Header Zumba groepsles

Zumba in Rotterdam

  Elk jaar is in het laatste weekend van juli Rotterdam Zomercarnaval: 3 dagen pracht en praal en heel veel muziek en dans. Op de klanken van vooral Latijns-Amerikaanse muziek slingert een bonte, dansende stoet zich door de stad. Jammer dat het maar 3 dagen duurt… 

  Goed nieuws! Bij SportCity in Rotterdam kun je elke dag van het jaar aan je conditie werken met onze swingende Zumba groepslessen. Als jij ook graag fit wilt blijven, maar wel met een work-out waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles geschikt voor jou.

  Wat is Zumba?

  De meeste mensen weten intussen wel wat Zumba is. Geen wonder, want er is volop aandacht voor. Overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op pleinen in de stad Zumba-lessen georganiseerd. De oefeningen zijn vergelijkbaar met aerobics, maar dan net een beetje anders. De vrolijke en dansbare muziek, de “eenvoudig” uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba klas gaat.

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez was zijn cassettebandje met fitness muziek vergeten. Daarom zette hij een tape op die toevallig in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En de rest is geschiedenis.

  Waarom een Zumba groepsles?

  Is dansen helemaal jouw ding en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Rotterdam wat voor jou. Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is precies wat je gaat doen tijdens de les. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En oefening baart kunst: hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  De voordelen van Zumba

  Van Zumba zul je niet enorm gespierd worden. Daarvoor is bijvoorbeeld de fitness of een groepsles BodyPump beter geschikt. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Je zal ook merken dat je buik- en rugspieren strakker worden. 

  Door vaker mee te doen met een Zumba les krijg je een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam. 

  Nog meer voordelen van Zumba

  • je verhoogt je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen

  • het is voor iedereen geschikt.

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Als bij de gedachte aan een work-out de moed je in de schoenen zakt, dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. Het kost ook energie, maar omdat je lekker aan het swingen bent, heb je dat helemaal niet door. 

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Rotterdam eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity Rotterdam duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Verander je workout in een feestje

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen zijn leuk en laagdrempelig. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Wat draag je tijdens een Zumba les?

  Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.

  Waarom Zumba bij SportCity Rotterdam?

  In Rotterdam vind je maar liefst 9 SportCity clubs, verspreid over de hele stad. Er zit dus altijd wel een club bij jou in de buurt. Vroege starter? Of meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je vast een moment om te komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. En je kunt ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Rotterdam volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over Zumba in Rotterdam

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen zijn geschikt voor elk niveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.