Header pilates groeples

Pilates in Alkmaar

  Denk je aan Alkmaar, dan denk je waarschijnlijk aan kaas. Daarmee doe je de stad tekort, want er is veel meer dan dat. Het is een prachtige oude stad met veel grachten en talloze monumenten. En, voor de liefhebbers, er is ook een heus biermuseum te vinden! Tel daarbij op dat de ligging bijzonder gunstig is, ten opzichte van Amsterdam én van de zee, en je weet waarom Alkmaar zo aantrekkelijk is. En wil je bij dat alles werken aan een goede lichaamshouding en sterke spieren? Dan ben je van harte welkom de Pilates groepsles bij  in Alkmaar.

  Over Pilates in Alkmaar

  Ben je op zoek naar een training voor een sterker en strakker lichaam en een betere houding? Dan moet je echt eens een groepsles Pilates proberen. Ervaring is niet nodig, je kunt op elk gewenst moment beginnen en doet altijd mee op je eigen niveau. 

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. Je kunt je Pilates lessen dus afwisselen met fitness of één van onze andere groepslessen. Probeer bijvoorbeeld ook eens een les yoga, voor de extra flexibiliteit. 

  Wat is Pilates precies?

  Begin vorige eeuw is Pilates ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates. Volgens hem komt elke beweging die je maakt vanuit een centraal punt in je lichaam, namelijk je core. Daaronder vallen je buikspieren, maar ook de bilspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat volgens Pilates je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot.

  Voor wie is Pilates geschikt?

  Iedereen kan aan Pilates doen, ongeacht geslacht, leeftijd of gewicht. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. Daarnaast is deze vorm van fitness iets voor jou als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. 

  Verbeter je lichaamshouding met Pilates 

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, wordt je buik strakker. Doordat je rug en wervelkolom stabieler worden, krijg je na verloop van tijd ook een betere houding. De focus op je oefeningen zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Pilates helpt je bij je doelen

  Er zijn maar weinig groepslessen waarbij je zoveel verschillende delen van het lichaam aanspreekt als bij Pilates. Het kan daarom ook helpen bij verschillende doelen. Wil je sterker worden? Leniger? Beter in balans? Het kan allemaal met Pilates. 

  De oefeningen worden steeds op verschillende manieren uitgevoerd. Er is altijd een optie voor beginners en meer ervaren beoefenaars. Zo raak je nooit uitgekeken op Pilates en blijft elke training een nieuwe uitdaging. 

  Werk aan je hele lichaam

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent natuurlijk niet dat je andere spieren niet aan het werk worden gezet. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Alkmaar eruit?

  Een groepsles Pilates bij  duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. 

  Bij onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Na de les kan je er weer helemaal tegen.

  Waarom Pilates bij  Alkmaar?

  Al onze groepslessen zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet, je doet gewoon mee met de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waarvoor je graag elke week terugkomt. 

  Elke les doen ongeveer 25 mensen mee. Samen sporten is gezellig en je motiveert elkaar. Bij  kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ook nog eens volop variëren tussen trainingen. Wissel Pilates bijvoorbeeld eens af met fitness of yoga. 

  Trainen waar en wanneer jij wilt

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met alle groepslessen die onze clubs aanbieden. Dus ben je een keer van huis, of heb je gewoon zin in een andere omgeving? Afhankelijk van jouw lidmaatschap kun je dan ook andere clubs binnen lopen. Je kunt kiezen uit fitness, live groepslessen (binnen en buiten), Small Group trainingen en Virtual lessen.  

  Met de gratis  SportCity-app boek je eenvoudig vooraf je groepsles. In de app vind je ook videolessen en work-outs. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Alkmaar

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates zijn de oefeningen gericht op het verbeteren van je houding. Pilates kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen.Pilates is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest.Yoga is een combinatie van mediteren en bewegen, met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je spieren, maar je geest is bij yoga net zo belangrijk.

  Hoe vaak moet je de Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Ik ben niet lenig, kan ik dan een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft echt niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij  is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat je met elke les steeds wat flexibeler wordt. Regelmatig een les meedoen werkt dan het beste. 

  Ik heb last van een blessure, kan ik dan meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures, spierpijn of last van je gewrichten hebt. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht en niveau. Bij  kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  0 clubs gevonden