Header yoga groepsles

Yoga in Alkmaar

  Alkmaar is de stad van de kaasmarkt, maar ook van de Grote Sint Laurenskerk en het voetbalstadion van AZ. Het is een gezellige winkelstad in een mooie omgeving, met leuke dorpjes als Bergen en Egmond aan Zee vlak in de buurt. Dat wist je allemaal natuurlijk allang, maar wist je ook al dat je in Alkmaar kunt werken aan je fysieke en mentale welzijn? Daarvoor doe je mee aan een yoga groepsles bij SportCity Alkmaar.

  Over yoga bij SportCity Alkmaar

  Tijdens een groepsles yoga ga je aan de slag met verschillende houdingen (asana’s). Dit zijn afwisselend statische houdingen en meer dynamische bewegingen. Hiermee werk je aan een sterk en gezond lichaam. Yoga heeft veel voordelen: je ademhaling verbetert, je kunt je beter concentreren en je wordt leniger. Ook je kracht, uithoudingsvermogen en balans verbeteren met yoga.  

  Lijkt het je wel wat om yoga te oefenen, maar vind je het niet leuk om in je eentje op een matje te liggen? Als je je oefeningen het liefst niet in je eentje doet, is een yoga groepsles bij SportCity in Alkmaar bij uitstek geschikt voor jou. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee. Je motiveert elkaar en maakt er samen een leuke les van. Kom het gewoon een keer proberen.

  Voor wie is yoga geschikt?

  Iedereen kan meedoen met de yoga groepsles bij SportCity. Of je nu voor het eerst een voet over de drempel van een yogazaal zet, of alles weet van elke mogelijke vorm van yoga. Het maakt niet uit, kom gewoon lekker meedoen! Yoga is geschikt voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen en tot diepe ontspanning wil komen. Ook als je last hebt van gewrichts- of spierklachten kun je meedoen met de yogales. Al na een paar lessen zul je zien dat klachten verminderen of misschien wel verdwijnen. 

  Onze yoga lessen zijn laagdrempelig en je bent van harte welkom. De groepen zijn gemengd en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s. Als je beginner bent, kun je elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Bovendien kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt yogalessen volgen.

  Heb je een sportblessure? Kom naar yogales!

  Als je door een sportblessure tijdelijk niet intensief kunt sporten, dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Je houdt je buik-, rug- en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel kun je yoga blijven doen om blessures te helpen voorkomen. 

  Hoe ziet een groepsles yoga in Alkmaar eruit?

  Tijdens een groepsles yoga in Alkmaar werk je aan het krijgen en behouden van een sterk en soepel lichaam. Een groepsles yoga is heel geschikt als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar ook je lichaam en geest wilt laten ontspannen. Een les duurt ongeveer 60 tot 75 minuten. We beginnen met een gezamenlijke warming-up. Daarna neem je meerdere yoga houdingen aan. Je bepaalt zelf hoe lang je het volhoudt, je doet alles op je eigen niveau. Het tempo van de oefeningen is afhankelijk van de yogavorm.

  Een gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt de groep en leert je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Hij of zij kan je ook alternatieve oefeningen geven als een houding echt niet lukt, of als je last hebt van een blessure. 

  De oefeningen worden staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. Je draagt het liefst comfortabele, loszittende kleding die niet knelt, maar wel aansluit op je lichaam. 

  We sluiten de les altijd af met een ontspannende cooling-down. Je gaat volledige ontspannen en toch vol energie weer naar huis. 

  Wat zijn de voordelige effecten van yoga?

  Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van yoga en intussen staat wetenschappelijk vast dat yoga stress vermindert, een gunstige invloed heeft op je slaappatroon en je flexibeler maakt. Zelfs de gezondheid van je hart kan erdoor verbeteren en ontstekingen kunnen minder worden. Reden genoeg om meteen te beginnen. 

  Yoga is ook geschikt voor jou als je te maken hebt met de volgende klachten:

  • rugklachten

  • onrustig gevoel

  • hoofdpijn

  • hyperventilatie

  • sportblessures

  Door de regelmatige beoefening van yoga houdingen (asana’s) werk je aan soepelere spieren en bindweefsel. Deze worden zonder iets te forceren opgerekt en sterker gemaakt. Het is niet voor niets dat steeds meer (prof)sporters hun sport combineren met yoga.

  Overdag zit je vaak onbewust voorovergebogen of ingezakt. Achter de computer, in de auto, aan tafel en op bank voor de tv. Dat is niet goed voor je wervelkolom en je lichaamshouding. Met yoga werk je aan een goede en gezonde lichaamshouding.

  Werk aan lichaam en geest

  Van yoga krijg je niet alleen een sterk en soepel lichaam, het doet ook mentaal iets met je. Doordat je met aandacht je oefeningen doet, wordt je focus beter en verbetert je ademhaling. Dat heeft een gunstig effect op je geestelijke gezondheid. Je kunt beter omgaan met stress en tegenslagen en merkt dat je meer aankunt dan je denkt.

  Waarom kiezen voor de yoga groepsles bij SportCity Alkmaar?

  Bij de SportCity yoga groepslessen kun je samen met anderen in een gezellige sfeer aan je conditie werken en ontspannen. 

  SportCity Alkmaar biedt diverse groepslessen yoga aan. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je deelnemen aan alle groepslessen die er gegeven worden. Zo kun je ook eens een les BodyPump of BBB proberen. En wil je jezelf een keer afbeulen in de fitness? Ook dat kan. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van alle hightech fitness- en cardio apparatuur van SportCity.

  Het leuke van een SportCity lidmaatschap is dat je bij verschillende clubs in Nederland welkom bent om te komen trainen. Installeer onze gratis SportCity app om je lessen te reserveren. Hier vind je ook work-outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over yoga in Alkmaar

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik dan wel yoga groepslessen volgen? Ja. Yoga kan een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende asana’s die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken, zodat de klachten verminderen. Overleg bij bekkenklachten wel altijd eerst met je specialist of het verstandig is om yoga te gaan doen.

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Word ik fitter van groepslessen yoga in Alkmaar ? Ja, want je werkt zowel aan je spierkracht als aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en een verbeterde ademhaling.

  0 clubs gevonden