Sauna header 1920 x 440

3 redenen waarom een sauna goed voor je is

  Bijna iedereen heeft wel is van die dagen dat je niet goed in je vel zit. Herken jij dit ook? Dit kan namelijk veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan te weinig slaap, voeding of ontspanning. Naar de sauna gaan is één van de dingen die je kunt doen om goed te ontspannen. Maar is de sauna nou echt zo ontspannend? En is het wel goed voor je lichaam? In deze blog leggen we je uit wat het effect van een sauna is op je lichaam.   

  Dit zijn 3 redenen waarom een sauna goed voor je is

  Goed voor je gezondheid

  De sauna kan je helpen je gezondheid te verbeteren. Uit een onderzoek van de universiteitskliniek Charité in Berlijn is gebleken dat de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Vervolgens maakt je lichaam antistoffen aan. Je lichaam maakt meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt.

  Relaxend

  Wetenschappers aan de Oklahoma State University hebben een onderzoek uitgevoerd en daaruit is gebleken dat het gehalte Serontine, een stof in je lichaam die ervoor zorgt dat je je vrolijk en relaxed voelt, in je bloed toeneemt als je regelmatig een saunabezoek doet. Het heeft dus daadwerkelijk een ontspannend effect! Daarnaast is ook uit het onderzoek gebleken dat mensen die regelmatig een saunabezoeken doen, zijn stressbestendiger, voelen zich relaxter en meer voldaan.

  Goed voor je huid

  Je lichaam reageert flink op de warmte in de sauna. Je lichaam werkt hard om af te koelen: je gaat zweten. Door de hoge temperatuur zetten poriën zich open en je bloedvaten verwijden. Zo kan je huid goed schoon worden. Je raakt niet alleen vocht kwijt, maar ook overtollig talg en ander vuil. Uit een onderzoek van Dr. Doreen Kowatzki aan de Universiteit van Jena is gebleken dat de sauna niet alleen reinigend werkt, maar ook echt gezond is voor je huid: het versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Je huid wordt er ook echt sterker van.  

  Kortom, regelmatig de sauna bezoeken doet wonderen voor je lichaam en gezondheid. Check snel de onderstaande lijst om te ontdekken bij welke clubs je heerlijk kunt ontspannen in de sauna. Veel plezier en geniet ervan!

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!