contact is geen sprake, want je oefent je stoten en trappen op speciale pads. 

  Wat trek ik aan naar een Kickboks groepsles? Tijdens de les is het zweten geblazen! Trek daarom speciale sportkleding aan die sneldrogend is, bijvoorbeeld een korte broek en een hemd. Dan weet je zeker dat je comfortabel blijft. En vergeet je zaalschoenen niet!

  Moet ik mijn eigen bokshandschoenen meenemen naar de les? Dat mag, maar bokshandschoenen liggen voor je klaar in de zaal en worden na elke les gedesinfecteerd.

  Moet ik zelf een trainingsmaatje meenemen? Je mag met een vriend naar de groepsles komen maar het hoeft niet. Tijdens de les word je verdeelt in paren en ga je samen aan de slag met speciale pads. De instructeur kijkt wie het beste bij elkaar passen qua niveau. Maar eigenlijk kan iedereen met elkaar trainen. 

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.