Header pilates groeples

Pilates in Rotterdam

  In Rotterdam wordt hard gewerkt. Daar staan Rotterdammers tenslotte om bekend. Maar als je altijd overal je schouders onder moet zetten, dan kunnen die schouders soms wel pijn gaan doen. En misschien je knieën ook wel….Een Pilates groepsles bij SportCity is dan een prima manier om je lichaam fit te maken en weer in balans te brengen.

  Sportscholen door heel Rotterdam

  Van de wijk Charlois tot Prins Willem Alexander, overal kun je sporten bij SportCity. We hebben clubs door de hele stad, die goed bereikbaar zijn met de metro en het openbaar vervoer. Of met de fiets. Dan heb je meteen je warming-up gehad.

  Met één of twee uurtjes Pilates in de week blijf je in topvorm. Je houding wordt beter, je schouders (nog) rechter en al je spieren worden sterker. Zo kun je weer fit aan slag, met de schouders eronder!

  Wat is Pilates?

  Pilates is een trainingsmethode die in de vorige eeuw werd bedacht door John Pilates. Met zijn oefeningen combineerde hij Westerse en Oosterse ideeën over gezondheid en fitness. Pilates bestaat uit low-impact grondoefeningen waarmee je je flexibiliteit, spierkracht en uithoudingsvermogen traint. Daarnaast is je ademhaling ook belangrijk. Met Pilates krijg je een goede houding, een sterke core en een betere balans. 

  Iedereen kan Pilates doen

  De Pilates oefeningen zijn geschikt voor iedereen. Je voert ze op je eigen niveau uit om zo je fitnessdoel te halen. Het maakt dus niet uit of je het al eerder hebt gedaan of net begint. Je zult snel merken dat je sterker wordt. Pilates is heel geschikt als je:

  • leniger wilt worden

  • je (zwakke) rug wilt versterken

  • je atletische prestaties wilt verbeteren

  • vanwege een blessure of rugklachten je core stabieler wilt maken

  Maar je kunt Pilates ook gewoon doen als je graag een goede houding en soepele spieren wilt. De principes van Pilates kun je in elke andere training gebruiken. Het is bovendien een goede manier om van blessures af te komen.

  Pilates en cardio - een goede match

  Pilates is niet bedoeld als cardiotraining. Wil je naast Pilates extra aan je conditie werken? Dan raden we aan om er conditie groepslessen naast te doen, bijvoorbeeld BodyStep of Spinning. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen en je groepslessen combineren.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates is geschikt voor iedereen. Je kunt het doen als je in topvorm bent, als je van een blessure herstelt en als je al wat op leeftijd bent. Heb je al lang niets aan lichaamsbeweging gedaan? Tijd om eens van die bank af te komen, want met Pilates bouw je je conditie weer op. Onze Pilates groepslessen zijn geschikt voor elk niveau en je kunt op ieder gewenst moment instromen.

  Pijn in je rug of bekken? Probeer Pilates!

  Wist je dat rug- of bekkenklachten veroorzaakt kunnen worden door een slechte houding? Bij Pilates voer je gerichte oefeningen uit die de spiergroepen in je core sterker maken. Je houding verbetert daardoor. Je zult snel merken dat je rug- en bekkenklachten minder worden. Je wervelkolom wordt soepeler en sterker en ook je bekken zal stabieler worden. Dat is de reden dat Pilates ook kan helpen bij bekkeninstabiliteit. Overleg wel eerst met je specialist voordat je je opgeeft voor een Pilates les.

  Pilates en sportblessures

  Een sterk punt van Pilates is dat je er niet zo snel blessures mee oploopt als met andere sporten. Dat betekent niet dat je geen spierpijn kunt krijgen, maar dat is juist een goed teken! Ben je gevoelig voor blessures, of herstel je van een blessure? Dan is Pilates een goede manier om in beweging te blijven.

  Als je regelmatig aan Pilates doet, dan verbetert je bloedsomloop door de ademhalingstechnieken die bij Pilates horen. Pilates is heel effectief, omdat je niet alleen de oppervlakkige spieren, maar ook de dieper liggende spieren traint. Zo train je jezelf fit.

  Hoe ziet een Pilates les in Rotterdam eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Soms gaan we iets langer door. Bij SportCity Rotterdam doen er ongeveer 25 deelnemers mee aan een groepsles. Zo hoef je nooit in je eentje de Pilates oefeningen te doen. Dit werkt motiverend waardoor je net dat stapje extra zet. 

  Versterk je core en verbeter je houding

  Tijdens de les werk je, na een warming up, aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur train je je lichaam met precisie, controle en concentratie. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Waarom Pilates bij SportCity Rotterdam?

  Bij SportCity in Rotterdam volg je onbeperkt Pilates lessen met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Je kunt daarbij kiezen uit 9 moderne clubs die door de hele stad zitten. Er is er dus altijd wel eentje waar je je thuisvoelt. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Handig als je voor of na je werk wilt komen trainen. 

  Boek je groepsles met de gratis SportCity app

  Met de gratis SportCity app boek je snel online je groepslessen wanneer jou dat het beste uitkomt. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap, mag je ook gebruik maken van onze fitness apparatuur. Wissel bijvoorbeeld je groepslessen af met een sessie op de loopband of crosstrainer en bouw zo extra conditie op.

  Veelgestelde vragen over Pilates in Rotterdam

  Is Pilates intensief? Ja. Met Pilates geef je je hele lichaam een intensieve krachttraining. De spieren van je core vormen steeds het middelpunt van de Pilates-oefeningen.Vooral de diepe spieren van je buik, bekkenbodem en onderrug worden flink getraind.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Hoe vaak moet je per week aan Pilates doen? Voor een effectieve workout raden we aan om 2x per week aan Pilates te doen.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Een van de belangrijkste verschillen tussen yoga en Pilates is dat yoga kan worden gebruikt om je lichaam flexibeler te maken. Yoga maakt ook geleidelijk je gewrichten soepeler. Bij Pilates proberen we vooral de core spieren te ontwikkelen en je houding te verbeteren. Yoga draait dus om flexibiliteit en stabiliteit. Pilates draait meer om kracht en evenwicht.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Helpt Pilates ook tegen stress? Ja. Pilates heeft een positief effect op stress. Concentratie en coördinatie zijn van belang bij Pilates. Dit helpt je je hoofd leeg te maken en zorgen opzij te zetten

  Krijg je van Pilates lange, slanke spieren? Door de PIlates oefeningen worden je spieren zachtjes gestretcht. Je spieren worden dus soepeler ipv langer en je krijgt meer spierdefinitie.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.