blog-Carolina-website-header

In 8 weken zomerfit

  Yes, het is zover: de zomer staat voor de deur! Dat betekent dat we bijna het zon-zee-strandseizoen weer voor geopend verklaren en misschien al druk bezig zijn met onze vakantiebestemming? Wat jouw vakantiebestemming ook wordt, het is wel zo fijn als jouw zomerlichaam er alvast klaar voor is! Want wie wil zich nou niet lekker #zomerfit voelen in de zomer?

  Door: Carolina van Dorenmalen

  In 8 weken zomerfit

  Mijn #zomerfit moment begint dit jaar iets eerder dan verwacht, want ik heb ervoor gekozen om in mei de zon op te zoeken op Curaçao. Een zomervakantie is voor mij een moment in het jaar waar ik mij onwijs op verheug, maar tegelijkertijd ook een beetje tegenop kijk, want zeg nou zelf, het badmode-seizoen kan toch ook best intimiderend zijn? Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn, want SportCity en ik staan klaar om al jouw sportieve zomerdoelen succesvol te maken! Hoe? Met het ZomerFitplan van SportCity behaalt iedereen binnen 8 weken zijn of haar sportieve zomerdoelstellingen door middel van een persoonlijke aanpak. En ik geef jou vandaag extra praktische tips en vertel je hoe ik mijn lichaam in 8 weken heb voorbereid op mijn zomervakantie. Mijn zomerdoel was om de “winterlaag” eraf te trainen en iets strakker in pak te kunnen zonnen op het strand. Hiervoor ben ik flink aan de slag gegaan in de sportschool en heb ik gelet op mijn voeding en mindset. Lees hieronder wat ik heb gedaan op het gebied van sport, voeding en mindset!

  Sport

  1. 3 tot 4 keer per week sporten 2. Cardio- en krachttrainingen

  Als ik denk aan het zomerseizoen, dan denk ik aan sporten! 8 weken voorafgaand aan mijn zomervakantie ben ik hier ook flink mee aan de slag gegaan en heb ik 3 à 4 keer per week mijn kunstje bij SportCity op de Wibautstraat gedaan. Voor mij werkt het goed als ik 2, 3 keer aan krachttraining doe en dan apart de spiergroepen train, in combinatie met 1 cardio sessie om nog wat extra calorieën te verbranden en flink te zweten! Afwisseling is belangrijk om het leuk te houden en daarom heb ik zo nu en dan meegedaan met een groepslesje, altijd leuk!

  home groepslessen 1200 x 600

  Onbeperkt groeplessen volgen

  Wist je dat we ook honderden live groepslessen aanbieden? Deze zijn altijd bij je lidmaatschap inbegrepen. Je vindt ze in de groepsleszaal en sommigen volg je zelfs lekker in de buitenlucht. Je kunt kiezen uit Dans, Fight, Kracht, Conditie & Cardio én Body & Mind-lessen als yoga en pilates. Elke club heeft een uniek lesaanbod.

  Voeding

  1. Eet 5 à 6 keer per dag 2. Vermijd suikers 3. Vermijd alcohol en kies voor 2 liter water per dag 4. Eet gevarieerd en kleurrijk! 

  In de 8 weken voorafgaand aan mijn zomervakantie heb ik 5 à 6 maaltijden per dag gegeten, de suikers zo goed als mogelijk laten staan, de alcoholische drankjes bewaart voor op vakantie en gekozen voor kleur & variatie in mijn voeding. Het werkt voor mij heel goed om te kiezen voor onbewerkte producten en veel zelf te maken. Dus geen sausjes, pakjes of kant-en-klare maaltijden. Zorg dat je altijd voldoende boodschappen in huis heeft, zodat je ook niet van jouw plan hoeft af te wijken. Oh en: natuurlijk niet vergeten water te drinken! Tip: neem een fles mee voor onderweg!

  Dit is een voorbeeld van een dag uit mijn eetdagboek: (Let op: voeding en een dagelijkse energiebalans is voor iedereen uniek) Ontbijt: Havermout aangemaakt met water en Whey. Wat fruit, honing en kaneel poeder als topping. Snack: Op een sportdag eet ik een bakje magere kwark. Lunch: Een volkoren wrap met tonijn, groenten en homemade knoflooksaus (makkelijk voor on the go!) Snack: 2 plakken bananenbrood met een beetje pindakaas. Diner: Groenten, kipfilet, zoete aardappel friet en wat cottage cheese. Snack: Een handje amandelen en wat magere kwark als toetje!

  Mindset

  1. Plannen 2. Preppen

  Als je het meeste uit jouw ZomerFitplan wilt halen en gezond eten zo gemakkelijk mogelijk wilt maken, is het belangrijk om een ware "plan-maestro" te worden! Want een goede voorbereiding is het halve werk. Zelf kijk ik altijd op zondag in mijn agenda om voor de hele week een planning te maken. Zo is het belangrijk om tijd vrij te maken om te sporten, de boodschappen te doen, te koken, rustig te eten en voldoende slaap te krijgen. Een opgeruimd hoofd werkt nu eenmaal beter en draagt bij aan een positieve mindset. Het is tenslotte ook belangrijk dat je geniet van jouw 8 weekse avontuur naar #zomerfit!

  Wat wordt het deze zomer? Je bepaalt. Zet ‘m op!

  Onze clubs zijn er voor jou. Je sport er fijn en op een ongedwongen manier. Van yoga tot boksen en alles daartussen. Samen gaan we op zoek naar wat jou beweegt. Kom een keertje langs en probeer het.

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!