Header pilates groeples

Pilates in Den Haag

  Woon je in Den Haag en heb je zin in een Pilates les? Bij de SportCity clubs in Den Haag ben je van harte welkom! Bij ons werk je in een prettige omgeving aan je fitnessdoelen.Onze clubs vind je verspreid door de hele stad - van de Uithof tot Houtrust en van Den Haag Hollands Spoor tot Wateringen. 

  Bij SportCity word je fit en blijf je fit. Met onze Pilates lessen werk je doelgericht aan een strakker lijf en een betere houding. Bij SportCity is iedereen welkom! Je kunt op elk niveau instromen. Ons sportaanbod is breed, zodat je Pilates lessen makkelijk kunt combineren met bijvoorbeeld fitness of een van onze andere groepslessen. Stap gewoon een keertje binnen bij de SportCity club bij jou in de buurt.

  Wat is Pilates?

  Pilates is een fitnessmethode die aan het begin van de 20e eeuw werd uitgevonden door Joseph Pilates. Het was oorspronkelijk bedoeld als revalidatieprogramma voor soldaten. Pilates bestaat uit zes principes: concentratie, ademhaling, precisie, controle, balans en vloeiende bewegingen. 

  Er zijn verschillende soorten Pilates. In principe doe je Pilates oefeningen op een matje op de grond. Het is ook mogelijk om Pilates te doen met speciale apparaten. Reformer Pilates is daar een voorbeeld van. Bij SportCity doen we de oefeningen op een mat op de grond. 

  Train je diepe spieren

  Bij Pilates doe je oefeningen voor de diepe spieren. Daarnaast werk je aan flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Er bestaan heel veel oefeningen, waarbij alle spieren in je lichaam getraind kunnen worden. De nadruk ligt wel op de core spieren, die belangrijk zijn voor een goede houding.

  Breng je lichaam in vorm met Pilates

  Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Je krijgt een betere houding omdat je de diepere rompspieren regelmatig traint.Het is ook bijzonder geschikt als je weer wat strakker wilt worden na bijvoorbeeld een bevalling of als je je spieren in vorm wilt houden bij een blessure.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Het is hierbij wel belangrijk dat je op je eigen niveau traint. De groepslessen Pilates van SportCity zijn hiervoor uitstekend geschikt. Iedereen kan instromen op zijn of haar niveau.

  Rug- en nekklachten? Probeer Pilates

  Fysiotherapeuten adviseren steeds vaker aan hun patiënten met nek- en rugklachten om aan Pilates te doen. Met Pilates werk je namelijk aan de dieper gelegen spieren. Je kunt daardoor rugklachten en nekklachten verminderen en voorkomen.

  De voordelen van Pilates

  Als je regelmatig Pilates doet dan heeft dat positieve effecten op je lichaam. We leggen hier uit wat Pilates voor je kan doen.

  Pilates verbetert je houding

  Bij Pilates train je vooral de core spieren die zorgen voor een goede lichaamshouding. Zo train je de dieper liggende buik- en rugspieren waardoor je rechter gaat staan.

  Pilates ondersteunt andere sporten

  Als je regelmatig Pilates oefeningen doet, dan versterk je o.a. de dwarse buikspier. Dit is een diepliggende buikspier die een soort band vormt in je lichaam. Deze spier wordt vaak onvoldoende gebruikt. Als je deze spier sterker maakt, dan draagt dit bij aan een strakkere buik en ook al je bewegingen worden krachtiger, of je nu hardloopt op een loopband, fietst of zwemt. Je kunt Pilates dus uitstekend combineren met andere sporten.

  Hoe ziet een Pilates les in Den Haag eruit?

  Tijdens een Pilates les van een uur train je je lichaam met precisie, concentratie en controle. Op je matje op de grond doe je oefeningen voor je houding. Tegelijkertijd werk je met gerichte oefeningen en bewegingen aan kracht, coördinatie, flexibiliteit en balans. Je ademhaling ondersteunt hierbij de bewegingen. 

  De oefeningen zijn vooral gericht op de buik-, rug-, been- en bilspieren. Het resultaat? Je core wordt sterker en je houding verbetert. Onze gediplomeerde instructeurs doen de oefeningen voor, zodat je ze op de juiste manier uitvoert.

  Volg onbeperkt Pilates lessen

  De Pilates lessen die je bij SportCity kunt volgen, zijn groepslessen. Samen met anderen trainen is goed voor je motivatie en zo blijf je vooruitgang boeken. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen bij alle SportCity vestigingen. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Werk bijvoorbeeld extra aan je conditie op de loopband of crosstrainer. 

  Waarom Pilates bij SportCity Den Haag?

  Bij SportCity volg je onbeperkt groepslessen bij verschillende clubs met het Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Wissel je Pilates lessen bijvoorbeeld eens af met spinning of een uurtje BodyPump. Met dit lidmaatschap kun je bovendien gratis gebruikmaken van alle fitness materialen . Verbeter je conditie op de loopband of maak je armspieren nog sterker met de halters en gewichten.

  Boek je lessen online met de SportCity app

  SportCity heeft meerdere clubs in en rond Den Haag. De clubs hebben ruime openingstijden. Onze moderne clubs zijn voorzien van airco en diverse faciliteiten, zoals aparte kleedkamers en gratis parkeren. Met de gratis SportCity app en je lidmaatschap boek je snel je je Pilates lessen online.

  Moderne sportfaciliteiten

  Al onze clubs hebben allemaal kwalitatieve kracht- en cardioapparatuur, functional training areas én zalen voor groepslessen. Elke club is uniek. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Den Haag

  Kun je afvallen met Pilates? Je kunt afvallen als je Pilates combineert met cardiotraining. Je kunt hiervoor onze fitness apparaten gebruiken. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je gratis gebruik maken van fitness en kun je onbeperkt groepslessen volgen.

  Is Pilates ook krachttraining? Pilates is niet vergelijkbaar met een krachttraining zoals je dat in de fitnesszaal kunt doen. Bij Pilates train je wel intensief, maar je zou het een zachte krachttraining kunnen noemen. De nadruk ligt bij Pilates-oefeningen op je core, die tijdens de training steeds actief is. Met Pilates train je vooral de diepe spieren van je bekkenbodem, buik en onderrug.

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates zijn de oefeningen gericht op het verbeteren van je houding. Pilates kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen. Pilates is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest. Yoga is een combinatie van mediteren en bewegen, met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je spieren, maar je geest is bij yoga net zo belangrijk.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden

  Altijd een SportCity bij jou in de buurt.