Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Alkmaar

  Over Bootcamp in Alkmaar

  Als je in Alkmaar woont en zin hebt in een sportieve uitdaging, dan hebben we goed nieuws voor je. Bij SportCity Alkmaar kun je namelijk terecht voor onze groepsles Bootcamp. Super intensief, nooit saai en goed voor je hele lichaam. We bieden zowel indoor als outdoor lessen aan, dus je kunt je ook lekker uitleven in de buitenlucht. Na afloop heb je veel calorieën verbrand en zijn al je spieren flink aan het werk gezet. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Alkmaar eruit?

  Een Bootcamp les bij de SportCity clubs kan bestaan uit onder andere hardlopen, krachtoefeningen en intervaltrainingen. Tijdens de training doe je bijvoorbeeld op een hoog tempo squats en push-ups, maar ook touwtje springen kan onderdeel zijn van een Bootcamp training. 

  Bootcamp betekent: afwisseling

  Bij Bootcamp heb je veel mogelijkheden en dat houdt het leuk. Train bijvoorbeeld met kettlebells, corebags en medicine balls. Tijdens een outdoor Bootcamp zijn ook boomstammen, klimrekken of zelfs je mede-Bootcampers geschikt als trainingsmateriaal! Een enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur leidt je door de oefeningen heen. 

  De afwisselende trainingen, het sporten in teamverband en de enthousiaste instructeur houden je gemotiveerd en zorgen dat je niet opgeeft. Je traint bij SportCity altijd op je eigen niveau, waardoor de les geschikt is voor iedereen.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Bootcamp bij onze SportCity clubs is een prima training als jij samen met anderen flink wilt werken aan je conditie en kracht. Heb jij ook wat te lang op de bank gezeten en wordt het weer tijd om fitter te worden? Kom dan een keertje Bootcampen bij SportCity in Alkmaar. 

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is oorspronkelijk een spierversterkende trainingsmethode die werd gebruikt door soldaten van het Amerikaanse leger in bezette. In korte tijd werden zij op zeer intensieve wijze lichamelijk klaargestoomd voor hun taak. Vaak was er geen professionele fitness apparatuur beschikbaar, dus gebruikten ze materiaal wat wel voorhanden was. Zoals zakken met zand, boomstammen en andere zware voorwerpen. Daarnaast was intervaltraining en cardio onderdeel van het programma. De Bootcamp trainingen bij SportCity zijn gebaseerd op deze pittige trainingen.

  Veel afwisseling met Bootcamp

  Met een Bootcamp training verbeter je je algemene conditie en kracht en je verbrandt veel calorieën.Het is dus ook geschikt als je wilt afvallen. De ene keer doe je alleen oefeningen waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. De andere keer gebruik je gewichten of gebruik je voorwerpen om je spieren te versterken. Dat maakt de Bootcamp groepslessen heel afwisselend.

  Full body workout 

  Bootcamp kan een goed alternatief zijn voor fitness en cardiotraining. Je traint je uithoudingsvermogen en versterkt je spieren als je een pittige Bootcamp workout doet. Wil je specifieke spiergroepen trainen, dan kun je naast Bootcamp ook fitness doen. Met een SportCity lidmaatschap combineer je eenvoudig groepslessen Bootcamp met fitness, voor een complete training.

  De voordelen van een Bootcamp groepsles

  Bij SportCity bieden we groepslessen Bootcamp aan. In een groepsles helpt je instructeur je met de oefeningen en motiveer je elkaar. De voordelen van Bootcamp zijn:

  • Bootcamp is geschikt voor elk niveau

  • je verbrandt veel calorieën (gemiddeld tussen de 500 en 800 kcal per training)

  • de trainingen zijn afwisselend

  • je conditie gaat vooruit en je wordt sterker

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Indoor & Outdoor Bootcamp bij SportCity

  Bootcamp kun je zowel binnen als buiten doen. Het kan soms heel fijn zijn om na een lange dag op kantoor lekker buiten in de frisse lucht een Bootcamp sessie te doen. Daarbij gebruik je alles wat je onderweg tegenkomt: bankjes, boomstammen, trappen, klimrekken. Ouderwets buitenspelen! Bij SportCity bieden we indoor en outdoor trainingen aan. 

  Waarom Bootcamp bij SportCity Alkmaar?

  Bij SportCity volg je Bootcamp groepslessen van ongeveer 1 uur in groepen van zo’n 25 deelnemers. Iedereen is welkom en het maakt niet uit welk niveau je hebt. Je kunt het hele jaar door instromen en je lekker in het zweet werken met Bootcamp. Er zit altijd wel een club bij jou in de buurt waar je mee kunt doen.

  Bootcampen op jouw manier

  Bij SportCity Alkmaar train je op jouw manier, met lidmaatschappen voor korte of langere tijd. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je in de clubs onbeperkt groepslessen. Je mag bovendien gebruik maken van alle fitnessfaciliteiten. Naast Bootcamp kun je met je lidmaatschap ook andere groepslessen volgen. Probeer ook eens een les Body Pump, of kom juist helemaal tot rust bij de Yoga of Body & Mind.

  De gratis Sportcity App

  Met je lidmaatschap en de gratis SportCity app boek je heel eenvoudig en snel je groepslessen bij de SportCity club van jouw keuze. Zo kun je je trainingen plannen op de tijdstippen die jou het beste passen.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Alkmaar

  Wordt er bij Bootcamp getraind met speciale apparaten?

  Soms wel, maar het hoeft niet. Je eigen lichaamsgewicht is meestal voldoende tijdens de trainingen. Voor de variatie zal de instructeur soms ook oefeningen met kettlebells of touwen op het programma zetten. Bij een bootcamp in de buitenlucht gebruik je wat je tegenkomt. Bijvoorbeeld klimrekken, picknicktafels, trappen, heuveltjes en boomstammen.

  Welke kleding moet ik aan voor een Bootcamp training?

  Zorg in ieder geval voor goed dempende schoenen, waarmee je goed kunt lopen, rennen en springen. Verder kun je je gewone sportkleding dragen, dus een shirt en een trainingsbroek. Als je buiten traint, kan het handig zijn om een extra sweater of een vest mee te nemen.

  Kan ik aan Bootcamp doen als ik een blessure heb?

  Dat is geen goed idee. Bootcamp is een intensieve training. We raden je daarom af om mee te doen als je een blessure hebt. Wil je toch sporten met een blessure? Overweeg dan eens een Pilates of Yoga groepsles.

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik dan wel meedoen met een Bootcamp les?

  Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met Bootcamp?

  Je moet er rekening mee houden dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Als je net begint, probeer dan de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Als je regelmatig lessen volgt, zul je steeds vlotter mee kunnen doen. Achteraf kun je last hebben van spierpijn, maar dat betekent ook dat je vooruitgang boekt.

  0 clubs gevonden