header-Carolina-januari-def

Hoe ik mijn leefstijl volledig omgooide

  Mijn naam is Carolina en graag vertel ik jou alles over mijn persoonlijke transformatie. Mijn transformatie vertelt een verhaal van een onzeker, ongelukkig en vooral ongezond meisje met overgewicht, dat het roer heeft omgegooid. Een ander pad heeft ingeslagen. Een nieuwe, sterke, gelukkige en vooral gezonde “ik” heeft gevonden. Wil je weten hoe ik 15kg ben verloren?

  - Door Carolina van Dorenmalen

  Er was eens...

  Meiden op de middelbare school hebben allemaal te maken met onzekerheden, maar die van mij begonnen een negatieve impact te hebben op mijn leven, mijn gezondheid en mijn geluk. Met weinig kennis van gezond eten en beweging heb ik een té lange tijd mijn ongezonde levensstijl doorgezet. Tot het moment dat de spiegel je vertelt dat het eigenlijk al te laat is. Destijds had ik weinig zelfvertrouwen, daadkracht en discipline. In plaats van iets te doen aan mijn overgewicht en gezondheid, maakte ik het elke dag erger. De kilo’s vlogen eraan, mijn kleding moest ik steeds weer in een grotere maat kopen en de behoefte om mezelf te verstoppen werd steeds groter.

  Het keerpunt

  Ze zeggen wel eens dat je moet dalen om te kunnen pieken. Nou, mijn dal was heel erg diep. Ik heb het echt heel erg ver laten komen tot ik niets anders kon dan “er nu echt iets aan te doen”. Na de zoveelste mislukte poging, realiseerde ik me nu niet alleen dat het ongezond was, maar ook dat mijn overgewicht een verschrikkelijke impact had op het leven dat ik wilde leven.Aan het einde van mijn middelbare school periode waren mijn vriendinnetjes plannen aan het maken om samen op zomervakantie te gaan. Natuurlijk leek mij dit een geweldig avontuur vol gezelligheid, maar het enige wat ik hoorde was: “de hele vakantie in bikini tussen al die dunne sprieten lopen.” Ik wilde deze kans niet laten schieten. We hebben de vakantie geboekt en vanaf dat moment heb ik het roer omgegooid. Niet wetende wat de meest gezonde manier van afvallen was, wist ik wél dat ik al een hele goede stap zou zetten als ik niet meer zou snoepen (niets!) en geen fastfood meer zou eten (niets!). Ik bleef ontbijten met Brinta, nam mijn bruine boterhammen mee naar school en at ’s avonds thuis mee. Enkel door het schrappen van de suikers en het fastfood als tussendoortje en voor het slapen gaan, vlogen de kilo’s eraf.

  Mijn eerste #voeljegoed moment

  Ik kon mij niet herinneren wanneer ik mij voor het laatst zo gelukkig had gevoeld! Het gevoel dat ik het wel kon, het gevoel dat ik wel sterk was, het gevoel dat ik wel discipline had, het gevoel dat ik wel zelf mijn koers kon bepalen, het gevoel dat ik wel kon doorzetten en het gevoel dat ik mezelf weer kon zijn en laten zien. Steeds weer als ik in de spiegel keek, op de weegschaal stond, of zag hoe mijn kleding te groot zat had ik zoveel positieve gedachten en gevoelens tegelijk!

  I wanted more!

  Het stoppen met snoepen en fastfood bracht mij snel en veel resultaat. Ik zat beter in mijn vel dan ooit en was eigenlijk al heel erg blij, maar ergens in mij was er een stemmetje die vroeg: “ben je niet benieuwd hoe je het beste uit jezelf kan halen? Hoe kan je de meest gezonde versie van jezelf worden en hoe kan je een gezonde leefstijl ontwikkelen die voor altijd is?” Dat stemmetje kreeg de overhand en vanaf dat moment is mijn zoektocht naar een gezond en gelukkig lichaam en geest pas écht gestart! In die tijd waren er nog geen blogs, Instagram-accounts, YouTube-video’s en e-books. Ik ben het hele internet afgegaan, heb bijna elke gezondheidswinkel gezien om het personeel het hemd van het lijf te vragen en heb op school in de bibliotheek de belangrijkste boeken gehuurd om erachter te komen: hoe kan ik op een verantwoorde manier afvallen en gezond leven? Met veel vallen en nog meer opstaan ben ik vooruit gekomen. Ik heb mijn lichaam leren kennen, ik heb verstand gekregen van voeding, ik heb geleerd om op de juiste manier je lichaam te trainen en ernaar te luisteren en ik heb vooral geleerd mezelf te omarmen.

  Van hobby naar werk

  Wat ooit begon als mijn persoonlijke zoektocht naar gezondheid, afvallen en geluk, ontwikkelde zich in een hobby. Mijn gezonde leefstijl gaf mij zoveel energie om de dingen te doen die ik leuk vond. Mijn afvalavontuur gaf mij zoveel kracht, discipline en doorzettingsvermogen om alles te ondernemen wat ik wilde. En mijn resultaten hebben mij een positieve mindset gegeven die mij bij alle kansen, tegenslagen en obstakels in het leven helpt het beste eruit te halen. Mijn enthousiasme, glimlach en plezier waren niet te ontkennen. Mijn verhaal raakte de mensen om mij heen en voor ik het wist kwamen onbekende mensen in de sportschool naar mij toe om te vragen hoe ik ‘dit’ had gedaan. Ik wilde zo graag dat andere mensen voelden wat ik voelde en als ik ze ook maar een klein beetje kon inspireren of motiveren om ook het roer om te gooien, dan wilde ik niets liever dan dat doen!

  Ik besloot al mijn ervaringen rondom voeding, sporten, mindset en lifestyle te delen op één platform. Ik startte een blog onder de naam Foodie-ness. Naast mijn fulltime job en traineeship gebruikte ik elk vrij uurtje in de avond of in het weekend om mijn eetdagboekjes te delen, mijn recepten uit te schrijven, mijn manier van trainen te delen, tips voor in het weekend en alle persoonlijke emoties die onderdeel waren van mijn zoektocht. Want nog steeds was en ben ook ik in ontwikkeling en zet mijn zoektocht zich nog altijd voort..

  En nu?

  En nu ben ik nog altijd de 15kg kwijt. Ik heb overgewicht overwonnen, ik heb daarna ook orthorexia (fixatie voor gezond eten) overwonnen en ik weet eindelijk wat mijn definitie van gezondheid is. Welke gezonde leefstijl goed voor mij is en hoe ik alle positieve uitkomsten, gevoelens en gedachten vasthoud! Dagelijks mag ik via Foodie-ness met mijn verhaal meer dan 100.000 meiden over de hele wereld motiveren, inspireren en helpen om op een verantwoorde manier alles te bereiken wat je maar wilt! Ik laat zien hoe gezond eten ook lekker en veel kan zijn en hoe sporten ook leuk kan zijn en kan passen in een druk leven. Ook help ik hen bij het vinden van een positieve mindset en een lichaam vol energie, want #voeljegoed is niet alleen wat je in de spiegel ziet. Het begint in je koppie!

  Wil je meer weten, lezen of zien van mijn zoektocht naar gezondheid en geluk? Kijk dan op het Foodie-ness Instagram-account en het Foodie-ness YouTube kanaal! Ik deel mijn verhaal in de hoop dat het jou ook maar een klein beetje mag motiveren, inspireren of helpen. Nog 1 laatste ding: “als je doet wat je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd kreeg”.

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!