Header yoga groepsles 1920x440

Wat sporten met je lichaam en geest doet

  De een sport om af te vallen, de ander om meer kracht te krijgen of om conditie op te bouwen. Je kunt natuurlijk ook sporten om gewoon lekker te bewegen. Sporten heeft namelijk veel voordelen voor je gezondheid. Zowel voor je fysieke gezondheid als voor je mentale gezondheid. In deze blog leggen we uit wat sporten met je lichaam en geest doet. 

  Sporten is goed voor je fysieke gezondheid

  Sport heeft een positieve invloed op je gezondheid en vermindert de kans op ziekten zoals obesitas, kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. 

  Sporten maakt je hart sterker

  Als je sport, gaat je hart hard aan de slag. Je hartslag gaat omhoog en je hartspier moet flink werken om het bloed door je lichaam te pompen. Hoe vaker je sport, hoe sterker je hart wordt omdat hij vaker hard moet werken. Dat komt je gezondheid ten goede. Je cholesterolwaarden in je bloed verlagen, waardoor het risico op een hartaandoening minder wordt. Ook neemt hierdoor de kans op bloedklonteringen af. 

  Je weerstand wordt beter dankzij sporten

  Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je lichaam beter in staat is om je te beschermen tegen bacteriën en virussen. Je immuunsysteem wordt dus versterkt als je sport. Zo hoef je niet meer bang te zijn voor de volgende griepepidemie! 

  Sterkere spieren door sporten

  Zit je veel, bijvoorbeeld door een kantoorbaan? De hele dag zitten is niet goed voor je gezondheid, bewegen is daarom extra belangrijk. Je kunt je lichaam soepel houden door te sporten. Hierbij gebruik je namelijk je lichaam op een andere manier dan wanneer je zit. Je zal merken dat je spieren minder stijf zijn en dat je houding verbetert. 

  Sporten is goed voor je mentale gezondheid

  Sporten is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale staat.  

  Meer energie door sporten

  Na een goede training voel je je uitgeput, maar uiteindelijk voel je de energie. Door het sporten worden namelijk je hersenen aan het werk gezet, waardoor je productiever bent en helderder kan nadenken. Ook je spijsvertering wordt aan het werk gezet, waardoor je meer energie krijgt. 

  Je wordt vrolijk door het sporten

  Bij intensief sporten komt het stofje 'endorfine' vrij, een stofje dat ervoor zorgt dat je vrolijker en relaxter wordt. Hoe vaker je sport, hoe beter de productie van endorfine op gang komt. Geef dus niet op na de zware trainingen, maar bijt door en blijf de sportschool bezoeken. Later zal je vrolijk profiteren van de voordelen!  

  Beter slapen dankzij sporten

  Als je regelmatig sport zul je sneller in slaap komen, dieper slapen en frisser wakker worden. Let wel op: als je kort voor het slapen nog en pittige training doet zal je met inslapen wel moeite hebben. 

  Deze voordelen zijn maar een paar van de vele pluspunten van sporten. Dus, ook al is je bank nog zo comfortabel, kom regelmatig langs bij SportCity om te sporten. Of het nu voor je sportdoelen of je gezondheid is, we zien je graag snel!

  Groepslessen inbegrepen bij je lidmaatschap

  Bij SportCity beweeg je op een manier die bij je past. Vind je het leuk om iets anders te proberen dan fitness? Dat kan! Alle groepslessen zijn bij je lidmaatschap inbegrepen, zonder extra kosten! 

  Vind een club bij jou in de buurt om te bekijken welke groepslessen je kunt volgen, want elke club is uniek!

  mockup-of-a-man-holding-an-iphone-11-pro-with-both-hands-2127-el1 (1)

  Volg je ons al op social media?

  Wil je meer handige tips en tricks en een exclusief kijkje in onze 110+ SportCity clubs? Sluit je dan aan bij onze gezellige community en blijf altijd op de hoogte!