Groepsles Kickboksen header

Kickboksen in Alkmaar

  Alkmaar staat natuurlijk vooral bekend om de kaasmarkt, maar heeft nog meer te bieden. Je kunt er fantastisch winkelen en als je zin hebt in een strandwandeling of een frisse duik, dan zit je zo aan zee. En wist je al dat je in Alkmaar kunt kickboksen bij SportCity? Bij kickboksen denk je misschien aan gebroken neuzen, blauwe ogen en gevaarlijk uitziende mannen in glimmende broeken. Maar jij kunt het ook doen! Bij SportCity train je veilig: je oefent je trap- en stoottechnieken op speciale pads. Er komt dus geen fysiek contact aan te pas. En het is nog leuk ook.

  Kickboksen bij SportCity

  Kickboksen is een vechtsport, waarbij je je handen, vuisten, schenen en voeten gebruikt. Je leert zowel trappen als stoten. Het is een intensieve sport, waarbij je je hele lichaam gebruikt. Al sinds de jaren ‘70 wordt kickboksen beoefend in Japan en de Verenigde Staten, waarna het is overgewaaid naar Europa en de rest van de wereld. Logisch, want het is een uitdagende en gevarieerde sport.

  Bij kickboksen worden trappen die gebruikelijk zijn bij karate en taekwondo gecombineerd met de stoten van het traditionele boksen. 

  Je kunt er natuurlijk voor kiezen om uitsluitend nog gaan kickboksen, maar het is ook een goede aanvulling op je gebruikelijke sportroutine. De les combineert cardio, techniek én kracht, het is dus een complete workout. 

  Verbeter je conditie bij elke beweging

  Bij kickboksen gebruik je elke spier van je lichaam, ook die waarvan je het bestaan nog niet vermoedde. Een kickbokstraining is heel intensief, je verbrandt veel calorieën omdat je stofwisseling overuren draait. Dus als je wilt afvallen en tegelijk aan je conditie wilt werken, moet je zeker gaan kickboksen!

  Fysiek en mentaal op je best

  Als je gaat kickboksen zul je merken dat niet alleen je conditie met sprongen vooruit gaat. Je zit ook mentaal beter in je vel. Je zoekt je grenzen op en krijgt meer zelfvertrouwen. Dat straal je dan ook uit. 

  Wanneer is kickboksen geschikt voor jou?

  Iedereen kan meedoen aan de groepsles Kickboksen bij SportCity Alkmaar. Man, vrouw, jong, oud, beginner of ervaren kickbokser, het maakt niet uit. Geen ervaring? Geen probleem. SportCity leert je vanaf je eerste les om de boks- en traptechnieken op de juiste manier uit te voeren. En met een lidmaatschap kun je zo vaak komen trainen als je wilt.

  Waarom is kickboksen zo goed voor je?

  Als je een paar lessen mee hebt gedaan met de groepsles Kickboksen, zul je merken dat er dingen verbeteren:

  • Je conditie wordt steeds beter. Bij kickboksen sta je bijna nooit stil: voetenwerk en verdediging zijn belangrijk, zodat je steeds in beweging bent. Daar heb je een goede conditie voor nodig. Die zul je moeten opbouwen, maar dat gaat vanzelf als je vaker meedoet. 

  • Je evenwicht en coördinatie gaan vooruit. Je moet tijdens het boksen je lichaam goed onder controle hebben. Door het vele trappen in de lucht, wordt je evenwicht vanzelf steeds beter.

  • Trappen en stoten kost veel kracht en dat maakt je spieren sterker. Je zult merken dat je steeds meer kracht en snelheid krijgt.

  • Kickboksen kan helpen om je zelfvertrouwen te vergroten. Je leert je eigen kracht kennen en je voelt je sterker omdat je jezelf leert verdedigen.

  Hoe ziet een groepsles kickboksen in Alkmaar eruit?

  Tijdens de Kickboks groepsles krijg je les van een gediplomeerde instructeur die je de stoot- en trapbewegingen leert op speciale pads. De les bestaat uit een mix van cardio training en Kickboks technieken. De oefeningen zijn leuk en afwisselend, dus de les is voorbij voor je het weet. De trainingen zijn pittig, maar geschikt voor elk niveau. Alles op je eigen tempo. 

  Na een warming-up ga je in groepjes van twee aan de slag met stootkussens. Zo leer je bijvoorbeeld zo efficiënt mogelijk stoten en trappen. De oefeningen doe je zonder lichamelijk contact, maar je probeert natuurlijk wel om de pads zo goed en hard mogelijk te raken. Andere lichaamsdelen komen aan bod bij de bodyweight oefeningen die we tussendoor doen. Een les duurt gemiddeld 60 minuten.

  Aan het eind van de training zit je vol energie. Moeilijke dag gehad? Na een Kickboks groepsles bij SportCity Alkmaar kun je er weer helemaal tegen. 

  Waarom kickboksen bij SportCity Alkmaar?

  SportCity biedt in Alkmaar groepslessen kickboksen aan. Met ons lidmaatschap doe je onbeperkt mee met alle groepslessen die deze club aanbiedt. Je mag bovendien gratis gebruik maken van alle fitnessapparaten in de clubs. Zo kun je bepaalde spiergroepen extra trainen, of meer cardio doen voor een betere conditie. 

  Wil je een keer ergens anders sporten? Als lid van SportCity kun je terecht in verschillende clubs die zijn verspreid, afhankelijk van jouw lidmaatchap over heel Nederland. Onze moderne clubs hebben airco en diverse faciliteiten zoals aparte kleedkamers en gratis parkeren. Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap boek je snel je je Kickbokslessen online. 

  Veelgestelde vragen over kickboksen in Alkmaar

  Welke kleding heb ik nodig voor kickboksen? Bij kickboksen is het belangrijk dat je kleding draagt waarin je je goed kunt bewegen. Gewone sportkleding die goed past is prima. Draag een korte of lange broek met t-shirt, maar let er wel op dat er geen ritsen of uitsteeksels aan zitten, waaraan je je kunt bezeren. Binnenschoenen helpen bij je voetenwerk en zorgen dat je stevig staat als je je oefeningen doet.

  Zijn de kickbokslessen gemengd? Ja. Bij onze kickbokslessen boksen mannen en vrouwen samen. We maken groepjes op basis van niveau, zodat je altijd een gelijkwaardige trainingspartner tegenover je hebt.

  Wat is het verschil tussen kickboksen en boksen? Het grootste verschil is dat je bij kickboksen je handen en voeten gebruikt, en niet alleen je handen. Bij kickboksen mag je gebruik maken van je voeten, handen en je scheenbeen. Als je bokst, dan ben je vooral bezig met de stoten, je dekking en je houding. Bij kickboksen deel je ook stoten uit, maar de nadruk ligt meer op de traptechnieken voor je benen.

  Moet ik zelf bokshandschoenen kopen voor de kickbokslessen? Je mag je eigen handschoenen meenemen, maar het hoeft niet. Op de club liggen ook handschoenen klaar in de zaal. Deze worden na afloop gedesinfecteerd. 

  Heb ik ervaring nodig om mee te kunnen boksen? Ervaring is niet nodig. Je kunt gewoon mee komen trainen, ook al ben je nog nooit in de buurt van een sportschool geweest. Onze instructeurs kijken wat je niveau is en geven je tijdens de lessen de juiste oefeningen om je niveau te verbeteren. 

  Moet ik bang zijn voor blessures? Nee, tijdens een Kickboksles wordt je begeleid door gecertificeerde instructeurs. Zij kijken naar je niveau en passen daar de oefeningen op aan. Natuurlijk word je tijdens de les uitgedaagd, maar je hoeft niet bang te zijn voor blessures. En van fysiek contact is geen sprake want je oefent je stoten en trappen op speciale pads. 

  0 clubs gevonden