multiethnical-group-of-runners-high-fiving-after-a-good-run-picture-id514406504

Hoe fit is

Nederland?

  HOE FIT IS NEDERLAND?

  Op driekwart van 2020 waren we toch wel benieuwd hoe Fit Nederland was. Daarom startten we een onderzoek* om erachter te komen hoe het gesteld is met de conditie van Nederlanders. Eindstand? Die is flink achteruit gehold de afgelopen maanden. Hoewel de meerderheid (52%) denkt fit genoeg te zijn, beweegt het overgrote deel onvoldoende. De helft van de ondervraagden sportten afgelopen zomer zelfs minder dan eens per week. Slechts een op de vijf haalt de landelijke richtlijn van minstens twee keer per week. Dat was in 2019* wel anders.

  Wat zeggen de cijfers?

  Afgelopen zomer sportten de meesten minder dan één keer (53%) of één tot twee keer (28%) per week. Slechts een op de vijf ondervraagden haalt de landelijke richtlijn van minstens twee keer sporten per week.

  En hoewel 70% van de Nederlanders zich beter voelt na een training, ervaart 40% van de Nederlanders het als een drempel om weer naar de sportschool te gaan. Dat kan anders!

  Let’s get Fit!

  Van het belang van een goede conditie zijn we ons allemaal bewust. Het is een van de belangrijkste redenen om aan de slag te gaan in een sportschool. En, niet onbelangrijk, een meerderheid (58%) wil graag gezond en fit worden om een goed immuunsysteem op te bouwen en te behouden.

  De richtlijnen van de Gezondheidsraad raden volwassenen aan ‘minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten’ uit te voeren - sporten dus. En waar doe je dat? In je dichtstbijzijnde SportCity club natuurlijk.

  Veilig en verantwoord sporten

  Een gebrek aan motivatie zorgt er bij drie op de tien Nederlanders voor dat ze niet sporten. Een sportmaatje, groepslessen, persoonlijke begeleiding of bijvoorbeeld het snel zien van resultaat helpt om gemotiveerd te blijven.

  Heb je zin om lekker te trainen, maar kun je wel een sportief duwtje in de juiste richting gebruiken? Bij SportCity kan je onbeperkt fitnessen en of groepslessen volgen. Bekijk de abonnementen, schrijf je snel in en verbeter je conditie!

  *Onderzoek: ‘Hoe fit is Nederland?’ uitgevoerd door Factsnapp in opdracht van Fit For Free onder 2 x 400 Nederlanders. *Bron: Volksgezondheid En Zorg.