Header Zumba groepsles

Zumba in Alkmaar

  In Alkmaar kun je je uitleven met de lekkerste Hollandsche kaas en binnen 15 kilometer sta je ook nog op het strand, met alle leuke strandtenten. Een prima combinatie met de gezellige kroegjes en eettentjes in de stad! Wil je al die calorieën tussendoor wel weer wegwerken? Dan kom je toch lekker meedoen met de Zumba groepsles bij SportCity Alkmaar. Daar kun je zowel aan je slanke lijn en conditie werken als lekker je heupen losgooien.

  Zumba Groepsles in Alkmaar

  Ben je helemaal weg van dansen, maar wil je ook blijvend aan je fitheid werken? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Alkmaar precies wat je nodig hebt. Deze populaire workout is vanaf het begin af aan, toen het uit Colombia overwaaide, een echte hit. Het woord ‘zumba’ staat voor ‘snel bewegen en heel veel plezier hebben’ en dat is precies wat je kunt verwachten van zo’n groepsles. Je doet fitness oefeningen op Latijns-Amerikaanse muziek, zoals merengue en salsa. Heerlijk om allerlei verschillende pasjes te doen op deze opzwepende muziek, terwijl je lichaam ongemerkt fitter, soepeler en sterker wordt. Net als een avondje stappen, maar dan supergoed voor je lijf. 

  Hoe vaker je meedoet aan Zumba hoe leuker het wordt, want je merkt dat je fitheid toeneemt en de pasjes gaandeweg als vanzelf gaan. 

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Ben je niet zo dol op fitness, met al die apparaten en cardio oefeningen? Maar wil je wel op een feel-good manier aan je conditie werken, gezellig samen met anderen? Dan is een Zumba groepsles bij SportCity Alkmaar ideaal voor jou. Je krijgt er superveel energie van en je fitheid gaat vooruit terwijl jij gewoon lol hebt. Lekker de dansvloer op in de sportschool!

  Zumba is geschikt voor elk niveau, het maakt niet uit hoe oud je bent, wat je weegt, of je net begint met sporten of een doorgewinterde fitness kampioen bent.  De oefeningen en passen tijdens de groeps belasten niet je gewrichten. Dus ook voor mensen met last van de  knieën, rug of de heupen is Zumba een perfecte workout. 

  Alle voordelen van Zumba op een rij

  Zumba is geen training waarmee je dikke spierballen opbouwt, daarvoor kun je beter aan krachttraining en fitness doen of meedoen aan groepslessen BodyPump. Maar als je lekker wil afvallen en op een superleuke, actieve manier aan je conditie wil werken, is Zumba helemaal jouw ding. En Zumba heeft nog andere voordelen:  

  • door al dat dansen verhoog je je vetverbranding

  • het is superleuk om te doen, je krijgt er een goed humeur en energie van

  • het is voor iedereen geschikt, hoe diverser de groep hoe leuker

  Zet je spieren al dansend aan het werk met Zumba

  Ook al doe je niet aan Zumba groepslessen mee om spierballen op te bouwen, worden je spieren wel degelijk flink getraind tijdens de lessen. Dat komt omdat je tijdens het dansen je hamstrings en dijen lekker aan het werk zet, zodat je onderlichaam al snel in vorm komt. Dat merk je vooral aan je been-en bilspieren, deze worden sterker, strakker en soepeler. Bovendien verbetert Zumba je houding en omdat je bij intensief dansen je hele lichaam gebruikt gaan ook je armen er strakker uitzien.

  Zumba is eigenlijk een all-over-body workout. Je traint geen specifieke spiergroepen, maar zet verschillende spiergroepen al dansend tegelijk aan het werk. Als je de dansbewegingen maakt, worden je core- en rugspieren tegelijkertijd aangespannen en omdat bij het dansen natuurlijk ook je armen meebewegen, train je die ook in een moeite door. Zo neem je al dansend meer spiergroepen mee dan je zou denken!

  Hoe ziet een Zumba groepsles in Alkmaar eruit?

  Je kunt de Zumba groepslessen volgen bij SportCity in Alkmaar. Onze Zumba workouts duren ongeveer 1 uur. Tijdens zo’n Zumba les verbrand je al gauw 900 calorieën, dus onderschat de kracht van dansen niet. Een groepsles Zumba verveelt nooit, doordat de instructeur de low impact moves afwisselt met high impact moves. Zo bouw je je conditie op in Zumba lessen die voelen als een avondje dansen, met de impact van een interval-training.

  Dankzij de hoge en lage intervals vormt een Zumba groepsles een uitstekende conditietraining. Extra meevaller: tijdens een les Zumba werk je ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen merk je al dat de pasjes steeds makkelijker gaan en dat je grotere bewegingen maakt. Dankzij de gevarieerde, opzwepende muziek en de wisselende choreografieën krijg je er steeds meer lol in en blijft elke Zumba groepsles een uitdaging voor zowel beginners als gevorderden.  

  Zumba is echt voor iedereen

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen en de groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus direct meedoen, zelfs als je voor het eerst een voet zet in onze club. Tijdens de Zumba les helpt een gecertificeerde en enthousiaste instructeur je bij het perfectioneren van je dans moves. Er worden aardig wat dansstijlen gebruikt, lekker afwisselend voor iedereen dus. Al met al is Zumba zo leuk, dat je bijna vergeet dat je serieus aan het sporten bent. 

  Zin in vaak Zumba dansen? Dat kan bij ons!

  Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt Zumba groepslessen volgen. Heb je een keer zin in een van de andere groepslessen of andere vormen van sporten die SportCity aanbiedt? Met jouw lidmaatschap mag je alles doen, of je nu zin hebt in BodyPump of Yoga. Je kunt met je lidmaatschap ook onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardio-apparatuur in onze club. Ben je geïnspireerd door alle Zumba lessen, kun je daarna mooi nog aan je spierballen werken!

  Sporten bij SportCity in heel Nederland

  Wil je graag je Zumba groepslessen in Alkmaar volgen? Je bent van harte welkom; download alvast onze gratis SportCity app. Daarmee kun je thuis alvast je favoriete groepsles reserveren, maar je vindt er ook allerlei workouts voor thuis. Heb je een lidmaatschap bij ons, dan mag je overigens in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland komen sporten. De toegang is afhankelijk van jouw lidmaatschap. Goed om te weten als je eens een weekendje weg bent of bij je ouders langsgaat en toch geen Zumba groepsles wil missen. 

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Alkmaar

   Ik hou niet van sporten maar wil wel een betere conditie, kan ik meedoen aan Zumba

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor werkelijk iedereen. Het maakt echt niet uit hoe oud, fit, lenig of sterk je bent. Lukt een keer een beweging of pasje niet? Dan krijg je van je instructeur gewoon een een alternatieve optie, waar jij plezier aan beleeft. Neem comfortabele kleding mee plus aerobic schoenen of jazzsneakers. Maar Zumba beoefenen op blote voeten is ook prima. Neem ook een handdoek en water mee, want je gaat flink wat lol beleven en net zo hard zweten. 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je net zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Dat is maar goed ook, want Zumba schijnt verslavend te werken… Bovendien kun je met dit lidmaatschap ook aan alle andere SportCity groepslessen deelnemen.

   Ik heb totaal geen ritmegevoel, kan ik toch meedoen aan de Zumba groepsles?

   Die vraag krijgen we heel vaak. Goed nieuws, bij Zumba gaat het niet om perfect uitgevoerde moves, maar om beweging, genieten en lol hebben. Doe gewoon mee en je zult zien: hoe vaker je komt, hoe makkelijker de pasjes je af zullen gaan.