Herftsdip Fit For Free

Hoe voorkom je een

herfstdip?

  Herfstdip? Ga bewegen!

  Het is grijs, grauw en als je naar buiten kijkt vraag je jezelf maar een ding af: hoe voelt de zomer ook alweer? Een herfstdip in volle glorie! Je bent snel moe, eet meer dan normaal en hebt minder zin om dingen te ondernemen. Sterker nog, bewegen überhaupt kost je al veel moeite. Terwijl sporten júist zo belangrijk is. 

  Van zomer naar herfst

  Zo’n herfstdip komt eigenlijk vooral door het gebrek aan daglicht. Want door voldoende daglicht maakt je lichaam cortisol aan - het hormoon dat nodig is om je wakker, stressbestendig en gefocust te houden. 

  Daarnaast maakt je lichaam vitamine D aan in de zon. Dit draagt bij aan een goed humeur, sterke botten en tanden en het is ook belangrijk voor je immuunsysteem. Korte dagen is minder zon en minder zon betekent dat je last kunt krijgen van herfstdip-symptomen. 

  Nu is het niet altijd even gemakkelijk om de zon op te zoeken, dus wat kun je nog meer doen?

  Blijf in beweging!

  Je had het niet van ons verwacht misschien, maar wij zweren bij voldoende beweging! Sporten stimuleert je bloedsomloop en maakt endorfine vrij in je hersenen. Dat is nou precies wat je nodig hebt om je relaxed te voelen, maar geeft je ook een energieboost.

  Het is dus niet alleen heel gezond om voldoende te sporten, je wordt ook nog eens een blijer en gezelliger mens. Een intensieve training zoals een flinke hardloopsessie of een (online) HIIT-les werken het beste, maar een low-energy les zoals (online) yoga of BodyBalance dragen ook bij aan een goede stemming. 

  Overal Fit

  Liever niet je huis uit? In onze vernieuwde SportCity-app vind je meer dan 150 workouts die je thuis of in de club kunt doen. Van Abs to Go in 15 minuten zonder materialen tot 40 minuten Full Body Works met fitnessapparaten in de club. We denken graag met je mee!