Fit For Free Fitness

Fitness in Den Haag

  Fit blijven in Den Haag is niet zo moeilijk. Maak regelmatig een strandwandeling bij de Pier of ‘shop ‘til you drop’ in de Passage. Eet je dan ook een lekker patatje of ijsje, dan zitten de kilo’s er snel aan. Gelukkig kun je bij SportCity Den Haag veel calorieën verbranden met een goede fitness work-out.

  Vind je het fijn om regelmatig te kunnen sporten in een moderne sportschool met goede fitnessfaciliteiten? Dan moet je zeker eens binnenlopen bij een van de SportCity clubs in Den Haag. Onze clubs zitten o.a. bij de Uithof, Hollands Spoor, Mariahoeve en Houtrust. Maar ook in andere wijken van Den Haag hebben we clubs.

  Onze clubs zijn goed bereikbaar en elke dag geopend. Kom dus trainen wanneer jou dat past. Iedereen is welkom en bij ons sport je altijd op je eigen niveau. Zien we je binnenkort bij een van onze clubs?

  Wat is fitness en wanneer is fitness geschikt voor jou?

  Bij fitness werk je aan je kracht en conditie. Wil jij graag lekker in je vel zitten en je lichaam in vorm brengen? Dan is fitness geschikt voor jou! Met fitness werk je o.a. aan de volgende doelen:

  • conditie verbeteren

  • sterker worden

  • afslanken

  • betere houding

  Met fitness train je je lichaam met cardiotraining, krachttraining en circuittraining. Elke trainingsvorm kun je gebruiken om een specifiek fitnessdoel te behalen. 

  Cardiotraining

  Je kunt cardiotraining gebruiken om af te vallen en je conditie te verbeteren. Bij cardio sport je langdurig met een vrij lage hartslag, waardoor je vetverbranding goed wordt gestimuleerd. Daarnaast heeft cardiotraining de volgende voordelen: 

  • cardio werkt stressverlagend door de aanmaak van endorfines

  • de conditie van je hart, longen en bloedvaten verbetert

  • je spieren worden sterker

  Bij SportCity Den Haag kun je cardiotraining doen op onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur en in onze Switching Circuit en FunXtion Zone.

  Circuit training

  Circuittraining is een trainingsmethode waarbij je een circuit aflegt terwijl je aerobic, weerstandsoefeningen en oefeningen voor je conditie achter elkaar uitvoert. Kun je niet zo vaak sporten, maar wil je toch je hele lichaam trainen? Dan is circuit training iets voor jou. 

  Krachttraining

  Met krachttraining voer je spierversterkende oefeningen uit met losse gewichten of op fitnessapparatuur. Je spieren worden sterker en je figuur wordt strakker.

  Welke fitness oefeningen kun je bij SportCity Den Haag doen?

  Bij SportCity in Den Haag kun je op allerlei manieren je lichaam sterker en strakker maken met fitness. Heb je weinig tijd en wil je toch zoveel mogelijk spieren trainen? Dan raden we een circuittraining aan in onze functionele zone /FunXtion Zone. Hier doe je in een vlot tempo allerlei verschillende oefeningen achter elkaar die je conditie en kracht verbeteren.

  Verbrand calorieën met cardio

  Is afvallen jouw doel? Dan ligt cardiotraining voor de hand. Op onze apparatuur kun je lopen, fietsen, roeien of crosstrainen. Daarmee verbrand je calorieën en stimuleer je de vetverbranding. Als bonus krijg je ook een betere conditie!

  Spierballen kweken en afvallen 

  Met krachttraining maak je je spieren sterker en daardoor verhoog je je ruststofwisseling. De combinatie van cardiotraining en krachttraining werkt heel goed als je wilt afvallen. Als je vooral focust op spierontwikkeling, dan kun je diverse oefeningen doen met onze krachtapparatuur of gebruik maken van de Free Weight Zone.

  Welke fitness apparatuur kun je bij SportCity Den Haag gebruiken?

  In onze clubs kun je je spieren trainen op de gebruiksvriendelijke krachtapparatuur. Deze stel je gemakkelijk in zodat je steeds vooruitgang blijft boeken. In de Free Weight Zone daag je jezelf uit door met losse gewichten te trainen. Zo kun je extra spieren trainen die bij de apparaten niet aan bod komen. 

  Versterk je spieren in de FunXtion Zone

  In de functionele- en FunXtion Zone kun je spierversterkende oefeningen doen. Maak gebruik van je eigen lichaamsgewicht om duizenden oefeningen voor je spieren te doen, of gebruik een van de fitness attributen die op de club aanwezig zijn.

  Cardio apparatuur

  Bij SportCity kun je gebruik maken van een breed aanbod aan cardio apparatuur. Je kunt dus altijd op je eigen niveau trainen en op een manier die bij jou past. Maak gebruik van cardio apparatuur van de topmerken Technogym en Precor, zoals roeimachines, loopbanden, stepapparaten, crosstrainers en fietsen.

  Waarom fitness bij SportCity Den Haag?

  De SportCity clubs in Den Haag kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van de functionele zone, krachtapparatuur en cardioapparatuur. Daarbij heb je keuze uit verschillende clubs met moderne faciliteiten en voldoende parkeergelegenheid.

  Begeleiding met de SportCity app

  Via de SportCity app  kun je persoonlijke begeleiding krijgen. Download een gratis trainingsschema en gebruik het om je fitnessdoelen te halen. Met je lidmaatschap boek gemakkelijk een tijdslot voor een vrije training of een live groepsles. Je regelt het snel met de SportCity app.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.

   Veelgestelde vragen over fitness in Den Haag

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Help! Hoe moet ik dit fitnessapparaat instellen? 

   In het begin kan het lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap het startersprogramma aan. Bij dit programma krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.

   Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen?

   Ja. In de gratis SportCity app kun je met je lidmaatschap toegang krijgen tot persoonlijke trainingsadviezen. Download een gratis gepersonaliseerd trainingsschema via de app. Met dit schema kun je precies zien hoe hard je op weg bent om je fitnessdoelen te bereiken. Super motiverend, dus kijk snel in de app.

   Ik wil een gespierd lichaam. Kan ik krachttraining overslaan? 

   Nee. Als je echt goed gespierd wilt worden, dan is krachttraining echt een must. Dat geldt zeker als je veel spiermassa wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen. Ook als je geen ambitie hebt om bodybuilder te worden.