Header yoga groepsles

Yoga in Rotterdam

  Rotterdam is de tweede grote stad van Nederland. Maar voor de echte Rotterdammers staat deze bruisende stad natuurlijk op nummer 1. Zo is er 24 uur per dag bedrijvigheid in de Rotterdamse haven en kent iedereen de marathon van Rotterdam. Rotterdammers staan bekend om hun mentaliteit van aanpakken. Maar hoe zit het met de ontspanning?

  Over yogales in Rotterdam

  Wil je niet alleen fysiek maar ook mentaal bezig zijn? Dan is een yogales in Rotterdam echt iets voor jou. Yoga brengt je weer in contact met jezelf en ontspant je lichaam en geest, zodat je weer helemaal oplaadt. Het is daarnaast de perfecte manier om lenig te blijven en je ademhaling te verbeteren. Je zult merken dat je sportprestaties daardoor ook beter worden.

  Wil je het drukke stadsleven even achter je laten en genieten van het heerlijke zen-gevoel van een yogales? In Rotterdam zijn er verschillende SportCity clubs waar je yogalessen kunt volgen. Dit zijn groepslessen die begeleid worden door een ervaren yoga instructeur.

  Combineer yoga in Rotterdam met andere sporten

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bij andere clubs onbeperkt groepslessen volgen. Het is ook mogelijk om verschillende soorten work-outs en trainingen te combineren. Werk bijvoorbeeld eerst aan je kracht met een les Bodypump en stretch daarna je spieren tijdens de yogales.

  Wat is een yoga groepsles?

  Tijdens een groepsles yoga bij SportCity werk je aan je innerlijke balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in onze comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van de asana’s.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Onze yogalessen zijn geschikt voor iedereen. Jong, oud, ervaren of beginner. Een yogales bij SportCity in Rotterdam is bijzonder geschikt als je:

  • door rugklachten of blessures niet kunt sporten

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in een

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  Bij SportCity bieden we diverse yogavormen aan, van rustig tot dynamisch en actief. Ashtanga yoga, Power yoga en Vinyasa yoga zijn het meest intensief. Tijdens de les volgen de oefeningen elkaar in een redelijk hoog tempo op. Zo verbeter je je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Begin je liever wat rustiger? Dan zijn Flow yoga, Hatha yoga en Yin yoga geschikt voor jou. Deze lessen zijn opgebouwd uit ontspannen houdingen die afgewisseld worden met meer dynamische en statische houdingen. Je lichaam wordt hierbij niet zwaar belast. Daarom zijn deze lessen erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Een yogales is een goede manier om een uurtje mentaal te ontspannen. Yoga is ook heel geschikt als je rugklachten hebt en als je stramme spieren weer soepel wilt maken. De oefeningen geven bovendien verlichting als je nek-, schouder- of spierklachten hebt. 

  Stijve spieren en gewrichten worden weer soepel

  Veel yoga-oefeningen rekken je spieren op en maken je bindweefsel soepel. Er ontstaat ook meer ruimte in je gewrichten. Als je regelmatig aan yoga doet, dan zul je merken dat je gewrichten en spieren soepeler worden en dat je makkelijker beweegt.

  Sportblessure? Probeer een yogales!

  Heb je last van een sportblessure en mag je een tijdje niet intensief sporten? Dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Door de oefeningen te doen hou je je buikspieren, rugspieren en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je na je herstel weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel helpt yoga om blessures te voorkomen. 

  Een groepsles heeft als voordeel dat je samen met andere yoga fans in beweging bent. Je hoeft dus niet alleen op je matje je oefeningen toe doen. De groepsles is gezellig en je kunt er nieuwe mensen leren kennen. Bovendien motiveer je elkaar. Onze groepslessen zijn geschikt als je net begint met yoga, maar ook als je al vaker aan yoga hebt gedaan. Instromen kan het hele jaar door, dus je kunt meteen beginnen. 

   Hoe ziet een yoga les in Rotterdam eruit?

  Voor yoga groepslessen in Rotterdam kun je terecht in onze clubs. Je vindt de SportCity clubs door heel Rotterdam. Dus ook bij jou in de buurt. De yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

  De groepslessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens de les word je begeleid door onze gecertificeerde instructeurs. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na afloop voel je je lekker soepel en ben je weer helemaal zen.

  Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Het is dus ook mogelijk om voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg te maken met een yogales.

  Waarom yoga bij SportCity Rotterdam?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga.

  Altijd een club in de buurt

  Je vindt onze clubs door heel Rotterdam. Ze zijn goed bereikbaar met de metro en het openbaar vervoer. De meeste clubs zijn dagelijks geopend en vaak kun je al vroeg terecht. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen.

  Wil je graag groepslessen yoga in Rotterdam volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. Vooraf kun je onze SportCity-App downloaden. Daar vind je o.a. een aantal yoga videolessen die je zelf thuis kunt doen. Dus: pak je matje en probeer het zelf. Enthousiast geworden? Kom dan sporten bij SportCity.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Rotterdam

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Rotterdam? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen.

  Kan yoga helpen bij rugklachten? Als je rugklachten hebt, dan kan yoga verlichting geven, maar dat is wel afhankelijk van het soort rugklachten. Wil je beginnen met yoga? Overleg vooraf met je fysiotherapeut, arts of behandelaar of dit voor jou verstandig is.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.